Espanyol

Marc Roca, el camí a seguir

Filosofia. L’eclosió del jove migcampista de la Granada del Penedès il·lustra a les mil meravelles la base que busca el club, amb homes sorgits del planter, a cost zero i amb protagonisme en el primer equip

D’un curs a l’altre, el canvi de mentalitat dins del vestidor de l’Espanyol és una realitat de totes totes. Més enllà del prometedor inici de temporada que està duent a terme el conjunt blanc-i-blau, l’arribada d’un home de la casa plenament ambiciós com és Joan Francesc Ferrer Rubi ha fet virar el rumb d’una plantilla instal·lada fins fa ben poc en la més absoluta negativitat i que ara traspua fam i entusiasme per tots costats. Amb un discurs destinat a potenciar al màxim les virtuts i superar els límits dels seus futbolistes, el segell propi imprès pel preparador maresmenc ha permès recuperar futbolistes que semblaven haver quedat en l’oblit.

Un d’ells és Marc Roca, un dels artífexs del salt exponencial que ha experimentat l’equip en pocs mesos. “Gràcies a Déu les coses han canviat i estic participant. Faig el que el tècnic em demana”, expressava el migcampista de la Granada del Penedès, una de les grans sensacions en aquest primer tram de la temporada. Encaixant a les mil meravelles en els automatismes que pregona Rubi, l’eclosió de Marc Roca ha estat immediata, motiu pel qual ha estat recentment convocat per la selecció sub-21 d’Espanya.

Gir copernicà

Situat davant dels centrals com a pivot organitzador i encarregat d’iniciar totes les accions ofensives de l’equip, la seva visió de joc, la bona sortida de pilota que té i la infinitat de registres que atresora l’han convertit des del primer dia en una peça imprescindible sota la direcció de Rubi. Una evolució meteòrica per a un futbolista que, després d’un prometedor debut a primera ara fa dos anys, va veure com el curs anterior era relegat a l’ostracisme fins al punt de ser un dels candidats a marxar cedit aquest estiu passat. “No s’amaga, sempre mira cap endavant. Hem de cuidar-lo i no deixar que es relaxi”, indicava fa uns dies Rubi. Convertit per mèrits propis en un dels motors d’aquest nou Espanyol, Roca il·lustra a les mil meravelles l’aposta ferma del club pels joves com a base de sustentació.

Aquest és, doncs, el camí a seguir com a model de club per a un Espanyol obligat a optimitzar més que mai els recursos de què disposa atès el rigor econòmic que està implementant la direcció de l’entitat.

LA FRASE

No s’amaga, sempre mira cap endavant. Hem de cuidar-lo i no deixar que es relaxi
Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol

LA DADA

8
futbolistes
formats a les categories inferiors integren el primer equip de l’Espanyol de Rubi aquesta temporada.

31 milions d’euros en vendes

Des de l’arribada de Chen Yansheng a la presidència del club, el futbol formatiu de l’Espanyol ha tingut una repercussió important en concepte d’ingressos per vendes. Així, l’Espanyol ha obtingut un total de 31 milions d’euros, repartits entre Aarón Martín –nou milions, tres dels quals per la cessió, sis per la posterior compra i tres més en variables–, i Marc Navarro –2 milions pel seu traspàs al Watford–. Menció a banda pels 20 milions ingressats per Gerard Moreno, jugador de la casa que va marxar abans de tornar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)