Espanyol

El planter com a pal de paller

Informe. La plataforma Futur Espanyol analitza en un dossier l’evolució econòmica i esportiva dels rivals del club blanc-i-blau i dibuixa el full de ruta per tornar a Europa: apostar pel futbol de base i els traspassos com a font de creixement

L’Espanyol en la lliga dels ingressos és el nom de l’informe elaborat per la plataforma Futur Espanyol. Un estudi que pretén donar resposta a la qüestió de per què els blanc-i-blaus no han anat a Europa des del curs 2006/07. El dossier posa com a paradigmes el Vila-real, el Sevilla i l’Athletic. Tres models de gestió que s’han consolidat en els últims anys. La sequera blanc-i-blava al vell continent de dotze anys s’ha traduït en aquests rivals en onze, set i deu presències a Europa. L’informe analitza el salt econòmic de l’Espanyol des del curs 2008/09, en què tenia 42 milions de pressupost, fins ara, en què és de 76 milions. El Vila-real ha passat de 69 milions a 117; el Sevilla, de 84 a 163, i l’Athletic, de 54 a 125. Tots tres han superat la barrera dels 100 milions i l’Espanyol continua estancat i això li resta potencial. Una de les claus per capgirar la tendència és una bona política de traspassos. L’Espanyol només ha facturat 51 milions en les seves quatre vendes més importants. El Vila-real, 88,2; el Sevilla, 111, i l’Athletic, 214. La conclusió de l’estudi és que el model a seguir són les plusvàlues del Sevilla, que amb Monchi va comprar per 90 milions i va vendre per 234. Créixer per vendre però combinat amb una aposta decidida pel planter, que ha de ser el pal de paller, i aquí l’Espanyol només inverteix 4,5 milions a l’any, molt per sota dels seus competidors directes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)