Espanyol

Mesures urgents

Hores baixes. Després de cinc derrotes seguides, la plantilla de l’Espanyol necessita trobar amb urgència la manera de tornar a la dinàmica de joc dels tres primers mesos de temporada

La jornada de descans d’ahir va ser, sobretot, una jornada de reflexió per a la plantilla del RCD Espanyol. Després de cinc derrotes consecutives en la lliga i a punt de visitar l’estadi Metropolitano, on podria arribar la sisena –que igualaria la pitjor ratxa de la història blanc-i-blava–, els jugadors que entrena Rubi busquen amb màxima urgència la identitat que se’ls ha anat escapant des de l’11 de novembre passat, quan, al Sánchez Pizjuán de Sevilla, van començar a perdre partits. Ja no val allò de “ni abans érem tan bons, ni ara som tan dolents”; és l’hora d’aturar l’hemorràgia, el moment en què han d’aparèixer els líders del vestidor. Diumenge, després de la desfeta contra el Betis, dos d’ells van donar la cara a la sala de premsa. “No ens queda més remei que fer neteja, tornar als orígens i tirar endavant”, sentenciava David López. “Cal fer una lectura de com s’han produït les derrotes, amb el cap ben alt, i continuar treballant”, deia Sergio García.

El lideratge dels pesos pesants del vestidor blanc-i-blau és imprescindible perquè el grup se’n surti, aprengui a encaixar els cops i recuperi l’autoestima. Toca contradir, més que mai, el que va deixar anar al seu dia Quique Sánchez Flores: “Aquests jugadors són emocionalment dèbils.” A partir d’aquí, per força ha de ser més fàcil el retorn a la millor versió de futbolistes com el mateix David López, Marc Roca, Sergi Darder i Borja Iglesias, que són els que, en definitiva, han sostingut la idea de joc que tan bons resultats ha donat en els primers tres mesos de competició. Perquè, si en alguna cosa han de coincidir els protagonistes d’aquest Espanyol en hores baixes, és que l’únic camí que hi ha per retrobar els bons resultats passa per recuperar l’estil, obert i desacomplexat, que els va donar 24 punts en les onze primeres jornades.

LIDERATGE

Toca recuperar l’autoestima i la identitat. És el moment dels líders del vestidor

CAP NET

“Cal fer neteja i tornar als orígens”, demanava David López diumenge

El límit salarial, un inconvenient

Es fa difícil pensar que la solució al problema de l’Espanyol és reforçar la plantilla en el mercat d’hivern. El límit salarial, que fixa LaLiga, atorga molt poc marge de maniobra a Rufete i Òscar Perarnau, que, tenint en compte aquesta circumstància, podrien aspirar, com a molt, a una incorporació de nivell mitjà. En tot cas, la direcció esportiva no confia en el que pot oferir, pel preu que poden pagar, el mercat hivernal. La situació canviaria si hi hagués alguna sortida, sobretot dels jugadors amb un salari més elevat. Però a hores d’ara no es preveu.

El precedent de Rubi a l’Osca que va tenir final feliç

No és la primera vegada que Joan Francesc Ferrer, Rubi, ha d’entomar un mal tràngol com el que està vivint a hores d’ara a la banqueta de l’Espanyol, després de cinc derrotes seguides en la lliga. Aquest mateix any, entre els mesos de febrer i abril, mentre entrenava l’Osca, el tècnic català va viure un moment molt similar, quan, després d’onze jornades seguides sense perdre, en va encadenar vuit sense conèixer la victòria. A més, aquella mala ratxa –amb quatre empats i quatre derrotes– va arribar en un tram decisiu de la temporada, entre les jornades 27 i 34. De fet, aquests dos mesos fatals van provocar que l’Osca passés de ser líder destacat de segona divisió, amb el segon classificat a vuit punts, a caure a la tercera posició. Rubi, en aquell moment, va mantenir el seu discurs de portes enfora i, per descomptat, no va abandonar la seva idea de joc. El desenllaç és conegut de sobres per tothom: l’Osca va reaccionar amb cinc victòries i un empat, que li van servir per certificar, de manera directa, el seu històric ascens a primera divisió quan encara faltaven dues jornades per al final de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)