Espanyol

La fórmula venç i convenç

Discurs. Interioritzant les paraules de David López, l’Espanyol va recuperar contra el Leganés uns orígens que semblaven perduts amb el lideratge del santcugatenc, clau per entendre el creixement de l’Espanyol

Abans de donar el tret de sortida a la temporada, Joan Francesc Ferrer, Rubi, tenia molt clar que la defensa s’havia de convertir forçosament en la línia sobre la qual afermar el creixement progressiu de l’Espanyol. Tot i centrar el focus en la generació de futbol ofensiu predicant amb l’exemple amb un estil alegre i valent, reblar el clau a la rereguarda s’albirava com una condició sine qua non per tal de trobar l’estabilitat perduda en els últims anys. Així, la confirmació de la continuïtat d’un pilar fonamental com David López abans de l’inici del curs es va entreveure com a indispensable per tal de créixer en tots els àmbits. Adoptant des del primer dia el paper de líder de la defensa, el rol i el notable rendiment tant del santcugatenc com dels seus companys en la línia de contenció van permetre a l’Espanyol plantar-se a la dotzena jornada amb uns registres excel·lents.

Més enllà d’aquella històrica segona plaça, el conjunt de Rubi era aleshores el segon equip menys golejat del campionat –havia encaixat tan sols vuit gols en onze partits–, únicament superat per un Atlético que menja a part. “Hem de treballar el tema mental i tornar als orígens. Hem fet coses bones i ho podem tornar a fer. L’equip ha demostrat que té marge de millora i que ha fet un bon joc. Ens hem d’aïllar de tot i treballar”, reblava el mateix David López a l’hora d’analitzar la mala dinàmica de joc i resultats que va portar l’equip d’aquell segon lloc a la zona mitjana de la taula després d’acumular sis derrotes consecutives.

La versió bona

Recuperant a poc a poc el nivell ofert en les primeres jornades, el retorn de la millor versió de David López ha coincidit amb la recuperació progressiva de l’equip, evidenciada en la derrota per la mínima al Wanda i confirmada divendres contra el Leganés, duel en què l’equip no només va posar fi a la mala ratxa de resultats, sinó que va deixar la porteria a zero set jornades després. Aportant seguretat i infatigable en les ajudes, la fórmula predicada pel kàiser blanc-i-blau es va veure palesada en un equip que va tornar a exhibir una part d’aquella fiabilitat defensiva de l’inici de temporada.

LA DADA

7
jornades
després, contra el Leganés, l’Espanyol va ser capaç de deixar la porteria a zero.

L’EQUIP A L’ESQUENA

Ferm i infatigable en les ajudes, David López va recuperant les millors sensacions

La copa, pròxim objectiu

La primera plantilla de l’Espanyol va reprendre els entrenaments amb la mirada posada en el duel de copa de demà contra el Vila-real, corresponent a l’anada dels vuitens de final. Un compromís en què s’espera que Rubi, tal com ja va fer en l’eliminatòria anterior contra el Cadis, opti per introduir nombrosos canvis en l’onze, amb un protagonisme destacat per a futbolistes que fins ara no han disposat de gaires minuts, com és el cas de Roberto, Pedrosa, Álex López i Puado. D’altra banda, s’espera que al llarg del dia d’avui el club emeti un comunicat mèdic per conèixer l’abast real de la lesió de Sergio García.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)