Espanyol

L’assignatura pendent

Espanyol. El club blanc-i-blau és el pitjor visitant de primera i només ha guanyat un partit a fora: contra el cuer, l’Osca, en la novena jornada

L’Espanyol té un problema a domicili. El club blanc-i-blau és el pitjor visitant de la categoria. Només ha sumat una victòria a fora, el 21 d’octubre, a l’estadi del cuer, l’Osca. La resta de les seves incursions lluny de l’RCDE Stadium es resumeixen en quatre empats: Vila-real (2-2), Celta (1-1), Valladolid (1-1) i Rayo. Els punts sumats, set en total, els ha aconseguit contra equips que ara estan per sota seu en la taula de classificació i que lluiten per eludir el descens.

Ara l’Espanyol té una altra oportunitat per millorar les seves fluixes prestacions lluny de casa, i ho haurà de fer diumenge a Mestalla. “Un objectiu clar és canviar la mala dinàmica fora de casa, perquè hem fet partits bons perquè no sigui així”, ha recordat Borja Iglesias, que va marcar un doblet en l’únic triomf lluny de l’RCDE Stadium, a El Alcoraz. De fet, el gallec es va estrenar com a golejador a primera davant el València: “Tornar ara a Mestalla després de tants anys és una passada! I si faig un gol doncs millor: el celebraré.” Ara el futbolista espera que la victòria contra el Rayo sigui un punt d’inflexió. “La dinàmica del partit va fer que l’ambient a les grades fos molt bo; semblava que el gol l’havíem fet tots”, ha afirmat. I ha anat més lluny: “No ens hem deixat portar per la mala ratxa de resultats. Teníem ganes de guanyar, i més d’aquesta manera, que connecta amb la nostra gent. Ara volem que aquesta ratxa s’allargui.”

El València serà una prova de foc i un bon tast per calibrar la millora de l’Espanyol, que ha sumat quatre dels últims sis punts nedant contra corrent i amb dues remuntades al llindar de l’infart. El València, que va jugar ahir partit d’Europa League, és un equip amb un ritme irregular al llarg d’aquest curs. La prova més fefaent és que un triomf de l’Espanyol el faria empatar a punts amb els del Túria. Els deixebles de Marcelino només han perdut quatre partits en la lliga (un dels quals contra l’Espanyol) però han fet de l’empat, fins a 13, un modus vivendi que els ha anat desdibuixant en la lliga fins a l’extrem de veure, per moments, la classificació per a la Champions com una utopia. Però aquesta és la lliga de les oportunitats i ara el quart lloc és a només sis punts i l’Espanyol té el setè lloc a només quatre. Una lliga del tot rocambolesca que premiarà, i molt, l’equip que tingui més fiabilitat en aquest tram final de curs. “Els propers partits marcaran el nostre objectiu”, deia ahir Borja.

Borja Iglesias aposta per Wu Lei

Wu Lei centra les mirades de tots els aficionats blanc-i-blaus. Les seves bones prestacions contra el Vila-real i el Rayo, juntament amb la greu lesió de Piatti, el situen com a possible titular a Mestalla. “No sabem si jugarà de titular però està capacitat. Ja ho va demostrar l’altre dia i té fonaments per ser-ho. Era un partit complicat i va jugar molt bé”, deia Borja Iglesias, que ha destacat la ràpida adaptació del xinès tot i que només fa tres setmanes que és al grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)