Espanyol

ÓSCAR MELENDO

DAVANTER DE L’ESPANYOL

“Tenim ràbia per demostrar que ho podem fer molt millor”

“Podem tornar a aquell nivell d’inici de campionat. No va ser casualitat i estem en el camí per tornar a fer-ho”

“Wu Lei m’encanta, quan agafi més automatismes ens ajudarà encara més del que està fent ara”

Entenc el xiulets de l’afició però el missatge que els vull enviar és que anirem a totes. Aquest grup té ambició

Óscar Melendo (Sant Adrià del Besòs, 1997) s’ha convertit, en els últims partits en titular habitual a l’onze de Joan Francesc Ferrer ’Rubi’. Enguany ja acumula 10 titularitats i ha disputat un total de 967 minuts en lliga superant amb escreix el seu protagonisme d’anys anterior. En aquesta entrevista analitza el moment actual de l’equip i els reptes futurs.

Com està l’equip després de l’empat davant l’Osca?
Estem fotuts però és normal. Teníem una oportunitat d’or per ficar-nos a tres o quatre punts dels llocs europeus i després un nou partit a casa davant el Valladolid per fer el salt. El futbol, ara, ens dona una nova oportunitat dissabte on hem de guanyar.
El tècnic us està insistint aquesta setmana a tenir més circulació de pilota i més velocitat perquè no es repeteixi el que va passar davant l’Osca?
L’altre dia ens va faltar ambició. La primera part va ser bona i vam jugar bastant bé però ens va faltar l’ambició per fer el segon i que no se’ns escapi el partit. Amb el gol ens vam posar tensos i no vam estar encertats amb la pilota.L’Osca, en la primera part, estava mort però no vam rematar el partit.
Amb el gol l’equip va deixar de creure o va ser més mèrit de l’adversari?
El gol ens va enfonsar. No l’esperàvem tan aviat. A la mitja part el tècnic ens va insistir a anar a fer el segon i seguir amb la mateixa dinàmica de joc de la primera per tancar el partit.
Dissabte davant el Valladolid no es pot fallar.
No podien fallar davant l’Osca i ara menys davant el Valladolid. Són tres punts de vital importància per seguir mirant a dalt. Aquest equip no mira a baix. Aquesta és la nostra mentalitat. Volem fer un gran partit i gaudir-lo amb l’afició.
El primer gol arriba després d’una falta que li fan a vostè. Ja s’està acostumant a la duresa de primera divisió?
Sí, em van fer moltes faltes i especialment en aquest partit on vaig provocar fins a quatre grogues. Estic acostumat a aquest estil de joc, de fet, ja em passava a segona b. No hi ha problema.
Porta diversos partits de titular i ja suma més minuts que el curs anterior. Està en el seu millor moment?
Sí, és el meu millor moment des que estic a primera. Em sento més a gust, més ràpid amb més espurna en el meu joc i això és gràcies a la confiança que em dona el cos tècnic i espero que pugui seguir així ajudant a l’equip. .
Interior, jugant de segona línia, o d’extrem, com se sent més còmode?
Primer és poder jugar però m’agrada més jugar per dins i de mitja punta. Amb Gallego jugava més d’extrem però amb llibertat de moviments com vaig fer davant de l’Osca. Depèn del partit, també em beneficia jugar d’interior.
És el màxim assistent de l’equip però potser la seva assignatura pendent és el gol?
Sí, sense cap mena de dubte. És una cosa que tinc entre cella i cella i als entrenaments intento millorar-lo. Sé que no és el meu fort, no és un dels meus punts forts però he de millorar i si no faig gols ho he de suplir amb assistències.
L’afició va acabar xiulant a l’equip. Ho entén?
Sí, és comprensible. A l’inici de curs portàvem una gran dinàmica. Érem segons i a tres del primer. Ara estem a mitja taula i no estem en la mateixa dinàmica. Però el missatge que els vull enviar és que anirem a totes. Ells no ens han fallat i el partit de dissabte és de vital importància i els necessitem.
Aquell inici de temporada pesa molt. Li vull dir, estava l’equip rendint per sobre de les seves possibilitats o es pot tornar a veure aquell Espanyol que està en boca de tothom?
Podem tornar a aquell nivell de principi de temporada i estem en el camí per fer-ho encara que els resultats no ho diguin. Portem quatre partits sense perdre i nosaltres, dins del grup, estem capficats en tornar a ser aquell equip i enllaçar dos o tres partits guanyant per posar-nos a dalt.
El millor és la ràbia per un empat. Aquest grup està viu?
Ens dona ràbia perquè aquest grup, si té una cosa bona, és ambició i volem fer-ho millor cada dia. Tenim ràbia per demostrar a la gespa que ho podem fer molt millor i ser l’equip de principi de temporada.
Vostè ara està sent titular i coincideix també amb Wu Lei.
És un jugador que m’encanta i quan té la pilota als peus sap que farà alguna ruptura. És molt ràpid i sap llegir molt bé els espais. S’ha adaptat de meravella a l’equip.
Us ha sorprès aquesta ràpida adaptació?
En part molt perquè hi ha una barrera cultural important. La forma de jugar a la Xina és diferent de la nostra i està en un equip que intenta jugar la pilota, proposar joc i expressar-se mitjançant la possessió i això no és fàcil i s’està adaptant a aquests nous conceptes. Això demostra que té unes molt bones condicions.
És un futbolista més programat pel contracop?
Sí però també sap rebre entre línies i sap moure’s. Només ha d’agafar certs detalls, per incrementar la seva incidència en el joc, i quan tingui els automatismes encara ens ajudarà més del que està fent ara. .
La cara és Wu Lei, la creu Semedo. Com està?
Va sortir nerviós però ens pot passar a qualsevol. Equivocar-se ens pot passar a tots. Ara el que hem de fer és animar-lo. L’estem ajudant entre tots. És un bon futbolista. Arriba del Benfica i, si està aquí, no és per casualitat. Té bones condicions i ho demostrarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)