Espanyol

SERGIO GONZÁLEZ

ENTRENADOR DEL VALLADOLID

“Torno a Cornellà i res em farà esborrar el somriure”

“Serà la primera vegada que trepitjo l’estadi des que vaig marxar. Estic molt il·lusionat i hi vaig amb molta emoció”

“L’Espanyol ha encertat amb la peça, i ara hi ha de creure”

Estic content que el bon inici de lliga hagi servit a Rubi per continuar; en altres moments no s’ha tingut la paciència

Sergio González (L’Hospitalet de Llobregat, 1976) tornarà a trepitjar el RCDE Stadium després de la seva abrupta sortida de l’Espanyol el 14 de desembre del 2015. Ara ho farà com a tècnic del Valladolid.

Com estava fa un any?
Estava desesperat. Passaven tots els trens i no tenia l’ocasió d’agafar cap equip. Les ofertes no acabaven de concretar-se. Però, per sort, Miguel Ángel Gómez i Carlos Suárez em van donar l’oportunitat d’entrenar el Valladolid. N’estic encantat: un club fort, històric, i ha sortit tot molt bé i ara estem a primera divisió.
I ara, com es troba el Valladolid?
Estem una mica com l’Espanyol. Vam començar molt bé amb un gran inici i resultats molts bons, i ara estem en un moment molt delicat de resultats però no tant de futbol. Hem de capgirar aquesta dinàmica el més aviat possible.
A l’octubre va venir a Barcelona per a una conferència. Es va trobar amb Pochettino i Rubi. Eren els tècnics de moda.
Estaven en un bon moment, sí, però la realitat del Valladolid no era la de l’inici de temporada, sinó la que tenim ara. Aquest és un equip que ha de fer passos per assegurar la permanència, i aquesta sempre ha estat el nostre objectiu inicial. Qui es pensés, llavors, que el Valladolid se salvaria amb moltes jornades de marge estava en un escenari equivocat.
El Valladolid i l’Espanyol han tingut sensacions paral·leles en aquesta lliga. S’esperava aquesta caiguda del seu exequip?
He seguit tots els partits de l’Espanyol però no tinc informació per esbrinar si es podia preveure aquesta caiguda o no. Però tots dos equips, ara, hem de mirar endavant, i tots dos estem en un procés de retrobar-nos amb la nostra millor versió.
Com porta això de tenir Ronaldo de president?
És un luxe i ens ha donat molta tranquil·litat des del primer minut. La primera decisió que va prendre en arribar va ser ampliar-nos el contracte. Aquest gest de confiança, per a mi, va ser important, i més venint de la meva experiència en l’Espanyol i el que va passar amb el canvi de propietat. Tinc una relació molt bona i fluïda amb ell, i el tenim al nostre costat.
Torna per primera vegada a Cornellà. Quines sensacions tindrà?
Fins que no arribi no sé què passarà, però estic molt il·lusionat i hi vaig amb molta emoció. No trepitjo Cornellà des que vaig marxar de l’Espanyol. Tinc ganes de retrobar-me amb vells amics, recórrer el passadís cap als vestidors per on he passat tantes vegades i no equivocar-me de lloc [riu]. Estic convençut que totes les emocions que viuré demà seran positives. Li estic molt agraït, a l’Espanyol, tant quan era jugador com de tècnic, res em farà esborrar el meu somriure.
Com el rebrà l’afició?
No ho sé, però suposo que com quan era jugador rival amb el Dépor i el Llevant. Sempre m’ha mostrat la seva estima i han estat al meu costat, i confio que serà així i no d’una altra manera.
Rubi està sent molt criticat pels mals resultats. Què en pensa?
Espero que el club li tingui confiança perquè és l’entrenador ideal per a l’Espanyol. És periquito, coneix la casa i és molt treballador. Té coneixements de sobres per fer-ho bé i és el tècnic ideal. L’Espanyol ha encertat amb la peça, i ara hi ha de creure perquè el projecte vagi a més. Li desitjo el millor després de dissabte.
Vostè era de la casa, com Rubi. Hi ha més paciència amb els tècnics de fora?
El tècnic de fora se’l valora més i se li dona més marge de maniobra. Les coses dolentes es minimitzen i s’amplifiquen les seves virtuts. A l’entrenador de casa se li té més estima inicialment, però a la mínima ja sabem el que passa. Cada situació és diferent, i ara amb Rubi estic content que aquell inici de lliga li hagi servit per continuar a la banqueta. En altres moments no s’ha tingut aquesta paciència i tranquil·litat.
Quin partit preveu?
M’espero un Espanyol en la seva millor versió i que és molt fort a casa. És un equip amb futbolistes de gran capacitat per trencar un partit. Serà un partit intens i igualat.
Ara tothom parla de Wu Lei. L’ha sorprès?
Estem parlant del millor jugador xinès, i si l’Espanyol ha apostat per ell és que podia donar el nivell; si no, no hauria vingut. És un futbolista descarat i vertical. Es complementa molt bé amb Borja.
Què el preocupa més de l’Espanyol? el joc de possessió, la circulació alta de pilota...?
Una mica tot. Sabem que tenen un joc a la medul·lar molt bo amb Roca, Darder i Granero; al davant Borja és un perill o la màgia de Melendo. Intentarem fer el nostre joc: ser ràpids, fer una pressió efectiva i buscar l’esquena dels seus laterals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)