Espanyol

Wu Lei i l’última frontera

Espanyol. El xinès s’estrenarà en un derbi amb la missió de demostrar el seu talent en un escenari exigent com el Camp Nou i una audiència milionària a la Xina que l’estarà observant

Wu Lei (Nanjing, la Xina, 1991) va arribar a l’Espanyol com un fitxatge de caire comercial. El fet de ser el millor jugador xinès així ho avalava però els dubtes se circumscrivien al seu potencial esportiu. Una equació que ràpidament ha quedat resolta vista la seva progressió sobre la gespa. Des de la seva arribada ha participat en tots els duels. En els dos primers va ser suplent i en els cinc últims s’ha convertit en titular indiscutible fins a sumar 464 minuts marcant un gol i donant una assistència. Més enllà de la fredor dels números, la sensació és que l’Espanyol l’ha encertat amb el seu fitxatge. “No l’hem incorporat pel que és a la Xina sinó pel que ens pot donar al terreny de joc. Pensem que és un jugador vàlid”, relatava el dia de la seva presentació el director professional esportiu de l’Espanyol, Francisco Joaquín Pérez Rufete.

Wu Lei s’ha mostrat com un futbolista descarat, ràpid i homologable a una competició tan exigent com l’espanyola. Ha trencat registres d’adaptació i ha salvat una distància cultural en només dos mesos. “Està totalment adaptat”, confessava fa uns dies Óscar Melendo. Ara el futbolista tindrà un duel subratllat en vermell: el derbi del Camp Nou. Wu Lei tenia un somni des de petit i era aterrar a la lliga. Una competició on sap que hi ha els millors, i un d’ells és Leo Messi, amb qui es veurà les cares dissabte. Wu Lei és conscient que moltes mirades se centraran en ell: “Tinc la responsabilitat de demostrar que el futbol de la Xina pot competir en aquest nivell.” Sap que és un ambaixador del seu país i el derbi de dissabte serà un fantàstic aparador per mesurar la seva força entre els millors i en un escenari gegantí esportiu, per descomptat, i quant a audiència al seu país. Tothom estarà pendent de com es mou al Camp Nou el qui anomenen al seu país el Messi asiàtic. Fins ara Wu Lei no s’ha arronsat en cap dels escenaris on ha jugat i ha demostrat que és un futbolista sense por i que no es deixa vèncer per la pressió. Un ingredient que considera un estímul més en la seva carrera, més que no pas un inconvenient. Serà una prova de foc per al xinès, que fins ara ha deixat clar que no s’ha arronsat en cap escenari.

L’Espanyol ha entrat en una nova dimensió mediàtica amb la seva arribada i el creixement exponencial es farà palès en el partit de dissabte, en què Messi haurà de compartir protagonisme amb el seu homòleg xinès. I és que al gegant asiàtic estaran pendents de les evolucions del seu futbolista referencial. Un davanter que ha vingut a deixar petjada en la lliga i que factura 3.000 euros diaris en venda de samarretes des de la seva arribada. Unes xifres mai vistes a l’Espanyol. El club blanc-i-blau també ha vist com la incorporació del crac xinès ha capgirat la seva programació a la graella televisiva amb una prevalença pels horaris matinals. Un moviment per facilitar la visualització dels partits en horari de màxima audiència a la Xina. I és que la LFP dirigida per Javier Tebas també s’està beneficiant de l’efecte Wu Lei. El mercat xinès i, per àrea d’influència, tota l’Àsia és un territori de gran creixement per a la Lliga i Wu Lei és el millor reclam per potenciar la imatge corporativa de la competició estatal per aquelles latituds.

SENSACIÓ XINESA

Ha trencat els dubtes inicials i s’ha convertit en una peça clau per a Rubi i el club

ADAPTACIÓ CURTA

S’ha mostrat com un futbolista homologable a una lliga exigent com l’espanyola

Un escenari per reivindicar-se

L’Espanyol no ha guanyat al Camp Nou des d’aquella victòria per 1-2 el 21 de febrer del 2009 amb dos gols de De la Peña i en un moment en què els blanc-i-blaus eren cuers. Des de llavors han passat deu anys i l’Espanyol ha encaixat nou derrotes consecutives en lliga. Ara els blanc-i-blaus intentaran trencar aquest dissabte aquesta mala estadística que els persegueix. Serà el debut de Wu Lei, però altres futbolistes saben el que es juga l’Espanyol. “El Camp Nou és un escenari ideal per reivindicar-se”, explicava ahir Roberto Rosales. El veneçolà sap el que és guanyar al feu blaugrana amb el Màlaga, i ara espera repetir l’experiència: “Sabem el que significa un derbi i tenim plantilla per fer un gran partit. Si estem bé i concentrats podem aconseguir un bon resultat.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)