Espanyol

SERGI DARDER

MIGCAMPISTA DEL RCD ESPANYOL

“Necessitem recuperar la confiança de l’afició”

“Estem a mort amb ell, tant de bo aconseguim tornar a fer el que ens demana, perquè es podrà tornar a veure l’Espanyol de principi de curs”

“Incomoden molt, serà més fàcil treure algun punt de Montilivi que jugar bé”

Fins al 2023
Sergi Darder va tornar a l’Espanyol l’estiu del 2017. “A Lió vaig passar mesos difícils i volia tornar a casa. L’esforç econòmic que va fer l’Espanyol va ser prou gran perquè sentís que em feien molta confiança”, explica. El migcampista d’Artà acaba contracte el 30 de juny del 2023.
M’agradaria que Rubi seguís, però això no té a veure amb la meva continuïtat en l’Espanyol

El darderisme encara respira, per molt que els resultats s’entestin a treure-li la vida. Qui ho dubti, que ho pregunti a Sergi Darder. Abans d’afrontar la recta final d’una temporada que va començar molt millor de com, finalment, acabarà, el futbolista bandera del projecte de Rubi parla clar i català.

Després del partit contra el Getafe lamentava que el seu equip no hagués sabut aguantar l’1-0 fins al final. Aquest és el principal problema de l’Espanyol?
Sí, la irregularitat ha estat un dels problemes que hem tingut aquesta temporada. No sé si el principal, però sí un dels més importants. En molts partits ens hem situat a davant en el marcador, que és el més difícil, i no hem fet mèrits per aprofitar-ho sumant tres punts.
Tot i això, ara l’Espanyol pateix més en atac que en defensa?
Sí, vam mirar de corregir el problema que teníem en defensa, per tractar que no ens fessin tantes ocasions i, al final, el futbol és com una manta: si et tapes els cap et destapes els peus.
L’1-1 contra el Getafe, ha provocat autocrítica al vestidor?
Sempre fem autocrítica. Només en les quinze primeres jornades hem estat nosaltres. Després, hem passat ratxes dolentes, moments difícils, però l’equip no ha abaixat els braços. Ens agradaria estar millor, s’equivoquen els que pensen que ens és igual acabar desens o quinzens. Si no estem més a dalt és perquè no hem fet mèrits, però les ganes de ser-hi són immenses. Salvar-nos no és el nostre objectiu, però la temporada no s’ha donat com pensàvem.
Creu que l’Espanyol encara està en creixement, en aquest punt de la temporada?
Hi ha un bon grapat de jugadors amb un gran marge de millora. L’Espanyol es basa en la gent del planter i creix ara, com la temporada que ve i la següent.
En l’arrencada de la temporada, van connectar amb l’afició pel bon joc o pels bons resultats?
Des de la pretemporada el missatge que projectàvem va ser optimista, hi havia bones sensacions, i quan tots anem agafats de la mà és més fàcil. Després, la temporada ha acabat sent una més, i és normal que l’afició estigui cansada de veure sempre el mateix. Ens agradaria molt tornar-los a enganxar.
En un moment com aquest, és més difícil seguir creient en la idea de joc de Rubi?
No, jo no he canviat d’idea. Òbviament, a principi de temporada era més optimista. En aquest moment, les il·lusions estan més lluny, però encara hi són. Les ganes són les mateixes, però és evident que Europa queda més lluny.
És Rubi, l’ase dels cops? Rep massa crítiques?
Injustament, els entrenadors són els primers perjudicats si les coses no van bé. A mi em sembla que els principals responsables som els jugadors. Si al principi de curs hem pogut jugar tan bé, amb aquest sistema i aquests conceptes, i ara no ho fem, queda clar que els responsables som nosaltres. Estem a mort amb Rubi i hi confiem molt. Tant de bo aconseguim tornar a fer el que ens demana, perquè es podrà tornar a veure l’Espanyol de principi de curs.
Li sembla que és el tècnic ideal per a l’Espanyol?
Sí. Em sento molt identificat amb seu missatge, el seu positivisme, amb mirar de guanyar sense renunciar a una idea de joc.
Si Rubi no continués, li passaria pel cap marxar?
M’agradaria que Rubi seguís, però això no té a veure amb la meva continuïtat en l’Espanyol. No preveig ni que se’n vagi ell, ni que me’n vagi jo. Ara penso a recuperar la confiança de l’afició, que és el que necessitem. A partir d’aquí, a créixer.
Des de final d’octubre que el Girona no guanya a casa i l’Espanyol no guanya a fora...
Dissabte hi haurà empat, doncs! És broma: a nosaltres no ens val l’empat. Sabem que és un camp complicat, però l’any passat vam ser capaços de guanyar-hi. Ens hi juguem molt, la lliga no s’ha acabat per a nosaltres.
És l’últim tren per a Europa?
Europa és lluny, però mentre hi hagi punts en joc, ho intentarem. Ara ja no mirem ni el descens, ni Europa, es tracta de quedar el més amunt possible.
Com anirà el partit a Montilivi?
Serà complicat. El Girona incomoda molt, amb pilotes a l’àrea buscant Stuani. Encara que no hagin guanyat fa temps, es fan forts a casa seva. Serà més fàcil treure algun punt que no pas jugar bé. Hem de mantenir el bon bloc defensiu i mirar d’aprofitar les ocasions que tinguem.
L’1-3 de la primera volta, el cop de colze de Stuani a David López... La tenen votada al Girona?
En un derbi sempre hi ha ganes especials. Sobretot per la nostra afició, pel que va passar en la primera volta.
I allò de ser el segon equip de Catalunya?
Els jugadors no ens fiquem en això. Però crec que, per història, queda bastant clar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)