Espanyol

A la recerca del ‘triplet’

Espanyol. L’Espanyol b

Camins i objectius antagònics, els que persegueixen el Llevant i l’Espanyol aquest matí al Ciutat de València. Els locals intenten fugir de les brases del descens; un infern que ja els crema. Només tenen un punt de marge sobre la zona vermella de la taula. Una trajectòria que han anat construint en unes últimes jornades tètriques per als granotes. Només han sumat tres punts dels últims 24 en joc. Cap victòria des de llavors. El Llevant està en caiguda lliure i persegueix un triomf balsàmic per refer-se i consolidar les seves possibilitats de permanència.

Al davant tindrà un Espanyol que s’ha rearmat en els últims partits gràcies a un futbol més ferm i una medul·lar més agressiva i determinant. No és l’Espanyol d’inici de curs lluminós, però potser aquest nou conjunt blanc-i-blau és més fiable i competitiu. Els deixebles de Rubi venen de guanyar a Montilivi i a casa contra l’Alavés i ara volen enllaçar una tercera victòria consecutiva, un triplet que mai han aconseguit al llarg de l’actual temporada però que reafirmaria la seva candidatura europea a falta de cinc jornades per tancar el campionat. “Tres de seguits i rebre aquí el Celta és un somni realista. Estem parlant d’un partit. Volem sumar la tercera consecutiva”, se sincerava Joan Francesc Ferrer Rubi. No obstant això, sap quin escenari és trobarà, i no es refia del mal moment del seu adversari. “Ara les ratxes o els números diuen molt poc quan la lliga s’acaba”, tot deixant clar quin panorama es trobaran al Ciutat de València. “Serà un partit de molta tensió. El Llevant és un equip al qual li costa tenir equilibri entre defensa i atac, però ofensivament crea més ocasions que nosaltres. Si no anem al cent per cent, patirem moltíssim.” I té clar que el seu equip s’ho deixarà tot fins al final de la lliga. “El missatge és que el tècnic i els jugadors ho donarem tot en aquests últims sis partits perquè no es generi aquesta sensació que ens és igual tot i que he viscut des de fora. Hem de competir al màxim fins al final: pels contractes individuals dels jugadors, per la imatge del club i per la posició que et dona més diners. Si perdem, no serà un dia de la marmota. A la primera derrota no podem pensar que això s’acabi. Hi ha poc marge però n’hi ha.”

El tècnic del Llevant, Paco López, és conscient del que hi ha en joc i, per fer pinya, ha fet una convocatòria on ha inclòs tots els lesionats. “Tenim clar que hem de posar l’esforç en el nostre joc i no mirar els rivals perquè depenem del nostre treball. Ens queden quatre partits a casa, ara dos de seguits, i tractarem de guanyar-los”, deia tot afegint que l’Espanyol “ve en una situació còmoda i pensa en Europa. No tenir pressió els fa ser un rival difícil, però insisteixo que depèn més del nostre joc.”

L’Espanyol no té pressió i això el fa ser un rival difícil, però tot depèn més del nostre joc
Paco López
entrenador del llevant
Volem sumar la tercera consecutiva. És un somni realista, només parlem d’un sol partit
J. Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Serà un partit de nervis, hem d’estar al cent per cent des de l’inici perquè, si no, patirem. Ara les ratxes i els números diuen molt poc

Dos nous llibres per a un Sant Jordi en blanc-i-blau

La literatura relacionada amb l’Espanyol és extensa i cada any continua creixent el mostrari de llibres relacionats amb l’entitat blanc-i-blava.

Amb motiu del pròxim dia de Sant Jordi es van presentar, al RCDE Stadium, dues noves obres. La primera, Històries en blanc-i-blau, ja va pel seu tercer volum. Un llibre coral escrit pels periodistes que segueixen l’actualitat del club i altres personalitats de l’entorn, i la segona és La història en còmic de l’Espanyol. Una reedició del llibre que es va publicar el 2009 i que actualitza aquella versió a càrrec de Sergio Fidalgo i Nacho Julià, en el guió, i del dibuixant Lluís Recasens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)