Espanyol

Europa val una victòria

Espanyol. El triomf passa a ser obligatori si vol mantenir intacte el seu objectiu d’entrar en la lluita per la setena plaça. Al davant l’espera un Celta crescut amb la tornada de Iago Aspas

La plantilla de l’Espanyol s’ha conjurat, en aquest últim tram de la lliga, a fer el salt al setè lloc. La fita no està exempta de dificultat. Ara mateix la posició cobejada és a quatre punts i la té l’Athletic Club. No és impossible però per continuar alimentant la flama i els bons desitjos els deixebles de Joan Francesc Ferrer Rubi només poden pensar a guanyar aquesta nit el Celta. Tot el que no sigui ficar els tres punts al sarró convertiran l’assalt a Europa en un impossible a manca de 12 punts per disputar-se. Així, doncs, els blanc-i-blaus necessiten desfer-se dels gallecs per continuar la tendència positiva dels darrers partits. Aquesta és una carrera contra rellotge però l’Espanyol sembla que s’ha posicionat força bé en aquest recta final de competició. La crisi de resultats del passat està oblidada i els números parlen per si sols: en les darreres dotze jornades els catalans només han perdut dos partits, contra el Sevilla i el Barça. Això demostra la seva fiabilitat i un camí regular que els pot portar a la glòria continental. “Europa, més que un objectiu, és un repte espectacular, i tornar a ficar l’equip en zona europea després de tants d’anys. Estem demostrant que ho intentem per exhaurir totes les possibilitats que tenim.”

Un guió incomplet

L’únic element que han de corregir és no deixar escapar tants de punts pel camí. L’Espanyol s’ha vist massa penalitzat en aquest tram per sis empats. D’aquests, en quatre enfrontaments s’havia avançat al seu rival en el marcador. El darrer exemple es va veure diumenge al Ciutat de València. En tota la lliga han anat a la brossa 21 punts en total. Massa càstig en una lliga tan igualada i que ha penalitzat un Espanyol que sap començar amb bon ritme els partits però que ha de millorar la gestió final. És a dir, l’equip de Rubi té un magnífic guió, grans protagonistes i una bona trama però li falla el desenllaç final, que no acaba de rutllar. “N’hem parlat mil vegades dins el vestidor i és una cosa que ens ha passat al llarg de la temporada. La solució és marcar un segon gol o bé resistir les envestides del rival. És una cosa a corregir perquè se’ns han escapat molts de punts”, ha confirmat el tècnic. Un fet que s’haurà d’aplicat avui immediatament contra un Celta que ara va força bé. Els gallecs han revifat en les darreres jornades amb la tornada de Iago Aspas. El davanter de Moaña és un autèntic corcó i els 16 gols marcats en la lliga l’avalen com un dels futbolistes més determinants de la lliga. Si a tot això s’afegeix el factor que tenen la por al cos per amarrar la permanència els converteix en un adversari de màxim perill. “Iago Aspas és un jugador diferencial i espectacular, si participa, estàs liquidat”, ha admès el maresmenc, que confia en la bona ratxa dels seus. “Som en un bon moment i hem superat dos creuats (David López i Piatti) de dos futbolistes que podien establir diferències.” Per a aquest partit, Rubi ha recuperat Ferreyra. L’argentí feia un mes que era de baixa i no jugava des de San Mamés, però Hernán Pérez ha recaigut d’una vella lesió muscular.

Al seu torn, el tècnic del Celta, Fran Escribà, ho té clar. “No tenim res fet, el marge és mínim. Evidentment, les sensacions que transmet l’equip són millors, però d’aquí a pensar que tenim alguna cosa feta, crec que no. Això sí, si guanyem serem molt prop del nostre objectiu.” L’ambició del grup ha de ser sumar 50 punts, creu. Un tècnic que no es refia de l’Espanyol. “M’agrada com corre. Té gent a dalt molt ràpida, que es desmarca molt bé. En les transicions és un rival molt perillós i també juga bé en posicional. En les fases del partit en les quals tinguem més possessió serà molt important com quedar per darrere de la pilota.”

LES FRASES DELS ENTRENADORS

Europa, més que un objectiu, és un repte espectacular, i tornar a ficar l’equip en zona europea després de tants d’anys
Hem parlat mil vegades, dins el vestidor, del fet que hem de tancar els partits
J. Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
No tenim res fet, el marge és mínim. Això sí, guanyant serem a prop del nostre objectiu
Fran Escribà
entrenador del celta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)