Espanyol

Sentit homenatge a Casanova

Espanyol. Ha batejat la residència de joves jugadors amb el nom del pare del futbol formatiu del club. El planter de l’Espanyol no s’entendria sense la seva figura i metodologia integral

L’Espanyol ha fet un dels millors homenatges possibles a la figura de Josep Manel Casanova i a partir d’ara la residència de jugador tindrà el nom de “Residència Josep Manel Casanova”. L’actual planter de l’Espanyol no s’entén sense la figura del que va ser coordinar del futbol base durant 20 anys (1991-2011). Ell, el pare del futbol formatiu del club, i gran orfebre del planter. Casanova va convertir la ciutat esportiva de Sant Adrià en un centre de formació de talent reconegut arreu de l’Estat i part d’Europa. Un element tangencial amb el qual no s’entén l’Espanyol contemporani. Fins i tot ara, el club gaudeix amb el seu bon ull amb futbolistes com David López, Darder, Marc Roca o Óscar Melendo que ja conformen part de la columna vertebral de l’equip que dirigeix Joan Francesc Ferrer ’Rubi’. No només l’Espanyol s’ha beneficiat d’aquesta fàbrica de talent orquestrada per Casanova sinó molts altres clubs com el Màlaga on va acabar la seva trajectòria futbolística. Així doncs, no hi ha més gran honor que batejar la residència de joves jugadors amb el nom de Josep Manel Casanova. Un edifici que es troba annexa a la Ciutat Esportiva Dani Jarque. El que va ser futbolista de l’Espanyol en els anys 70 i té la porta número 75 a l’estadi no tenia fins ara un espai propi i més relacionat amb la seva passió: el futbol de formació. Aquesta tarda s’ha donat llum verda al bateig en un acte institucional. Un pas més en la política de planter que està implementant el club en els últims anys. Primer amb la figura de Joan Francesc Ferrer ’Rubi’. El maresmenc ha apostat, de manera decidida, pels joves futbolistes de la casa: Roca, Melendo, Pedrosa, Lluís López, Puado o Pedrosa són el millor exemple. Uns tentacles que van més enllà amb la figura del director general esportiu, Òscar Perarnau, que també veu de la mateixa font d’inspiració que Casanova. Precisament, el maresmenc ha tingut unes sentides paraules cap al que considera el seu “mestre esportiu” i ha glossat la seva figura d’una persona que va conèixer quan tenia 22 anys. “Era una persona encertadíssima per detectar el talent i entendre el context. La seva persona està arrelada en mi en lletres majúscules i sempre serà etern”. Perarnau també ha adjectivat la passió i el talent de Casanova amb diversos adjectius: Humanitat, treballador, generós, constant, capacitat, valent i detallista entre molts d’altres.

Mercè Palma, la seva viuda, ha agraït el gest del club en el seu parlament al costat dels seus fills, Carles i Clàudia, i el seu net Eros. “El teu estimat Espanyol t’ha reconegut com es mereix: porta a l’estadi i residència” ha dit del qual considera “Era un home peculiar i únic” que sempre pensava en futbol. La dona també s’ha congratulat de què “encara queden molts jugadors Casanova a l’equip” en un acte on molts d’ells, actual i presents, no s’ha perdut una cita per la història. Allà han estat Sergi Darder, Javi López, Lluís López, Dídac Vilà i la plana major del club començant pel president Chen Yansheng; el director general esportiu, Óscar Pernau; el director del futbol professional, Francisco Joaquín Rufete. Tota l’estructura del futbol base i antics col·laborador i tècnics com Lluís Planagumà i David Fernández.

En definitiva, un homenatge ple de caliu i d’olor a futbol per una persona i una figura gegantina com era el Josep Manel Casanova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)