Espanyol

Un salt econòmic de gegant

Espanyol.Rebaixarà el seu deute net a la meitat situant-lo per sota dels 50 milions d’euros. Rastar transformarà el deute que té en l’entitat en capital social donant un nou impuls al club

L’Espanyol entra en una nova dimensió econòmica. El vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont, va confirmar la notícia econòmica de l’any en clau blanc-i-blava. L’entitat veurà com, els mesos vinents, el seu deute baixarà fins als 50 milions d’euros. “És una cosa que ha de passar i ja es va dir en la darrera junta d’accionistes”, va corroborar el mandatari, tot i que s’han de fer els passos legals adients. “Això ha de passar per la junta d’accionistes per una qüestió legal. La gran part, els 50 milions de deute que té el Grup Rastar, passarà a formar part del capital social. Legalment, és una ampliació de capital. Jo ja sabia que aquests 50 milions es quedarien al club, però ara s’ha fet el pas”, va assenyalar el jerarca en l’aplec de penyes de Sant Sadurní. Així doncs, l’Espanyol veurà com el deute net actual de 97 milions passarà a situar-se per sota dels 50 milions d’euros. El canvi serà notable en tots els nivells del club i afectarà la forma de gestionar l’entitat de manera quotidiana. “Primer, ens afecta en els temes d’interessos. No hem de retornar aquest capital al Grup Rastar i el balanç tindrà una imatge diferent i calculo un deute al voltant de 49 milions d’euros. Passaríem de 180 a menys de 50 en tres anys. Els bancs també ho veuran molt millor perquè veuen que el club (Chen) està compromès, però ja ho estava abans i té un efecte en el límit salarial”, va desgranar García Pont. Així, el club no es veurà obligat a vendre’s jugadors “Ja no ho estaven fa un any. Sempre s’ha dit que vendrem per la clàusula, i més ara”, va insistir el vicepresident. Tot i això, el club seguirà amb la seva línia prudencial de treball, tot i que podrà augmentar un xic la seva ambició competitiva però sense fer bogeries. “Es permetrà tenir una certa velocitat de creixement, no a la velocitat de l’inici que volia Chen, però sí de manera sostinguda. Un pas darrere l’altre”, ha apuntat García Pont, que ha deixat clar que aquest moviment en la reducció del deute no té res a veure amb la classificació per a Europa. “Estava previst fer-la abans, però el govern xinès ho va frenar i ara hem fet el pas en aquesta direcció. No tinc la data de la junta d’accionistes, però es farà al novembre o al desembre. Això afecta la temporada 19/20, la que començarà a l’agost”, i va tornat a parlar de la velocitat del projecte. “En tres anys, Chen volia anar a la Champions i el govern xinès li va dir que no. Tot va més a poc a poc, però és un president que, quan pot, hi posa diners. Ara hi ha recursos que no hi havia abans. Anem a la nostra velocitat.”

Així doncs, l’Espanyol entra en una nova dimensió motivat per l’ambició de Chen Yansheng de millorar el projecte esportiu, però també per l’efecte Wu Lei. L’arribada del crac xinès ha fet modular les exigències del govern xinès respecte a l’Espanyol. El davanter va més enllà de ser un futbolista típic, sinó que és una icona del futbol del seu país. Un element clau per entendre els canvis econòmics.

LES MILLORES

El límit salarial s’incrementarà i el deute i la relació amb els bancs serà més efectiva

GIR COPERNICÀ

El canvi serà notable en tots els nivells i, donarà una embranzida a la part esportiva

CANVI EN 3 ANYS

Ha passat de 180 milions de deute a 49 que farà efectiu en la junta de desembre

“Rubi? No cal mirar el passat”

García Pont també es va referir a la sortida de Joan Francesc Ferrer, Rubi, i els dubtes que tenia amb el projecte esportiu. “No vull entrar en discussions amb Rubi. Li vull donar les gràcies per la gran temporada. Discutir per malentesos no interessa. Vull tenir una bona relació tot i marxar d’un projecte a mig camí. Ara, tenim la sort de tenir un tècnic de la casa com David Gallego. No cal mirar al passat”, deia el mandatari, que vol passar plana d’una sortida de difícil digestió. Un dia en què les penyes blanc-i-blaves van celebrar el tradicional aplec a Sant Sadurní d’Anoia. El gran protagonista va ser el cava, que no va faltar per brindar per un temporada amb Europa de rerefons. La jornada festiva va acabar a les caves Cordoniu, on es van reunir 900 comensals per dinar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)