Espanyol

espanyol

planificació esportiva

Un procés lent però pautat

Espanyol. A set dies per tornar a la feina, encara no hi ha cap cara nova en l’equip. El capítol dels possibles traspassos està dilatant la planificació

L’Espanyol tornarà a l’activitat d’aquí a una setmana. Els futbolistes estan citats el dimecres 3 de juliol per començar les rutines de revisions mèdiques i fer els primers entrenaments sota la batuta de David Gallego. Més endavant tocarà anar a Navata a l’estada de pretemporada, del 8 al 17 de juliol. El temps corre, i només queda un mes per afrontar el primer duel de la prèvia de l’Europa League: el 25 de juliol. El dia i l’hora D. Les tres eliminatòries de la competició continental obligaran a fer una pretemporada atípica. El gruix de la preparació es basarà en les eliminatòries. Poc marge per a l’error, però el cos tècnic és conscient que la qualitat de l’equip ha d’imposar-se en les dues primeres eliminatòries i arribar amb més rodatge per a la més complicada, ja ben entrat el mes d’agost.

Fins ara l’Espanyol ha anat passant els dies, i a 30 dies exactes de l’inici de la prèvia, l’entitat blanc-i-blava encara no ha fet cap contractació. L’Espanyol està encallat en l’operació sortida o, més ben dit, les carpetes dels traspassos. El canvi de paradigma és evident. L’Espanyol no vol vendre a qualsevol preu, i aquí s’ha mostrat inflexible quan han preguntat pels seus futbolistes més llaminers. Clàusula o res. Aquesta ha estat la resposta sobre les figures de Mario Hermoso, Borja Iglesias i Marc Roca. El club blanc-i-blau no vol regalar els seus futbolistes i la fermesa màxima s’ha vist amb Mario Hermoso, per a qui els propers dies seran clau perquè es gesti la continuïtat o la sortida del madrileny. Al central només li queda un any de contracte, però el club no el deixarà sortir fàcilment. L’Atlético no arriba a les exigències dels catalans, i l’Espanyol vol que l’oferta s’acosti a la clàusula per flexibilitzar la seva posició. Ara tot està molt allunyat. El club està en disposició de ser fort en el mercat i no necessita vendre. Però també sap que els futurs fitxatges de l’equip arribaran per la via de traspassos, i per això no pot regalar els seus millors actius i després veure com té problemes per reforçar-se en el mercat.

Així doncs, les contractacions, a un mes del primer duel de l’Europa League, encara hauran d’esperar fins que es desencalli alguna venda. I en el cas contrari, al club no li tremolarà el pols per seguir amb els futbolistes que té en nòmina i fer algun reforç puntual, sobretot a la porteria, a un cost assequible, i completar la plantilla amb valors emergents del filial. Ara mateix, l’única certesa és que el primer fitxatge serà Bernardo, que vindrà del Girona cedit. El colombià ocuparà el lloc d’Óscar Duarte, que acaba contracte. La resta haurà d’esperar. Un procés lent però pautat on el mal menor serà quedar-se el gruix dels actius que han portat l’equip a la setena plaça. La direcció esportiva té clar cap on vol anar, però tot dependrà de quins futbolistes acabin sortint i quants diners quedin a la caixa després del repartiment solidari imposat des de la direcció general: el famós: 50/40/10. És a dir, d’una venda, el 50% del total es reinverteix en fitxatges; l’altre 40%, a cobrir deute, i el 10% restant, a millorar les instal·lacions del club o bé en accions per reforçar la identitat de marca del club.

SENSE PRESSES

Els tècnics estan tranquils, i si no hi ha cap venda, seguiran amb el bloc intacte

LA POSICIÓ

Si no es produeix cap traspàs, el club només farà retocs quirúrgics en la plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)