Espanyol

primer amistòs

l'estrena dels homes de gallego

Sense reserves a Peralada

Espanyol.El projecte de Gallego s’estrena contra el conjunt empordanès (19.30 h / Esport 3). Una prova de toc per calibrar l’estat dels futbolistes a vuit dies de la prèvia de l’Europa League

L’Espanyol de David Gallego tindrà la seva primera prova contra el Peralada. (19.30 h / Esport 3). El conjunt empordanès donarà el tret de sortida a una pretemporada molt exigent per als barcelonins. El pensament del surienc i els seus deixebles està en el 25 de juliol. Primer partit de la prèvia de l’Europa League. Només queden vuit dies de marge i l’amistós d’avui serà un banc de proves real. Un moment per calibrar si els exercicis d’entrenament i les dobles sessions fetes els últimes dies tenen la seva correlació en un partit. El marge temporal és curt i els errors s’hauran de corregir sobre la marxa. “Hi ha gent que dona molta importància al resultat, però el nostre objectiu és que els jugadors comencin a competir 45 minuts i a carregar les cames. Volem que juguin el màxim de jugadors i veure tot el que s’ha treballat aquest temps i saber en quin estat estem”, va explicar el tècnic de l’Espanyol. “Volem veure com hem assimilat el treball i això està per sobre del resultat. Molta gent dona molta importància al resultat, però volem arribar al dijous de la prèvia en les millors condicions possibles”, va subratllar el surienc.

Un partit en què no hi haurà cap mena de reserves. Mario Hermoso i Borja Iglesias formaran part del grup que disputarà el partit contra el conjunt empordanès. El central i el davanter fa temps que gestionen la seva sortida però fins ara l’Espanyol no ha arribat a un acord amb els clubs compradors. La convergència econòmica serà clau per a la seva sortida i aquesta encara no s’ha donat ni amb l’Atlético –que vol Hermoso– ni amb el Betis –darrere de Borja–, que busca com pagar els 28 milions d’euros que demana el club blanc-i-blau de la clàusula del jugador. “Borja i Mario jugaran. Tindran minuts i s’estan entrenant molt bé. Són jugadors nostres i futbolistes molt importants per a nosaltres.” Joan Francesc Ferrer, Rubi, tècnic del Betis, donava el missatge contrari i espera l’arribada del gallec. “Crec que hem arribat a una situació en què hem de reconèixer que tenim interès en Borja Iglesias. És un jugador amb molt de gol, amb molt de treball, amb una capacitat per crear ocasions de gol. Supera els tòpics quant a implicació”, deia ahir el maresmenc.

Un Peralada renovat

L’Espanyol es trobarà un adversari amb un canvi profund de fisonomia. Després de tres temporades com a filial del Girona, l’últim descens a tercera ha trencat el lligam de filiació entre gironins i empordanesos. El Peralada s’ha vist obligat, en les darreres setmanes, a fer un gir copernicà a la seva plantilla i construir un equip totalment renovat. Ara mateix el conjunt empordanès ja té en cartera tretze futbolistes fitxats, la majoria amb experiència a tercera divisió, i altres joves procedents del Girona com a compensació econòmica pel trencament dels lligams esportius. En la nòmina de jugadors del Peralada figura Albert Canal, exjugador del Figueres, que va arribar a debutar amb l’Espanyol amb Pochettino en la copa.

LA PRÈVIA

Hi ha gent que dona importància al resultat, però el nostre objectiu és que els jugadors comencin a competir
Borja i Mario jugaran. Tindran minuts. Són jugadors nostres i futbolistes molt importants
David Gallego
entrenador de l’espanyol

Matías Vargas: “Espero aportar i estar a l’altura d’aquest club”

Matías Vargas, el tercer fitxatge de l’Espanyol, va tenir ahir un dia mogut. Només d’arribar de l’Argentina va passar la revisió mèdica i a darrera hora del vespre es va incorporar a l’estada de l’equip a Torremirona. Avui farà la primera sessió amb els seus nous companys. “Quan l’Espanyol em va mostrar el seu interès em van encantar el projecte i el club”, va explicar l’extrem en declaracions als mitjans del club. “Després m’he endinsat més (buscant informació) i vaig veure que això era el que buscava i volia venir aquí”, va reblar. El jove futbolista, de 22 anys, arriba com un dels talents emergents més importants del futbol argentí. “He fet el salt. Soc una persona arriscada i no m’importa el que deixo enrere. Vinc aquí i arrenco de zero. Espero aportar i estar a l’altura d’aquest club”, va assenyalar com a gran desig.

El Monito arriba procedent del Vélez Sarsfield. L’Espanyol ha pagat 10,5 milions d’euros pels seus serveis i es converteix en el fitxatge més car de la història del club. “Com més aviat estigui amb el grup, millor”, va dir David Gallego. El surienc té clar el que representa la contractació de l’argentí: “Ens arriba un any molt exigent. La incorporació de Vargas arriba en aquest sentit. Ell ve a sumar i el fet d’incorporar aquest perfil ens farà més competitius i tindrem més variants.”

El fitxatge de Vargas ha estat un cop d’efecte de l’Espanyol, que ha aconseguit un dels grans jugadors de la lliga argentina. El convenciment del futbolista ha estat clau per imposar-se als altres pretendents que tenia l’extrem.

Amb la inversió feta amb el Monito l’Espanyol ara no té més marge per fer més fitxatges. Si es fa alguna incorporació més, haurà de ser per les vendes generades per traspàs, en què Borja Iglesias i Hermoso són els més ben col·locats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)