Espanyol

mercat

l'estiu del 2017, clau

Hermoso i la força del destí

Espanyol. És venut a l’Atlético per 25 milions més quatre en variables i manté un 20%. El central va arribar a cost zero, però la seva carrera com a blanc-i-blau va penjar d’un fil el 2017

Mario Hermoso ha fet les maletes cap a Madrid. El central serà de l’Atlético les cinc temporades vinents. L’Espanyol ha treballat molt bé una operació que li reportarà uns bons guanys econòmics. És la venda més important de la seva història, la venda d’un futbolista que va arribar a cost zero procedent del Madrid. El defensa acabava el contracte el 2020 i tenia una clàusula de 40 milions. El conjunt blanc-i-blau s’ha mantingut ferm fins que no s’arribés a una xifra mínima de 25 milions fixos. La idea era apropar-se a la clàusula i, en part, ho ha aconseguit. Al preu inicial, cal sumar-hi quatre milions més en variables en funció dels partits jugats pel futbolista i la classificació per a la Champions dels colchoneros. Però el premi gros és haver mantingut un 20% d’una venda futura. Una operació en què el Madrid ingressarà la meitat dels guanys per la propietat del 50% dels drets del central i també del percentatge de la venda futura. En tot cas, l’Espanyol ha canviat la seva forma d’actuar en el mercat i ho ha demostrat amb la venda del madrileny. “La gent se sorprèn que diguem que no”, recordava dimecres el vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont. L’Espanyol ha dit moltes vegades no a l’Atlético de Madrid i amb el risc de veure com el futbolista podia marxar el curs següent gratis. Al final han guanyat les tres parts. El jugador veurà com el seu salari s’incrementa de manera exponencial. Passarà a cobrar tres milions nets per temporada. Anirà a un club que juga la Champions i que lluita per estar entre els millors en la lliga i a Europa. “Quan em vaig posar la samarreta de l’Espanyol estava molt il·lusionat, com ara amb la de l’Atlético i aspirant a més. És un repte per a mi venir aquí. Des del primer moment que em va arribar l’oportunitat de venir a l’Atlético no m’ho vaig pensar i no em vaig plantejar res més”, va assegurar el futbolista en la seva presentació. Desig de Simeone, el futbolista continuarà ampliant el seu talent al Metropolitano.

Però en la història d’èxit d’Hermoso a l’Espanyol també hi han tingut un paper la sort i els girs inesperats del destí. Dos anys espectaculars en què ha passat de jugar a segona B, amb el Castella, a ser un dels centrals amb més projecció del futbol europeu als 24 anys. Tot es podria haver esquerdat l’estiu del 2017. Concretament, el 30 d’agost. Últims dies de mercat. Hermoso no entrava en els plans de Quique Sánchez Flores. El tècnic no el considerava i el veia com el cinquè central de l’equip. Llavors el Sevilla el volia per al filial i el jugador es mostrava receptiu a l’oferta. L’Espanyol el cediria amb una opció de compra. Però el Madrid no va veure amb bons ulls l’operació i el club andalús es va quedar sense el central. Hermoso, deu dies després d’aquella sortida avortada, s’estrenava en la lliga com a titular al Camp Nou. Iniciava un camí meteòric d’èxit com a blanc-i-blau que l’ha portat a ser internacional amb Espanya i ara a les files de l’Atlético de Madrid. La força del destí.

El jugador s’ha acomiadat del club i de l’afició en una carta a les xarxes social. “Ha arribat el moment d’acomiadar-nos. Escric aquestes línies encara amb el somriure que suposa classificar-nos per a Europa dotze anys després. També, amb la satisfacció d’haver-ho donat tot en cada partit i entrenament amb aquesta samarreta”, explicava el central, que hi afegia: “No deixeu mai l’essència de ser aquesta «meravellosa minoria» que no deixa el seu equip mai de banda. Vosaltres feu volar l’Espanyol. Sempre us portaré al cor. Som-hi, Espanyol!”

MOMENT CLAU

L’estiu del 2017 va estar a punt de marxar al Sevilla; el Madrid va bloquejar l’acord

FITA HISTÒRICA

És la venda més cara de l’Espanyol, però el Madrid obté la meitat dels guanys

Andrés Prieto serà el quart fitxatge de l’estiu

L’Espanyol va tancar ahir la sortida d’Hermoso, però continua treballant en el mercat per perfilar una plantilla competitiva. Una de les peces més importants, al marge de treballar en un recanvi per a Hermoso, és la incorporació d’un porter. Gallego i Rufete ja van deixar clar aquesta setmana que, ara mateix, aquesta és la gran prioritat. L’escollit és un vell conegut: Andrés Prieto. Futbolista format a les categories inferiors del club, va marxar fa dues temporades cap al Màlaga i l’any passat va estar al Leganés. Ara està sense equip. El futbolista arribarà a cost zero i vindrà a formar parella amb Diego López. Tot i això, el club treballa en la idea de tenir tres porters i quedaria pendent portar un altre futbolista. Els tècnics coneixen bé Prieto i ho veuen com una bona oportunitat de mercat. La seva marxa, fa dos anys, va ser per l’overbooking a la porteria. Més enllà d’això, els agents de Borja Iglesias, segons va avançar PericosOnline, són a Sevilla per accelerar el traspàs cap al Betis. L’Espanyol continua ferm amb els 28 milions de clàusula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)