Espanyol

Per agafar embranzida

Espanyol. Amb l’eliminatòria solucionada, el conjunt blanc-i-blau vol tornar a agafar moral amb una victòria en un partit oficial amb vistes a la propera eliminatòria de classificació

Tothom té més o menys coll avall que l’Espanyol passarà a la propera ronda de classificació a la fase de grups de l’Europa League. L’equip Gallego s’ho va guanyar gràcies a una fantàstica segona meitat contra l’Stjarnan islandès a l’RCDE Stadium que li va donar un resultat de 4-0 per al partit de tornada. L’equip públicament està alerta i no vol vendre la pell de l’os abans d’hora, com és lògic, però l’enfrontament pot resultar més pràctic del tràmit que pot semblar.

D’entrada els condicionants no ajuden gens ni mica. Després de menys d’un mes d’haver començat els entrenaments, un viatge en avió cap a Islàndia no és el que necessita el cos per recuperar la fatiga de les sessions. Tampoc que a Stjörnuvöllur, l’estadi local, la gespa sigui artificial. Però el conjunt periquito té molts motius per anar a pel partit. La moral que va donar el 4-0 en el xoc d’anada i, molt especialment, la connexió en la davantera entre Borja Iglesias i Facundo Ferreyra pot ser necessària per començar amb bon peu la temporada i sobretot amb vistes per a la següent eliminatòria que es disputarà la setmana que ve. El Luzern suïs i el KI de les Illes Fèroe seran el segon dels tres passos que l’Espanyol ha de donar per accedir a la fase de grups. Els suïssos porten un avantatge respecte el partit d’anada (1-0).

Rodatge

De portes enfora, l’Espanyol no vol cap mena de confiances per molt que el resultat del partit d’anada sigui una garantia que als periquitos no se’ls pot escapar el passi. “La setmana que ve [per avui] no juguem contra el següent rival. Juguem contra el mateix. Això vol dir que encara queden 90 minuts i que l’eliminatòria no s’ha acabat”, va dir David Gallego al finalitzar l’enfrontament de la setmana passada en què va apel·lar a la lògica del temps i l’espai per explicar que vol un partit seriós dels seus. “Encara pot passar de tot”, explicava el capità Javi López: “Serà un futbol més directe i haurà aspectes del joc que haurem d’estar molt més pendents. Hem d’anar a guanyar el partit sense pensar en el resultat d’anada perquè des de l’inici intentaran ficar-nos a la nostra àrea”, va assenyalar.

L’Espanyol va disputar un partit amistós diumenge passat (empat a dos contra el Sheffield Wednesday) que va servir per donar més minuts als jugadors que no havien gaudit de protagonisme. Es van quedar a Barcelona bona part dels homes que havien disputat minuts en el xoc d’Europa League, de manera que tot fa pensar que aquesta dinàmica es mantindrà també en el dia d’avui. La llista que ha presentat Gallego, de vint jugadors, conté tots els homes que van disputar el partit d’anada i el més raonable és que la gran majoria repeteixin d’entrada perquè l’equip continuï creixent físicament.

LA PRÈVIA

Serà un futbol més directe i haurà aspectes del joc que haurem d’estar molt més pendents. Hem d’anar a guanyar el partit sense pensar en el resultat d’anada
Haurem d’executar la sortida de la pilota amb precisió, no cometre errades i circular i tenir una bona estructura en el terreny de joc
Javi López
capità de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)