Espanyol

Un partit per fer història

Europa League. L’Espanyol afronta el ‘play-off’ final de la prèvia continental contra el Zorya d’Ucraïna amb la missió d’aconseguir el seu objectiu de jugar al Vell Continent 12 anys després

L’Espanyol tindrà aquest vespre a l’RCDE Stadium un partit per fer història. Tornar a Europa, després de 12 anys, no és un fet recurrent i els barcelonins no volen deixar escapar aquesta oportunitat gegantina. Toca l’última eliminatòria. El cara o creu definitiu, i els blanc-i-blaus no poden badar. Els deixebles de Gallego estan mentalitzats per a la fita i l’ensurt contra el Sevilla, en la lliga, no serà cap excusa per anar a totes. “Fa 12 anys que no estem a Europa i això és el que es decideix en aquesta eliminatòria.” El rival d’aquest play-off final és el Zorya. El final de trajecte d’un viatge que va començar el 25 de juliol i que acabarà el 29 d’agost a Ucraïna. “Ens hem sacrificat molt per arribar fins aquí, hem sacrificat el nostre creixement i ara hem de demostrar que això ha valgut la pena”, reblava Gallego. Una feina prèvia que ha obligat a capgirar la preparació i anar contra corrent durant la pretemporada. Però al davant hi haurà un equip desconegut però combatiu. “Serà un partit, encara que sigui bo o molt bo, s’ha de rematar a la tornada. El Zorya és un equip físic i amb talent. Són 180 minuts i si aconseguim un bon avantatge a casa nostra millor”, explicava el surienc, que introduirà alguns canvis per refrescar l’equip però sense variar el seu esquema de joc. L’única baixa és Pedrosa, que obligarà Dídac a tornar a jugar de titular al lateral esquerre. Europa truca a la porta i l’Espanyol no voldrà fallar.

Per la seva banda, el tècnic del Zorya, Viktor Skrypnyk, comanda un equip que camina segon a la lliga local, després de quatre jornades, però que va perdre l’últim partit el cap de setmana. “Per mi és un gran honor jugar contra un equip tan bo com l’Espanyol”, explicava el tècnic, que lamentava la càrrega de partits amb deu enfrontaments en l’últim mes. Més enllà d’això, el Zorya persegueix el mateix repte que l’Espanyol: “No vull prometre res. Sabem perfectament contra qui juguem, però tenim el dret a somiar i no volem renunciar als nostres somnis. Farem tot el que tinguem a les nostres mans per guanyar. Aquest repte és una experiència inoblidable.”

Ara el que amoïna més Skrypnyk és la lesió del seu central de referència: Vernydub. Això l’obligarà a jugar amb futbolistes menys experimentats a l’eix de la defensa: “És una llàstima quan es lesiona un jugador, però per això tenim tants jugadors i els joves el que han de fer és guanyar experiència. Tenen al davant una gran oportunitat.” Més enllà de les virtuts de l’Espanyol, el tècnic visitant està més preocupat per com evolucioni el joc dels seus deixebles: “Ens preocupem per nosaltres mateixos i els nostres punts forts.”

ELS TÈCNICS

Ens hem sacrificat molt per arribar fins aquí, hem sacrificat el nostre creixement i ara hem de demostrar que això ha valgut la pena
David Gallego
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Ho donarem tot per guanyar en aquest estadi. No vull prometre res, entenem on som i contra qui juguem
Viktor Skrypnyk
ENTRENAMENT DEL ZORYA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)