Espanyol

Tots pendents de Marc Roca

Espanyol. La permanència del mig a l’Espanyol és ara una incògnita. El Bayern de Munic ja té, des de fa setmanes, un acord amb el futbolista i sap que la seva sortida val 40 milions d’euros

Marc Roca va ser un dels futbolistes més destacats del triomf contra el Zorya. El mig es va tornar a erigir en el metrònom que va moure a la perfecció l’engranatge de l’equip de Gallego. Una brillant actuació que continua alimentant el pes del futbolista en el mercat. Roca va signar una gran temporada i el seu colofó va arribar amb el triomf a l’europeu sub-21. El Bayern de Munic va estar atent a les seves evolucions i va arribar a un acord amb el futbolista a mitjans de juliol. Avui, el rotatiu francès L’Équipe es feia ressò d’aquesta informació i especificava que el seu contracte és per a les cinc temporades vinents. Fa un mes el club bavarès no va fer cap aproximació amb l’Espanyol. Tot es va fer mitjançant l’agent del futbolista, que va demanar una rebaixa de la clàusula i certa flexibilitat en els pagaments. L’Espanyol va remetre l’agent, i qualsevol oferta que portés, als 40 milions de la clàusula.

Ara la situació de Marc Roca pot fer un gir copernicà en els pròxims dies. Les oficines del club viuen amb certa intranquil·litat una ofensiva final del club alemany, i més quan està a punt de tancar la venda de Renato Sanches al Lilla a canvi de 25 milions d’euros. Un moviment de peces que permetria al club bavarès anar pel mig blanc-i-blau i amb més diners a la butxaca.

“Són coses que no controlem. Són suposicions i aquestes es compleixen o no, però escoltarem tots els clubs”, va dir el director de futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete, que va confirmar que l’Espanyol no ha rebut cap oferta pel seu migcampista. En tot cas, l’Espanyol té clar que qui vulgui el mig haurà de posar els 40 milions de la seva clàusula, i més tenint en compte que el futbolista té contracte fins al 2022. Fa mesos que l’Espanyol intenta, sense resultat, millorar el contracte de Marc Roca, però el futbolista s’ha estimat més continuar amb el mateix contracte per mantenir el 40 milions de la clàusula.

Ara l’Espanyol preveu un final de mercat calent i la sortida de Marc Roca és sobre la taula i podria abocar l’equip, de nou, a reinventar-se a pocs dies de tancar-se el mercat. Però, dins del club, són conscients que trobar una peça semblant a Marc Roca en el mercat serà molt complicat. I és que dels tres jugadors més llaminers de la plantilla dos ja han volat: Mario Hermoso i Borja Iglesias. I el tercer, Marc Roca, no tindrà clar el seu futur fins al 2 de setembre, quan es tanqui el mercat.

Calleri, a punt

Marc Roca pot convertir-se en una de les sortides de l’Espanyol, però el club també està pendent de tancar la incorporació de Jonathan Calleri. El davanter argentí, exjugador de l’Alavés, és el triat per arribar al club blanc-i-blau per ocupar la baixa de Borja Iglesias. “Fins que la negociació no estigui tancada, és millor no dir res del jugador que hem decidit”, va argumentar Rufete. “Volem fitxar el punta com més aviat millor i veure com queda la plantilla. Entrar a l’Europa League seria una decisió favorable, però això no ha influït en les nostres decisions”, hi va afegir.

Iturraspe, lesionat

Ander Iturraspe té una luxació acromioclavicular a l’espatlla esquerra de grau 2-3, segons les proves que se li van fer ahir i que confirmen el diagnòstic inicial de dijous. El basc serà sotmès a un altre examen a principis de la setmana vinent per avaluar la seva evolució i poder determinar el temps de baixa. Iturraspe va haver de ser substituït en la primera meitat del partit contra el Zorya després d’una forta topada amb el jugador ucraïnès Gromov. Així doncs, com a mínim, el mig no jugarà demà a Mendizorrotza i tampoc participarà dijous a Ucraïna en el partit de tornada del play-off de l’Europa League.

RUFETE SOBRE ROCA

“Són coses que no controlem. Són suposicions i aquestes es compleixen o no”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)