Espanyol

Urgeix una reacció sòlida

Espanyol. La felicitat per la classificació en l’Europa League no pot amagar la pobra arrencada en la lliga, amb un punt de nou possibles. Gallego ha d’endevinar la tecla per redreçar el rumb

L’Espanyol viu en una dicotomia. La felicitat per la classificació en l’Europa League no pot amagar la pobra arrencada en la lliga. Un punt de nou possibles. L’únic equip incapaç de marcar cap gol a primera divisió i ara instal·lat en zona de descens. És evident que els objectius no s’aconsegueixen al setembre sinó al maig i la tèbia arrencada podria ser catalogada d’anecdòtica si no fos pel joc mostrat sobre la gespa. L’Espanyol està desconnectat i erràtic. No és capaç de mostrar un joc vertical en atac ni una solidesa en defensa. No hi ha un patró de joc que il·lumini un equip que només s’aguanta per les individualitats. Ara mateix, l’únic que hi veu brots verds de manera clara és el tècnic, David Gallego. “Ho dic ara amb un punt de nou: gaudirem d’aquest equip i farem una gran temporada”, sentenciava el surienc després de la derrota contra el Granada. Una derrota en què la sort va influenciar, a criteri del tècnic. Més enllà d’això, cal ser conscients que l’Espanyol s’ha mogut a contracorrent en aquest inici de temporada. La prèvia de l’Europa League ha condicionat el període de preparació i els jugadors s’han omplert la boca argumentant que la càrrega i la pressió de la prèvia han fet que minvés el seu rendiment en la lliga. Una pressió que ara s’ha apaivagat. De retruc, David Gallego tindrà ara uns dies clau per treballar aspectes tàctics amb el gros de la plantilla, tot i que no disposarà dels internacionals: Wu Lei i Matías Vargas, als quals s’afegeixen Pol Lozano i Javi Puado, amb la selecció estatal sub-21.

Les excuses s’han acabat, com proclamava Diego López després de la dolorosa derrota contra el Granada. L’Espanyol s’ha tret la motxilla de no veure’s a Europa i ara ha de reconduir el rumb en la lliga. Gallego s’haurà d’aplicar per transmetre els seus mètodes tàctics de manera ràpida i els futbolistes, per la seva banda, han d’estar receptius per interioritzar les consignes del tècnic. L’Espanyol està obligat a redreçar el vol durant aquest mes de setembre, en què jugarà contra l’Eibar, la Real Sociedad, el Celta i el Valladolid. Quatre partits que han de marcar una nova tendència en la lliga i corroborar que el mal inici només ha estat una anècdota. I és que la realitat en la lliga no entén de temps i paciència.

DIVERGÈNCIES

Gallego hi veu brots verds, una imatge que contrasta amb la visió de Diego López

SETEMBRE CLAU

L’Espanyol rebrà la Real Sociedad i el Valladolid, i visitarà l’Eibar i el Celta de Vigo

Víctor Sánchez: “Tots pensàvem que estaríem millor a hores d’ara”

“Penso que hi ha una evolució en el joc, a estones, ja que entenem una mica més el que vol el tècnic”, va explicar ahir Víctor Sánchez, que no va evitar les crítiques. “Hi ha coses que ens estan matant. Ara és difícil competir cometent aquestes errades. Patim en defensa i en les transicions. Tenim temps per solucionar-ho, però tots pensàvem que estaríem millor a hores d’ara.” El mig ampliava l’argument: “No és un drama, hem de tenir les idees més clares i el futbol també és molt de cap. Uns resultats positius ho canviarien tot, però ara estem per sota del que volem.” I hi afegia: “Som un equip que pateix quan li va tot en contra. Es va veure ahir amb el segon gol.” En aquest sentit, en va responsabilitzar els jugadors. “És un tema de treball, però també d’actitud de cadascun dels jugadors. Hem de fer més al camp.” Una de les claus és el model de joc i les diferències existents entre Rubi i David Gallego. “Les posicions, l’any passat, estaven més marcades i el model de Gallego és més d’interpretar quant als espais. És més d’anar compensant per tenir l’equip més en una formació i un esquema per atacar i per defensar. Has d’interpretar més els espais i on tens els avantatges. Els culpables som nosaltres.” Tot i això, el jugador va deixar clar que la plantilla fa costat al tècnic. “Dir que no donem suport al tècnic és una bajanada. Li fem costat a mort. Nosaltres som els primers que volem guanyar i que no hem estat al nostre nivell.” Víctor Sánchez va insistir que “la plantilla està compensada” i que aquestes dues setmanes d’aturada els aniran bé per treballar i pee millorar la dinàmica de l’equip de cara al partit contra l’Eibar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)