Espanyol

Els jugadors també són responsables i ho saben

Crisi blanc-i-blava. Per boca del seu capità, el vestidor de l’Espanyol envia un missatge d’unitat i reconeix que alguns dels mals resultats han estat provocats per errades individuals

“Hi ha aspectes incontrolables que ens han condicionat molt a l’hora de no obtenir resultats positius. Potser quan no hi siguin els partits ens aniran millor.” Així s’expressava ahir el capità de l’Espanyol, Javi López, en citar les raons que han portat el seu equip a un moment tan delicat com el que travessa. El lateral es referia, entre línies, a les errades individuals que han protagonitzat ell mateix i alguns dels seus companys, que han resultat decisives per al mal començament de curs. De fet, es va posar com a exemple: “El meu error contra el Ferencváros, quan em vaig fer un gol en pròpia porta, potser si no hagués passat hauríem guanyat. I m’estimo més que em passi a mi que a un altre company.”

Certament, per molt que totes les mirades apuntin a David Gallego quan es busca el culpable principal de la crisi de resultats de l’Espanyol, els membres de la plantilla blanc-i-blava no es poden deslliurar de la seva part de responsabilitat. I és que, a més de Javi López en el debut a l’Europa League, altres jugadors també han quedat retratats en diferents accions que han resultat decisives. Diumenge passat, sense anar més lluny, Naldo va regalar una jugada claríssima de gol al Valladolid, que Diego va desfer amb una gran aturada, i en el córner posterior Víctor Sánchez va cometre un penal infantil que va suposar el 0-1. Més tard, en el minut 65, David Calero era expulsat en fer caure Sergi Guardiola quan se n’anava sol a conseqüència d’una badada seva i va deixar el seu equip en inferioritat.

Naldo ja havia fallat a Balaídos, en la rematada de Santi Mina que va suposar l’empat en el temps afegit, i Calero, en la derrota contra la Real Sociedad a l’RCDE Stadium, amb una passada al rival que va possibilitar l’1-3. També Marc Roca va facilitar un gol en contra, el 0-2 contra el Granada, en una combinació errònia, en el seu cas a la frontal de l’àrea. En tot cas, moltes errades en poc temps, que han suposat la pèrdua de punts. Errades, a més, amb nom i cognom. I no precisament el de David Gallego. Ahir Javi López enviava un missatge d’unitat, però també insinuava que el vestidor és conscient que s’han comès errades puntuals impròpies d’un equip com ha de ser l’Espanyol. Els jugadors també són responsables i ho saben.

Curiosa convocatòria

Ahir es va fer pública la llista de jugadors citats per als partits d’aquesta setmana, decisiva per a la continuïtat de David Gallego: contra el CSKA en l’Europa League, i el Mallorca, en la lliga. El tècnic de Súria s’endurà vint-i-tres jugadors al doble desplaçament, entre els quals no hi seran els centrals Naldo i Bernardo Espinosa, la qual cosa vol dir que, tenint en compte que Calero va veure targeta vermella contra el Valladolid i no podrà jugar a Son Moix aquest diumenge, l’eix de la defensa estarà format per David López i Lluís López. Si no és que Naldo o Bernardo viatgen des de Barcelona a Palma per incorporar-se a l’expedició blanc-i-blava. Per altre banda, la gran novetat d’aquesta convocatòria és la presència del jove lateral dret Víctor Gómez, campió d’Europa sub-19, a més del francès Sébastien Corchia, ja recuperat de la seva lesió.

Creuen en la idea de Gallego

Javi López, primer capità de la plantilla blanc-i-blava va donar la cara i ahir va parlar en roda de premsa després de l’entrenament matinal. “Hem d’estar més junts que mai per canviar els mals resultats. Necessitem més que mai l’afició”, deia en una de les seves primeres respostes. Preguntat per David Gallego, el lateral andalús va ser concloent: “Ens transmet que té moltes ganes de girar la situació. El veig animat i amb moltes ganes”, va dir. “Si creiem en la seva idea? Completament. Hi ha unió entre jugadors i cos tècnic”, va assegurar en una altra resposta. Per altra banda, López no creu que la disputa de l’Europa League entorpirà la recuperació en la lliga. “En absolut. No ha estat el començament que volíem, però el que ens farà sortir d’aquí és estar més junts que mai”, va insistir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)