Espanyol

L’or de Moscou

L’Espanyol es refà d’una primera meitat gris i acaba tombant el CSKA de Moscou gràcies als gols de Wu Lei i un afilat Campuzano

Matías Vargas habilita el xinès en la diana que va inaugurar el marcador i reparteix diverses pilotes clau

CSKA MOSCOU 0 ESPANYOL 2

ESPANYOL:Diego López, Corchia, David López, Calero, Pedrosa, Marc Roca, Víctor Sánchez, Granero (Pol Lozano, 76’), Wu Lei (Piatti, 76’), Matías Vargas i Calleri (Campuzano, 21’). CSKA MOSCOU:Akinfeev, Manuel Fernandes, Diveev (Gogogua, 46’), Magnusson, Sarlija, Kutxaev (Obliakov, 67’), Bistrovic, Akhmetov (Bijol, 76’), Vlasic, Sigurdsson i Txalov. GOLS:0-1 (64’) Wu Lei. 0-2 (95’) Víctor Campuzano.ÀRBITRE:Ali Palabryk (turc). Targetes grogues a Obliakov, Bijol, Granero, Wu Lei i Piatti.

I, de sobte, l’Espanyol va guanyar allà on cap equip de la lliga espanyola ho havia aconseguit, allà on la temporada passada el Real Madrid va clavar el genoll a terra, al feu de l’actual líder de la lliga russa, per posar una mica de gel a la traumàtica situació en què s’havia endinsat. A casa del CSKA de Moscou, el conjunt periquito va resistir a una primera meitat en què li va costar fer peu i va reaccionar impulsat per un Matías Vargas que marca diferències amb la seva visió de joc i per l’encert d’un Wu Lei i d’un Campuzano que canvien el gest d’un equip que havia posat els peus a Rússia amb l’aigua al coll.

Embotit en un rellotge d’arena que ja fa dies que descompta grans de sorra i que amenaça d’exhaurir els seus dies al capdavant de l’Espanyol, David Gallego, ahir refugiat en un xandall per protegir-se del fred moscovita, renunciant a la camisa blanca habitual, va plantejar un Espanyol vestit amb un 4-3-3, amb Matías Vargas acomodat en la seva millor posició a l’esquerra, amb llibertat, i Wu Lei sacrificat a la dreta per acompanyar Jonathan Calleri. Així, amb aquesta pell, el conjunt blanc-i-blau no va trigar a sentir el rigor del líder de la Premier League russa, un CSKA assentat en el 3-5-2 habitual del suggeridor Víktor Gontxarenko i portant el partit a viure a les proximitats de Diego López, empenyent amb la desimboltura d’un equip farcit de joves i obligant l’Espanyol a contenir sense gaire rèplica. Nikola Vlasic, un canó des de la frontal de l’àrea, va ser el primer a avisar, abans del minut 15, amb un xut que el porter gallec va frustrar amb categoria.

Alleugerit només per moments, sempre exigit per una pressió afilada dels eslaus, molt pendents de segar la connexió amb Marc Roca, l’Espanyol en cap cas va poder governar, vivint sempre lluny dels seus atacants, incapaç de connectar amb un Calleri substituït aviat a causa d’un problema físic i força lligat de mans per un CSKA amb iniciativa i només escàs d’ullal ofensiu, amb un xut desviat d’Akhmetov, a més del de Vlasic, com a balanç d’un primer acte que feia presagiar una tarda difícil per al conjunt català.

Però en el que és ja un hàbit sota la direcció de Gallego, en una rutina de molts partits aquesta temporada, el pas pels vestidors va canviar el gest de l’Espanyol, molt més assentat sobre el terreny de joc, sense anar tan a remolc i ubicant en el radar El Monito Vargas per primera vegada en el partit. L’argentí, sempre esmolat, va comparèixer entre línies amb el llum encès, primer habilitant una cursa de Campuzano que no va saber resoldre davant Igor Akinfeev i, sobretot, filtrant una pilota decisiva perquè Wu Lei, ara sí, salvés la sortida del porter rus amb un toc suau que va tatuar un 0-1 en el marcador que semblava un miratge en el primer acte, però que es va fer realitat en una segona part força més convincent dels periquitos, amb Campuzano inquietant la calma dels tres centrals moscovites amb la seva mobilitat i un CSKA que, per contra, no va saber introduir un nou gir argumental en un partit que, després d’insinuar que podia accentuar la inèrcia negativa de l’Espanyol en els primers instants, va acabar sent una alenada d’aire fresc directa al pulmó. Diego López, blocant una rematada inofensiva d’Obliakov, va desactivar una de les poques accions dels moscovites en l’agonia d’un partit que va acabar de resoldre Campuzano, aprofitant el desconcert defensiu del CSKA, una errada imperdonable de Magnusson per abaixar la persiana d’una tarda que, com a mínim de moment, talla l’hemorràgia de l’Espanyol de Gallego.

El Ludogorets agafa un lloc preferent

Novament, com en la primera jornada contra el CSKA, el Ludogorets va guanyar amb solvència, aquesta vegada a Budapest contra el Ferencvaros, i es va posar al capdavant del grup amb tots els punts a la butxaca. Lukoki, aprofitant una gran centrada de Nedyalkov, va inaugurar un marcador que va culminar Rafael Forster, bon defensa brasiler del conjunt búlgar, primer amb un golàs de falta i, després, reblant un servei de córner que va tancar una nova victòria d’un Ludogorets que camina amb pas ferm.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)