Espanyol

Bernardo deixa l’anonimat

Canvi de guió. Oblidat per Gallego, veu com l’arribada de Machín li obre, de bat a bat, les portes de la titularitat

Bernardo Espinosa és un dels futbolistes de la plantilla que més es poden beneficiar amb el relleu a la banqueta. Segur que se li va dibuixar un somriure a la cara quan va veure com es feia oficial la contractació de Pablo Machín. El seu calvari amb Gallego tocava a la fi. I és que els primers mesos no han estat els esperats i l’adaptació al club blanc-i-blau no és del tot fàcil per al colombià, de dilatada trajectòria en el futbol estatal. I això que Bernardo iniciava la seva nova etapa com a blanc-i-blau amb el marge temporal a favor seu: va ser la primera contractació de l’era Gallego. Però el surienc no ha comptat gaire amb ell. Els únics partits que ha jugat aquesta temporada són tres participacions a l’Europa League: 270 minuts resumits en els duels de la prèvia contra l’Stjarnan islandès, a Reykjavík; el Lucerna a casa. El seu únic partit de competició oficial han estat els 90 minuts que va jugar contra el Ferencváros el 19 de setembre. La seva participació en la lliga és nul·la. De moment no ha disputat cap minut en la competició estatal i només ha anat convocat en tres de les vuit jornades disputades.

El colombià va iniciar la pretemporada com a teòric tercer central. Venia a ocupar el lloc d’Óscar Duarte, que va marxar lliure al Llevant. L’Espanyol aconseguia un futbolista madur i ampliava el seu fons d’armari davant una temporada força exigent. Era un home cridat a donar alternança en l’eix central i dosificar els esforços físics. Amb els números a la mà, no ha comptat gens per a David Gallego. El surienc va apostar, abans, per la resta de centrals que tenia en nòmina. Bernardo ha baixat fins a l’últim lloc de l’escalafó. Però la cosa no s’acaba pas aquí. Els zero minuts en la lliga el situen com el futbolista del primer equip que menys ha jugat. Un honor que comparteix amb Javi Puado, el porter suplent Andrés i el lesionat Iturraspe. Fins i tot lesionats de llarga durada com Pablo Piatti ja poden presumir de tenir més participació que el sud-americà.

El gran canvi

L’arribada de Pablo Machín és aire fresc per al colombià, que sap que amb David Gallego (i més després de la tornada de David López) estava condemnat a una participació residual. Bernardo serà un dels grans guanyadors de l’arribada del de Sòria a l’Espanyol. Ningú millor que ell coneix el sistema de tres centrals amb què treballa Machín i és l’únic de la plantilla que té totalment interioritzats els automatismes de joc que reclamarà el nou preparador blanc-i-blau. Un punt de partida en què el 3-5-2 serà el punt d’ancoratge inicial. Els números de Bernardo amb Machín són de futbolista referencial per al tècnic castellà: 32 titularitats, repartides en 2.868 minuts, són el bagatge del colombià l’any que va conviure amb el tècnic a Montilivi, el primer curs a primera dels gironins (2017/18), en què Bernardo era una peça imprescindible per al sorià.

Bernardo sap que la seva trajectòria a l’Espanyol no pot anar pitjor i tot el que vindrà li servirà per sortir de l’anonimat on l’havia relegat Gallego. I és que el colombià i també Darder o Melendo són futbolistes que Machín ha de recuperar per a la causa. Però el colombià parteix amb l’avantatge que coneix el llibre d’estil del tècnic i això fa entreveure que sigui titular en el pròxim duel de lliga, el 20 d’octubre, contra el Vila-real. Un partit en què l’Espanyol buscarà el seu primer triomf del curs a casa, on no ha guanyat cap punt en la lliga.

MODE AVIÓ

No ha jugat cap minut en la lliga. El surienc el va relegar a ser el cinquè central

A MONTILIVI, 2017/18

Machín el tenia com el central de referència l’any que van estar plegats a Girona

Corchia, alumne avantatjat

Sébastien Corchia també és un vell conegut de Pablo Machín. El seu coneixement no arriba a l’amplitud del que té Bernardo, però sí que té prou base tàctica per conèixer els moviments que reclama el tècnic castellà. El francès va coincidir l’any passat amb Machín al Sevilla, on va fer tota la pretemporada. El futbolista, al final, va marxar cedit el 19 d’agost al Benfica. Machín ja tenia ben coberta la posició de lateral dret i el francès volia minuts. En el primer entrenament, a la ciutat esportiva Dani Jarque, tots dos van compartir una abraçada molt afectuosa que denota l’estima que es tenen. Corchia és un alumne avantatjat perquè ja va treballar tota una pretemporada a les ordres del nou preparador. A més, el francès serà una peça important per a Machín, que té en la figura dels laterals una part important del seu joc ofensiu. I aquí la profunditat de Corchia és decisiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)