Espanyol

Ferreyra i Calleri posen a prova la set de gols

Dèficit. L’Espanyol és l’equip menys eficaç de cara a gol de primera divisió. Només ha fet quatre dianes

La prioritat de Pablo Machín és dotar l’Espanyol de fiabilitat defensiva. És el gran maldecap del tècnic, que fa dies que treballa de valent per implementar el seu nou sistema tàctic, el 3-5-2. El conjunt blanc-i-blau ha encaixat 14 gols en vuit jornades. Una xifra que el situa com el segon equip més golejat de primera divisió, només al darrere del Betis. No és l’únic hàndicap que arrossega l’equip. L’altre punt de contingència és l’aspecte ofensiu. Els blanc-i-blaus tenen problemes a les dues àrees. A la davantera veuen com els seus mals també són evidents. Només cal donar una ullada ràpida a les estadístiques; quatre gols en vuit partits és el trist balanç dels barcelonins, que els deixa com l’equip amb un bagatge ofensiu més pobre de la lliga i empatat amb el Leganés. No és estrany que tots dos siguin els dos últims equips classificats.

Machín espera que el seu sistema tingui mesures profilàctiques per evitar les fuites d’aigua al darrere, però també necessita combinar aquesta solidesa defensiva amb més arribades a l’àrea rival. El tècnic està insistint, al llarg d’aquestes sessions de preparació, a ser més contundents i verticals en les transicions ofensives. La situació dels blanc-i-blaus, amb només cinc punts, obliga a començar a sumar de tres en tres. I per fer-ho, millorar la quota de gols es converteix en un element indispensable.

Dues alegries

Facundo Ferreyra i Jonathan Calleri van tornar-se a entrenar amb el grup en la sessió d’ahir. Calleri, amb problemes musculars, feia dues setmanes que estava al marge del grup, després d’una lesió que es va fer a Moscou el 3 d’octubre passat. El cas de Facundo Ferreyra era més preocupant. El davanter, l’home de referència ofensiva de l’Espanyol, va caure lesionat a Ipurua tot just després de fer el seu primer i únic gol d’aquest curs en la lliga (n’ha fet sis en la prèvia de l’Europa League). Era el 15 de setembre i des de llavors ha estat de baixa. Un termini de quatre setmanes que entrava dins dels càlculs inicials dels metges del club. En concret, l’argentí tenia una lesió al bíceps femoral de la cama esquerra.

La seva participació en el partit de diumenge contra el Vila-real és incerta. De ben segur que entrarà en la llista de convocats, però només podria jugar alguns minuts per no tenir una inoportuna recaiguda. Més evident sembla el concurs de Calleri, que, en principi, només tenia una forta contractura i ja no va jugar l’últim partit de lliga contra el Mallorca. Així doncs, tot sembla indicar que Calleri serà un dels atacants de Machín per al partit de diumenge, en què l’acompanyarà Matías Vargas. L’internacional va insistir ahir que es trobava més còmode jugant per dins que per la banda d’atac. En tot cas, ara per ara, el Monito és un futbolista indispensable per a l’Espanyol.

Més dubtosa és la participació de Wu Lei. El xinès ha de tornar en les pròximes hores dels seus compromisos amb la Xina però només farà, com a màxim, un parell d’entrenaments a les ordres de Machín, al marge de la fatiga que acumularà pels viatges.

BEN TORNATS

Els dos davanters ja s’entrenen amb el grup i estaran a disposició de Pablo Machín

CALLERI, TITULAR

Jugarà d’inici, però Ferreyra haurà d’esperar després de quatre setmanes aturat

Presentació del futbol de base

L’Espanyol va presentar ahir a la ciutat esportiva Dani Jarque el futbol de base, el femení i l’equip RCDE Special. En la presentació hi va ser present una àmplia representació del consell d’administració del club, responsables del futbol de base i del femení.

El dia va servir per posar en relleu un tret diferencial del club com és la seva política de planter. Un eix essencial i vertebrador tant de present com de futur de l’entitat barcelonina.

El moment emotiu de la jornada va ser la tradicional entrega dels braçals de capità, amb la senyera i l’icònic 21 de l’etern Dani Jarque, als jugadors i jugadores del futbol de base i femení que seran els encarregats de portar-los representant els valors de l’Espanyol en tots els camps on juguin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)