Espanyol

Arriba l’hora de la veritat

Espanyol. Pablo Machín, que s’estrena avui a la banqueta blanc-i-blava, espera debutar amb una victòria per capgirar la tendència negativa a casa

Pablo Machín s’estrena avui a la banqueta de l’Espanyol. Aquestes dues setmanes, des que va ser presentat en societat, s’han fet molt llargues. L’entorn està neguitós per veure com reacciona la plantilla blanc-i-blava sota la batuta del sorià. La situació és complicada. El conjunt barceloní és el penúltim de la classificació i veu com, amb només vuit jornades disputades, ha de reaccionar a la lliga. La situació és d’urgència i la competició domèstica és la prioritat absoluta. El guió el marca la lliga i els esforços de la plantilla aniran enfocats a sortir de la delicada situació a la taula.

Una de les atraccions del partit, al marge de veure el debut de Machín, serà veure com aplica el nou preparador el seu sistema tàctic. Un esquema de joc en què el preparador castellà jugarà amb tres centrals i amb una gran protagonisme dels laterals –Corchia i Pedrosa s’entreveuen com els titulars–. Tot i això, el tècnic sap que no pot fer miracles. “Sí, la plantilla s’adaptarà. El més lògic és jugar amb tres centrals i es poden adaptar perfectament. És necessària una nova dinàmica. El sistema pot ser amb tres centrals i el que més em preocupa és l’essència. Això no és sembrar i recollir sinó veure, com més aviat millor, l’equip que tots els espanyolistes volem”, va dir.

Més enllà d’això, cal veure com afronta el partit l’Espanyol i com està de net el cap. L’aspecte mental és un element a tenir en compte i el pes de no haver guanyat cap partit a casa és una motxilla feixuga de portar: “Sí que pesa l’aspecte psicològic. Hem començat malament a casa i és més fàcil que aquesta desconfiança pugui aparèixer però també a l’entorn. En els moments de dubte els que no poden dubtar és l’afició.” Tot i això, el sorià sap el potencial de l’equip que tindrà al davant: “El Vila-real té excel·lents futbolistes i fa temps que treballen junts. Tenen l’experiència de no haver tingut una lliga fàcil, l’any passat, tot i perdre contra l’Osasuna tenen moltes virtuts. Qualsevol jugador pot ser determinant. Hem d’intentar minimitzar-los i per guanyar el partit hem de tenir molta eficàcia a les àrees.” Tampoc es podia abstreure de les circumstàncies que sacsegen Catalunya: “No som marcians i vivim en el mateix planeta que vosaltres. El club ha fet un comunicat i en el que estem d’acord tots és que tots els que estiguem a l’estadi el que volem és que guanyi l’Espanyol i posarem totes les nostres forces en això.”

El Vila-real serà un equip dur per a l’estrena de Machín. El conjunt de la Plana Baixa ha recuperat el bon ritme de joc que va perdre en el curs anterior. Una temporada caòtica i amb un perill latent de baixar a segona. Els groguets no van lligar la permanència fins a una jornada del final de lliga. La trajectòria dels blanc-i-blaus és òptima però han perdut pistonada després de l’última derrota de fa quinze dies contra l’Osasuna a Pamplona. Els castellonencs necessiten guanyar per mantenir-se a la zona alta de la taula i, de retruc, mantenir avantatge respecte a la zona de descens per no repetir la incertesa viscuda el curs anterior. “Ens espera un equip amb molts canvis. Arriba un nou entrenador, que busca solucions, tothom s’activa una mica més. Sortiran amb una mentalitat diferent; i en el sistema, un Espanyol diferent”, admetia Javi Calleja, que va afegir: “Serà un partit difícil, haurem de superar-nos a nosaltres mateixos. Hem insistit molt a pressionar i a recuperar pilotes. I contra l’Espanyol posaré un onze competitiu, com sempre faig.”

LES FRASES DELS TÈCNICS

La plantilla s’adaptarà al nou sistema, però em preocupa més l’essència
Pablo Machín
tècnic de l’Espanyol
Ens espera un equip amb canvis. Arriba un nou tècnic i tothom s’activa una mica més
Javier Calleja
tècnic DEL VILA-REAL

Melendo i Piatti, lesionats

Machín ha tingut dues baixes en l’últim entrenament: Melendo i Piatti. “Melendo s’ha fet una contusió en l’últim entrenament i també Piatti, que ha tingut un problema muscular. Poques hores abans del partit és millor no arriscar. Necessitem tota l’energia dels futbolistes per competir de la millor manera”, explica el tècnic blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)