Espanyol

L’Espanyol, víctima d’una gran nit de Muniain (3-0)

Espanyol. El jugador navarrés marca dos gols, i força Víctor Gómez a fer el tercer en pròpia porta, i els blanc-i-blaus cauen en una fluixa actuació a San Mamés

L’Espanyol ha pagat car un mal inici a San Mamés i ha caigut davant l’Athletic Club per un clar 3-0. Muniain, en una nit que no oblidarà, ha signat els dos primers gols del seu equip i ha estat protagonista principal en tercer, que l’ha fet Víctor Gómez en pròpia porta. Els jugadors de Machín, que continuen en zona de descens, se’n tornen a Barcelona sense puntuar davant d’un rival que ha hagut de fer ben poca cosa per guanyar.

El partit no ha pogut començar pitjor: en la primera aparició de l’Athletic a l’àrea de Diego, un refús tou de la defensa després d’una centrada des de l’esquerra de Yuri ha estat aprofitat per Iker Muniain per enviar la pilota a la xarxa. El gol matiner ha eliminat l’ansietat dels bascos, que acumulaven cinc jornades seguides sense guanyar i, al contrari del que es podia esperar, no ha provocat una reacció en els homes de Machín.

L’Espanyol, desconnectat entre el mig del camp i la davantera, ha estat inoperant en atac i s’ha perdut sempre abans d’arribar a la frontal de l’àrea. L’Athletic, per la seva banda, s’ha anat trobant cada cop més còmode. I ho ha estat especialment després del primer quart d’hora de joc, perquè Muniain ha tornat a marcar. I de quina manera: després del refús d’un córner, el navarrés ha engaltat un xut perfecte, amb la cama dreta, que ha entrat amb violència per l’escaire de la porteria de Diego. Res a fer per al veterà porter blanc-i-blau. Golàs.

No passava res que convidés a pensar que l’Espanyol respondria quan s’ha arribat a la mitja hora de joc. Machín feia escalfar Wu Lei, Ferreyra i Granero, en una clara insinuació de que calia canviar la cara del seu equip. Llavors, però, un gol anul·lat a Bernardo en una acció a pilota aturada ha millorat les coses. La jugada, a més, ha estat, com a mínim dubtosa. Sigui com sigui, en l’últim tram de la primera part l’Espanyol ha trobat la manera de rutllar i ha estat a punt de retallar la diferència en una altra pilota aturada, quan David López ha fet lluir Unai Simón.

Recolzat en el 2-0 i conscient de quina és l’aposta de joc de Machín, l’Athletic ha renunciat a portar la iniciativa en la segona part. Els Gaizka Garitano buscaven el contracop per sentenciar. I així ho han fet, aprofitant una transició a manca de deu minuts. Abans, però, han disposat d’un parell d’oportunitats, amb Córdoba i Williams com a protagonistes. L’home del 3-0 ha estat, però, un altre cop Munian: l’heroi de la nit ha forçat un autogol de Víctor Gómez, molt desafortunat avui, en un atac molt mal defensat per la línia de cinc de l’Espanyol.