Espanyol

És l’hora de reivindicar-se

Espanyol. Ferreyra, Vargas i Calleri estan cridats a ser el motor ofensiu blanc-i-blau. Fins ara només han sumat un gol en la lliga entre tots tres. Machín els necessita per capgirar la mala dinàmica

L’Espanyol té un problema de gol. Ser l’equip menys prolífic de la categoria no és un fet casual. Els blanc-i-blaus només han fet set gols en la lliga, i un d’aquests va ser en pròpia porta de Zaldua. En total, sis gols i només un ha estat obra d’un davanter. La resta de les dianes són propietat de Bernardo i Adrià Pedrosa, dos defenses, i les tres següents porten el segell de Darder, Granero i Marc Roca, tres migcampistes. Així de fàcil és entendre el perquè dels mals de l’Espanyol. El seu màxim golejador ha fet només un gol i la situació es converteix en un malson de dimensions considerables si mirem l’aportació dels davanters. En la lliga, la situació és un drama. Tres són els futbolistes cridats a reivindicar-se en el pròxim partit contra el Getate. Un partit que ja s’ha elevat a la categoria de l’instant zero. El punt d’inflexió en què l’equip ha de començar a carburar o bé mirar amb preocupació les possibilitats de continuar a primera. Així de dura és la realitat blanc-i-blava.

Davantera seca

Per capgirar el panorama i passar de l’actual blanc i negre a un futur pròxim en color es necessiten gols. Els davanters de l’Espanyol fa temps que senten com la música del mercat de fitxatges sona amb més força. És evident que tots ells estan qüestionats i, especialment, els nous fitxatges. El full de ruta inicial del club era suplir la figura de Borja Iglesias, autor de 17 gols en la lliga. L’any passat en aquest moment del campionat ja n’havia sumat vuit. La proposta de la secretaria tècnica va ser multiplicar l’efecte i els recursos. El primer era la figura de Facundo Ferreyra. L’argentí va arribar en el passat mercat d’hivern procedent del Benfica. Una cessió fins al juny del 2020. L’argentí va viure a l’ombra del Panda el curs passat però ara havia d’agafar les regnes. El club el continua veient com el gran golejador i, de fet, l’estiu del 2018 era la primera opció per a la davantera, al davant de Borja Iglesias. De moment, només ha fet un gol en la lliga, això sí, la seva millor versió l’ha mostrat a l’Europa League, en què ha sumat set gols, sis en la fase prèvia. Una lesió, a Eibar, el va deixar un mes de baixa. Fins ara no ha trobat la seva millor forma i l’equip no acaba de connectar amb ell. És un davanter rematador i, fora de l’àrea, perd consistència. La seva imatge freda al camp contrasta amb la lluita i el caràcter de Calleri. Futbolista bregat a Las Palmas i l’Alavés, també arriba per sumar gols. El problema és que mai ha estat un golejador tot i que, dins del club, esperen que superi els deu gols del curs anterior amb l’Alavés. De moment, la seva arribada a finals d’agost i una recent lesió, de la qual tot just s’ha recuperat, han fet que el seu rendiment fos gris.

El punt de divergència és Matías Vargas. Lluita i dedicació, ha anat de més a menys en aquest inici de curs. Futbolista brillant en les assistències i també amb els gols. El fitxatge més car de la història del club també ha de fer acte de presència.

Molts interrogants sobre la taula de Machín. Però tots tres futbolistes han de fer un pas endavant i reivindicar la qualitat que se’ls pressuposa. El focus ara està sobre tot l’equip, però especialment sobre els davanters. Els primers responsables de transformar les bones sensacions en joc. A més, hi ha una veritat meridiana en futbol: sense gols no es guanyen els partits. I l’Espanyol no pot ajornar més el primer triomf a casa. La cita, diumenge al migdia contra el Getafe.

FACUNDO FERREYRA

És l’únic que ha marcat un gol en la lliga, ha de ser l’home gol de l’Espanyol

MATÍAS VARGAS

Gran fitxatge de l’estiu, ha anat de més a menys i l’equip necessita la seva màgia

JONATHAN CALLERI

Torna després de tres setmanes de baixa amb ganes de protagonisme a la davantera
Ferreyra
9 partits jugats en la lliga (475 minuts), amb cinc titularitats. 1 gol en la lliga i 7 a Europa
Vargas
12 partits jugats en la lliga (856’), amb 10 titularitats 0 gols en la lliga i 5 a Europa
Calleri
6 partits en la lliga (473 minuts), amb 5 titularitats 0 gols en la lliga i a Europa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)