Espanyol

Una lluita contra rellotge

Espanyol. Busca tancar contra l’Osasuna una setmana fantàstica amb el primer triomf en la lliga; la primera victòria a casa no pot ajornar-se més

Les jornades passen i l’Espanyol enceta el mes de desembre sense haver guanyat cap partit a casa. Set partits han jugat els blanc-i-blaus i el balanç és prou concloent: un punt de 21 possibles. Aquesta dinàmica explica el perquè de la delicada situació dels blanc-i-blaus en la lliga. Ara mateix, l’Espanyol manté una lluita contra rellotge per esgarrapar el màxim de punts possibles abans d’acabar la primera volta i no abocar-se a una diabòlica segona volta amb contingut infernal. Per arribar amb els mínims danys possibles, els deixebles de Machín estan obligats a guanyar els dos pròxims partits a casa: avui contra l’Osasuna i, d’aquí dues setmanes, contra el Betis. Aquests sis punts donarien aire i, encara més important, traurien un pes anímic als futbolistes, que estan bloquejats a casa. Tot i això, la millor manera per guanyar és continuar amb el full de ruta de l’últim partit contra el Getafe i, de retruc, contagiar-se de l’esperit europeu. Dijous, l’Espanyol va arrencar un valuós empat que l’ha convertit en líder del seu grup de manera matemàtica a falta d’una jornada. Ara cal reblar el clau diumenge i alimentar les sensacions positives d’una setmana fantàstica. Machín tornarà a fer importants canvis en l’onze respecte al que va presentar dijous a Budapest. La gran novetat de la llista és Pablo Piatti, que torna després de sis setmanes lesionat. El tècnic busca estímuls, però sap que el més important és un triomf a casa.“Necessitem guanyar. No soc amic de catalogar els partits de final. Aquest és un partit molt important. Estem en situació de guanyar qualsevol i el primer que arriba és l’Osasuna. Tenen una bona inèrcia i estan rendint per sobre del que molts pensaven”, va avisar el tècnic, conscient que el seu equip no pot “viure de sensacions” i necessita resultats i més a l’RCDE Stadium. “Ara hem de fer un partit més rodó i obtenir una bona victòria. “Si no guanyem a casa tindrem molt complicat ser equip de primera en l’última jornada de lliga. Hem de ser conscients d’on som.”

Arrasate, prudent

Al davant hi ha l’Osasuna, un equip rocós i d’un estil semblant al Getafe però que perd pistonada a domicili. De fet, la darrera jornada ha perdut la condició d’invicte a casa després de 31 partits. “Serà complicat, necessiten punts i la gent pressionarà al seu camp. Cal fer un bon partit, tenir continuïtat i no cometre errors”, assenyalava de manera prudent Jagoba Arrasate tot afegint que no li preocupa la mala dinàmica a casa dels blanc-i-blaus, sinó tot el contrari. “Nosaltres el que esperem és un Espanyol fort, un Espanyol en la seva millor versió, que la setmana passada ha va ser capaç d’empatar amb el Getafe. A casa no fan bons números, però això anirà canviant i nosaltres no volem que comencin a canviar diumenge.” El tècnic basc sap que el sistema de cinc defenses de Pablo Machín els podrà condicionar però ho va relativitzar: “L’Espanyol és un equip diferent, amb altres matisos, i ens hem centrat en això durant la setmana, més que en l’aspecte anímic. El fet de jugar amb tres centrals fa que la seva sortida de pilota sigui diferent, que juguin amb carrils alts, amb un punta o dos... Hem treballat sobre la base del que ens trobarem, però no canviarem ni el dibuix ni la nostra idea de joc.”

LA PRÈVIA

Estem en situació de guanyar qualsevol i el primer que arriba és l’Osasuna
Pablo Machín
tècnic de l’espanyol
A casa no fan bons números, però això anirà canviant i no volem que canviï aquest diumenge
Jagoba Arrasate
tècnic de l’Osasuna

Nou històries en blanc-i-blau

Històries en blanc-i-blau, el llibre solidari de la Fundació de l’Espanyol, es vesteix de Nadal. El llibre coral escrit pels periodistes i persones destacades de l’entorn de l’Espanyol arriba al quart volum. La gran novetat és el marc temporal d’aquesta nova edició. Els tres llibres anteriors van sortir per Sant Jordi però aquest nou volum veurà la llum el 20 de desembre en plena època nadalenca i comptarà amb un relat de gran valor. Moisés Hurtado, exjugador del club, explica al seu fill com es va produir la seva expulsió en la final de la UEFA de Glasgow el 2007.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)