Espanyol

L’aterratge més difícil

Espanyol. Chen arriba en el moment més difícil des que és president. La difícil situació esportiva podria fer saltar pels aires el full de ruta econòmic que ha construït amb paciència

Chen Yansheng presidirà avui la junta general d’accionistes. A diferència d’altres anys, el mandatari es trobarà un club volcànic. La delicada situació esportiva obliga a prendre mesures dràstiques o, si més no, a buscar alternatives per capgirar un rumb tètric. Des que va agafar les regnes del club, el novembre del 2015, mai s’havia trobat en una situació esportiva tan dura. Per fer-ho encara més complicat de digerir, ha vist com la victòria del Leganés ha situat cuer l’Espanyol. La major inversió de la història del club amb els fitxatges de Fernando Calero i Matías Vargas no ha donat resultat o, com a mínim, no han mostrat el rendiment que s’esperava d’ells. La resta de futbolistes –com Bernardo, Corchia o Calleri– també arribats en la finestra d’estiu també tenen unes prestacions discretes.

La preocupació màxima del mandatari xinès és redreçar el rumb esportiu. La junta general d’accionistes serà l’únic moment visible en què el jerarca farà públics els seus pensaments. Un discurs que anirà enfocat a la recerca de la unitat de tots els estaments del club i la comunió amb l’afició. D’aquest fil discursiu no es mourà el mandatari, que, tret del seu primer any, ha preferit no oferir cap roda de premsa i mantenir una distància prudencial amb els mitjans de comunicació. Fins ara el seu mandat, que arribarà a quatre anys al gener, ha tingut com a pal de paller la gestió econòmica. Chen sempre ha tingut clar que per fer un equip potent esportivament necessitava una economia sanejada. En la junta d’avui es farà efectiva la injecció de capital de 50 milions. El deute del club quedarà per sota dels 50 milions, tres vegades menys que quan va arribar.

Ara haurà de gratar-se la butxaca. “No ens arruïnarem”, va insistir el vicepresident, Carlos García Pont, després del partit del Bernabéu. Cert. El fons de maniobra és limitat. El director general corporatiu, Roger Guasch, va xifrar en 12 milions d’euros la despesa màxima per a la finestra hivernal. La Lliga té un control clar però, a més, l’Espanyol també està sota l’atenta mirada del govern xinès. Els moviments hi seran, tot i que Chen veurà com el seu full de ruta econòmic es veurà frenat per les despeses del gener que ve. Un esforç necessari per evitar baixar a segona. Un fet que sí que seria un gran maldecap i provocaria més pèrdues a mitjà i llarg termini.

Ara el mandatari vindrà per la junta general d’accionistes, però el plat fort seran les reunions amb Rufete i Perarnau, els dos caps visibles de la direcció esportiva. Serà amb ells amb qui traçarà les noves incorporacions i alguna sortida. L’objectiu és tenir els fitxatges el 2 de gener, el dia que s’obre el període de contractació. I és que no hi ha temps a perdre.

GESTIONS CLAU

Es reunirà amb l’àrea esportiva i la intenció és tenir els fitxatges tancats el 2 gener

Una junta plàcida marcada pel sotrac esportiu

La junta general ordinària i extraordinària d’accionistes de l’Espanyol es farà avui, a les 12 h, a l’Auditori de Cornellà. Les juntes, amb Chen Yansheng de president, s’han convertit en plàcides per al mandatari. El xinès controla el 99,8% de l’accionariat i qualsevol decisió s’aprova sense cap mena de contrapartida. Avui tot continuarà igual. Només l’espai destinat a les preguntes obre algun moment per trencar l’atonia de la sala i per posar color a un acte funcionarial i sense colorit. El punt del dia més determinant de la junta general serà el cinquè, el relacionat amb l’augment de capital social de l’Espanyol per import de 49.999.998 euros mitjançant l’emissió de 8.333.333 noves accions de 6 euros cadascuna. Una maniobra que servirà per reduir el deute per sota dels 50 milions d’euros. És la gran notícia per a una entitat que camina de manera ferma. El resultat de l’exercici del 2019 serà d’1,8 milions de benefici respecte als 6,4 de l’any anterior per la menor venda en traspassos. Les vendes de Borja i Hermoso no hi figuren.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)