Espanyol

L’Espanyol també perd a Europa (0-1)

Europa League. Davant el CSKA es trenca la ratxa d’imbatibilitat dels blanc-i-blaus que han jugat amb un equip ple de no habituals

Trist final per a la fase de grups de l’Europa League de l’Espanyol, que ha despatxat el tràmit de la darrera jornada, contra el CSKA, amb una dolorosa derrota. Un equip totalment condicionat pel transcendental partit de diumenge, contra el Betis, ha estat incapaç de mantenir la ratxa d’imbatibilitat a Europa, que ha quedat en 26 partits. El solitari gol de Vlasic en el minut 86 ha omplerts de xiulets i mocadors la desolada graderia de l’RCDE Stadium. I això que els russos, que, a més d’estar eliminats, han començat les vacances d’hivern després del partit, han jugat com si es tractés d’un amistós de pretemporada. En qualsevol cas, tot i la victòria, han confirmat el seu decebedor paper en aquesta Europa League.

Com era d’esperar, Machín, que ja havia deixat fora de la llista de convocats David López, Bernardo, Víctor Gómez, Marc Roca i Melendo, ha apostat per una alineació molt alternativa. Així, a la defensa, Javi López i Naldo han tornat a la titularitat, un mes després, i al mig del camp hi ha hagut tres cares noves: Pol Lozano, Iturraspe i Piatti. La novetat més destacada, però, ha estat el porter Andrés Prieto, que no disputava un partit oficial des del 19 de maig de 2018. L’alacantí, que no va jugar ni un sol minut la temporada passada, ni amb el Málaga, ni amb el Leganés, ha tingut una actuació més que correcta.

El partit ha estat tan fred com l’ambient a les desèrtiques graderies. Els 10.615 valents que han anat a l’RCDE Stadium han trigat un quart d’hora a veure la primera oportunitat de gol, quan Piatti, després d’una bona desmarcada, ha desaprofitat un cara a cara amb el porter. Poc després, l’argentí ha pogut marcar un altre cop, però la seva rematada ha acabat a les mans de Pomazun. Abans del descans, el CSKA ha estat a prop del 0-1 en un llançament de falta directa de Diveev i, sobretot, en una acció de Chalov que, sol davant Andrés Prieto, no ha estat capaç de superar-lo.

La mà miraculosa de l’habitual suplent de la porteria blanc-i-blava ha tornat a aparèixer en els primers minuts de la represa per evitar el gol dels russos. L’Espanyol ha perdut la pilota en la segona part, fins al punt que ha provocat els xiulets de la seva afició: el mal paper a la lliga pesa mes la bona marxa a Europa. Wu Lei ha perdonat, en el 74, i ha trobat les mans de Pomazun en el 82. L’ocasió més clara, però, l’ha tingut el CSKA en les botes de Chalov que, a porta buida, no ha arribat a la passada d’un company. A cinc minuts del final, però, Vlasic no ha perdonat i, aprofitant una errada de Naldo, ha enviat la pilota a la xarxa amb la cama esquerra.