Espanyol

De Tomàs ja carbura

Espanyol. Els blanc-i-blaus eliminen el Sanse i passen a la següent ronda de la copa. Un duel en què el davanter madrileny va debutar de la millor manera: amb gol i deixant bones sensacions

sanse 0 Espanyol 2

SANSE:Xabi Irureta; Gullón, Estellés, Pipe Sáez, Valverde; Julio Delgado (Fer Ruiz, 63’), Galindo (Rodri, 87’), Miguel Muñoz, Quejeiro; Raúl Hernández, Joel Rodríguez (Iván Bueno, 71’).ESPANYOL:Andrés; Javi López, Bernardo, Calero, Pedrosa; Melendo (Campuzano, 75’), Iturraspe, Roca (David López, 60’), Vargas; Calleri (Raúl de Tomás, 60’), Wu Lei.GOLS:0-1 (60’) Calleri; 0-2 (84’) Raúl de Tomás.ÀRBITRE:Martínez Munuera (col·legi valencià). Va mostrar targeta groga a Pipe Sáez (17’); Calero (63’); Estellés (76’) i va expulsar, per segona groga, Pipe Saéz (50’).PÚBLIC:Nuevo Matapiñonera. 1.200 espectadors van veure el partit.

L’Espanyol viatjava a San Sebastián de los Reyes amb dos objectius a la maleta. El primer, superar el duel contra el conjunt madrileny sense prendre mal, i el segon, veure debutar Raúl de Tomás. El guió es va complir amb tot detall. Abelardo va sumar el seu primer triomf com a tècnic blanc-i-blau sense molta llum però amb efectivitat. La resta va quedar a les mans, o millor dit, als peus, de Raúl de Tomás. El fitxatge més car de la història del club s’estrenava jugant la mitja hora final del partit i coronant les bones sensacions amb un gol. Deures fets i sense entrebancs. I és que aquest format de copa té el perill de quedar eliminat en les primeres eliminatòries a mans d’equips modestos. Un terror que els conjunts de primer volen evitar per la mala imatge que dona. I ara l’Espanyol no va sobrat en aquest aspecte. Necessitava passar ronda i ho va fer sense pulcritud però amb solvència.

Tot i això, la digestió del partit va ser difícil. El Sanse va iniciar el duel molt més endollat que l’Espanyol. Els catalans estaven freds i immòbils davant el joc local. Això va donar més empenta als madrilenys, que van sacsejar el partit amb una primera arribada de Joel Rodríguez que va connectar un bon cop de cap que no va trobar porteria per poc. L’animositat del Sanse seguia creixent davant l’atonia blanc-i-blava. Abelardo es desesperava pel joc dels seus futbolistes. Cap acció concreta rellevant i sense esma per enllaçar més de tres bones passades per concretar una jugada ofensiva que posés en perill Irureta. El porter era un espectador més. Una trajectòria diferent vivia Andrés Prieto, que va evitar el gol dels locals després d’una imprecisió de Bernardo. El central es va adormir i Pipe Sáez per poc no ho aprofita per posar a davant els madrilenys. Andrés va posar una mà providencial per evitar el gol. Passaven els minuts i l’Espanyol no reaccionava. Cap indici d’aquell equip volcànic i combatiu del derbi. Fred i estàtic. Un futbol sense moviment i així és impossible guanyar cap partit. És igual que el teu rival sigui el cuer del grup I de segona B. El partit va començar a girar a una altra velocitat gràcies a l’animositat de Matías Vargas. L’argentí s’endollava al partit. Com a mínim mostrava agressivitat i honor per competir les pilotes dividides. Iturraspe posava color al canvi de guió. Un bon xut, des de la frontal, sortia llepant el pal. Era la primera ocasió d’un Espanyol que s’aixecava de la migdiada en què s’havia instal·lat. El duel enfilava cap al descans però una assistència filtrada de Melendo la va recollir Calleri. L’argentí, en dos temps, feia el gol en la primera ocasió entre els tres pals de l’Espanyol en tot el partit. Premi majúscul per als d’Abelardo. Un tresor, vist el rendiment mostrat durant la primera part.

L’Espanyol havia fet el més difícil: avançar-se en el marcador. Ara tocava rematar la feina per evitar ensurts. El Sanse va posar en safata la victòria als deixebles d’Abelardo. Pipe Sáez treia el colze a passejar i veia la segona groga i la consegüent expulsió. No va trigar gaire l’Espanyol a treure rèdit de l’avantatge numèric. Pedrosa s’endinsava per la banda esquerra i connectava un bon xut. Irureta, amb una gran aturada, evitava el segon. L’Espanyol havia posat la directa i volia liquidar el partit com més aviat millor.

Debuta De Tomás

El moment més esperat del matí era presenciar el debut de Raúl de Tomás amb la blanc-i-blava. El fitxatge més car de l’Espanyol va debutar deixant bones sensacions. La primera pilota que va tocar per poc no acaba en gol, però Irureta va evitar l’alegria del davanter que ho va tornar a provar, minuts després, amb un xut creuat que va desviar, de nou, Irureta. L’Espanyol no acabava de tancar el partit i els últims minuts van ser de certa incertesa i, encara més, després d’un xut de Fer Ruiz al cor de l’àrea que va sortir per sobre del travesser. Però Raúl de Tomás ha vingut a aportar tranquil·litat i, a la tercera, el madrileny no va fallar. Assistència de Pedrosa i rematada clara i diàfana del punta, que s’estrena de la millora manera: amb gol i bones sensacions. Partit tancat i barrat. Duel de digestió lenta però amb final feliç.

La copa ens il·lusiona molt i va molt bé per donar minuts a molts jugadors que no tenen rodatge i que el vagin agafant
El gol? El més important era passar però estic content de recuperar sensacions i aportar a l’equip
Raúl de Tomás
davanter de l’espanyol
Estic content amb el gol de De Tomás. Ell és això: arribada, ocasions i gol. Ens anirà molt bé