Espanyol

Amb la salvació entre cella i cella

Wu Lei. El davanter xinés repeteix el missatge optimista dels seus companys, assegura que va prendre una bona decisió fa un any, quan es va incorporar a l’Espanyol, i valora positivament l’arribada d’Abelardo a la banqueta

Després de la sessió d’entrenament matinal d’ahir, a la ciutat esportiva Dani Jarque, Wu Lei va atendre els mitjans de comunicació, convençut que l’Espanyol se salvarà i satisfet de la decisió que va prendre fa un any, quan va deixar la Xina per incorporar-se al club blanc-i-blau. El xinès, que no és gaire habitual a la sala de premsa, va parlar també del gol que va fer al Barça en el derbi del 4 de gener i de l’aire nou que ha portat l’arribada d’Abelardo Fernández. “El nou entrenador ens ha transmès molta confiança i ha generat molt bon ambient. Això és bo, perquè si som més positius treballarem millor damunt la gespa”, va dir, consultat sobre el tècnic asturià.

Repetint la consigna que han proclamat alguns dels seus companys en els últims dies, Wu Lei va parlar de salvació amb convenciment total: “No pensàvem que viuríem una situació com aquesta. Amb tot, mantenim la confiança i segur que ens salvarem.” En aquest sentit, l’empat aconseguit contra el Barça, gràcies a un gol seu en els últims minuts, és un bon inici: “L’important d’aquell partit és que vam aconseguir un punt. Abans de sortir, l’entrenador ens va dir que ens havíem d’oblidar de tot, perquè tot començava de nou. El 2-2 contra el Barça ens dona molta energia. Hem de seguir sumant.”

La possibilitat d’un descens no entra en els plans de Wu Lei, que no s’imagina un futur a segona divisió: “Només penso que ens podrem salvar i que seguiré a l’Espanyol. No penso més enllà.” De fet, quan mira enrere i fa balanç de l’any que ha passat vestit de blanc-i-blau només hi veu coses positives. “He millorat i he gaudit molt, vaig prendre una bona decisió”, va comentar abans de referir-se al partit de diumenge que ve a l’estadi de la Ceràmica. “El primer partit que vaig jugar aquí va ser contra el Vila-real, que és l’equip que visitarem aquesta jornada. L’any passat va canviar la mala ratxa en aquell partit. Tant de bo ho puguem repetir.”

En l’esquema de joc d’Abelardo, sembla que el lloc de Wu Lei és al costat dret de la davantera. S’hi sent còmode jugant obert, a la banda? “He demostrat que puc jugar en aquesta posició i en les altres dues de l’atac. Tinc confiança i ho donaré tot”, respon. En tot cas, tant si surt d’inici com si ho fa com a revulsiu, el seu compromís serà el mateix: “Ho dono tot per l’equip, quan soc titular i quan soc suplent.”

He millorat i he gaudit molt, vaig prendre una bona decisió fa un any, quan vaig venir a l’Espanyol
Abelardo ens ha transmès confiança i ha generat molt bon ambient. Això és bo: si som més positius, treballarem millor
Només penso que aconseguirem salvar-nos i que continuaré a l’Espanyol. No penso més enllà

Jugador de l’any a la Xina

Aquesta matinada Wu Lei ha estat guardonat amb el Chinese Footballer of the Year, el premi que distingeix el millor futbolista xinès de l’any. Després d’imposar-se en la votació, convocada per l’Associació de Futbol Xinès, al porter Yan Junling, el davanter blanc-i-blau ha tornat a rebre un guardó que ja va obtenir a principis del 2019, quan acabava de guanyar la lliga del seu país amb el Xangai FC.

Enguany ho fa per la feina feta en la seva primera temporada a l’Espanyol. “El 2018 vaig aconseguir la lliga xinesa i, després, vaig arribar a l’Espanyol. Són sensacions diferents; encara que al meu país vaig ser campió de lliga i també màxim golejador, aquí participo en la millor lliga del món”, manifestava ahir al migdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)