Espanyol

El desafiament del ‘Lele’

Presentació. Cabrera arriba a l’Espanyol a canvi de 9 milions. Una quantitat que el converteix en el quart fitxatge més car de l’entitat. Portarà el dorsal 18 de Corchia, amb baixa federativa

Leandro Cabrera (Montevideo, Uruguai, 1991) és el segon reforç de l’Espanyol en aquest mercat d’hivern. El club blanc-i-blau ha pagat els nou milions d’euros que figuraven en la clàusula del central que arriba del Getafe, on ha estat un home important en els esquemes de José Bordalás. La seva arribada serveix per fortificar l’entramat defensiu amb un home de caràcter i recorregut en el futbol estatal. Un jugador experimentat, de 28 anys, i d’adaptació immediata. Precisament, tots els fitxatges que ha fet i vol fer l’Espanyol en aquest mercat respondran a aquest perfil. La situació en la lliga obliga el conjunt blanc-i-blau a apostar per futbolistes fets i amb fama de seguir progressant en la seva carrera. Era el cas de Raúl de Tomás, suplent al Benfica, i és la situació de Cabrera, que arriba a l’Espanyol amb un contracte de llarga durada: fins al juny del 2024, més ben pagat i considerat. El futbolista portava el dorsal 18 de Corchia per la baixa federativa del francès, lesionat de llarga durada.

El Lele era una vella aspiració del club barceloní, que feia anys que seguia els seus passos i que té clar per què ha vingut. “El punt fort va ser l’Espanyol en si, és una institució molt gran. El projecte sedueix, m’ho plantejo com un desafiament, com un repte. És un dels passos mes importants de la meva carrera.” La difícil situació de l’Espanyol, cuer de primera, no ha estat un impediment per fer el salt. Cabrera abandona un Getafe sòlid i també en competició europea per un club que vol continuar a primera com a objectiu urgent i prioritari. “El repte és un dels més difícils de la lliga, però les sensacions d’avui em refermen que he pres una bona decisió”, i va quedar meravellat del desplaçament massiu a Vila-real. “És molt difícil desplaçar en la lliga espanyola tanta gent; amb aquesta passió sentirem que tenim el suport de tothom i traurem forces d’on sigui.”

Quart fitxatge més car

Cabrera és el quart fixatge més car de l’Espanyol. Només De Tomás (20 milions); Matías Vargas (10,5) i Borja Iglesias (10) el superen. La necessitat de millorar l’equip com sigui ha obligat la directiva del club a treure tots els diners possibles per corregir el rumb. És la primera vegada que l’Espanyol es gasta una quantitat tan gran, ja no només en un mercat d’hivern, sinó en una finestra d’estiu. 29 milions en dues operacions són una mostra fefaent que el club no s’està deixant res per assolir la permanència a primera. I és que, amb l’arribada de Chen Yansheng, el club blanc-i-blau ha vist com ha millorat la seva economia i que les transaccions econòmiques ja es mouen en dos dígits de manera habitual. No només de sortida, sinó també d’entrada. En l’últim mercat, Mario Hermoso es va vendre per 25 milions d’euros a l’Atlético i Borja Iglesias, per 28, cap al Betis. “El club està fent un gran esforç per tirar endavant i vull ajudar. Els meus companys transmeten bones energies i ja soc un periquito més”, explicava el jugador uruguaià, que espera transmetre el caràcter intrínsec del futbol del seu país. “Jo el futbol el sento així. Per sobre de la qualitat tècnica hi ha la competitivitat i el sacrifici. A l’equip veig moltíssima qualitat i crec que puc aportar i competir. Vull aportar agressivitat i ser un suport dins i fora.”

Per la seva banda, el director esportiu, Rufete, li va agrair el seu esforç per deixar un Getafe, en bona posició en la lliga per fitxar per un Espanyol cuer.

LA PRESENTACIÓ

El club està fent un gran esforç per tirar endavant i vull ajudar. Els meus companys transmeten bones energies
El punt fort va ser l’Espanyol, és una institució molt gran. El projecte sedueix. És un dels passos més importants de la meva carrera
Traurem forces d’on sigui per sortir d’aquesta situació. La nostra afició té molta passió
Leandro Cabrera
Nou defensa de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)