Espanyol

Embarba, la cara generosa de l’eficàcia

Assistent. L’atacant, nova incorporació de l’Espanyol, ha fet 44 passades de gol en la seva carrera

En aquest mercat d’hivern, l’Espanyol, que és l’equip menys golejador i més golejat de la primera divisió, ha volgut reforçar tots els seus punts febles. En primer lloc, va portar un golejador contrastat en la primera divisió, Raúl de Tomás; en segon lloc, va incorporar un dels defenses més contundents disponibles, Leandro Cabrera, i ahir va confirmar el fitxatge del màxim assistent de la segona divisió, Adrián Embarba. L’atacant d’Azuqueca de Henares (1992) s’ha erigit en un dels jugadors més eficients a l’hora de servir passades de gol: 11 n’ha fet aquesta temporada al Rayo i 13 en va fer la temporada passada en la màxima categoria. En total, n’ha repartit 44 al llarg de la seva carrera, segons dades de Transfermarkt.

“Tens uns números molt importants en assistències i ara en necessitem moltes”, li deia, en la seva presentació com a nou jugador de l’Espanyol, el director de futbol professional de l’Espanyol, Rufete. La qualitat tècnica, amb un peu prodigiós, tant per posar centrades dins l’àrea inesperades com per fer passades filtrades per als seus companys, ha portat Embarba a ser un dels atacants més imprevisibles del futbol espanyol.

“Ens ajudaràs molt”, va concloure l’executiu blanc-i-blau. L’atacant, de fet, va formar el curs passat una gran parella amb Raúl de Tomás, a qui va fer dues assistències de gol. “Tenim una gran relació des que vam coincidir i des del primer moment que es va assabentar de la possibilitat d’acompanyar-lo a l’Espanyol hem estat molt en contacte”, va dir el jugador, gran especialista en les jugades a pilota aturada, tant en els córners com en els penals (n’ha marcat vuit des que els va començar a llançar el curs passat).

El repte

Serà la primera experiència fora del Rayo Vallecano d’Adrián Embarba, un jugador que va començar la carrera com a sènior al Marchamalo de Guadalajara (a tercera divisió), la va continuar al Carabanchel i va saltar al filial del Rayo el 2013. Des d’aleshores, no ha vestit cap altra samarreta en un terreny de joc que no sigui la de la franja. “És un grandíssim pas en la meva carrera en l’aspecte professional. He estat molts anys al Rayo i he donat tot el que tenia. Ara, un equip de més entitat s’ha creuat en el camí i esperem que sigui el millor per a totes les parts”, afirmava el jugador.

LES REACCIONS

No considero portar una motxilla el fet d’arribar a un equip en aquesta situació. És un honor vestir la samarreta de l’Espanyol
És un gran salt, no només en l’aspecte esportiu sinó també en l’aspecte personal
Adrián Embarba
atacant de l’espanyol
He vist el camp, les instal·lacions i tot plegat i ja em volia canviar per començar a jugar. Estic preparat

L’Espanyol pagarà la clàusula de rescissió a terminis

Les negociacions amb el Rayo no han estat gens fàcils perquè l’Espanyol arribava a la xifra dels deu milions d’euros, mentre que el conjunt madrileny demanava la clàusula. “Volem donar les gràcies al Rayo, tot i que hem pagat la clàusula de rescissió, perquè hi ha hagut una bona sintonia”, explicava el vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont. Els dos clubs han acordat que la liquidació d’aquesta clàusula no sigui dipositant-la en la lliga i en un pagament únic sinó a terminis que facilitin l’operació per al conjunt blanc-i-blau. En total, l’Espanyol s’ha gastat en aquesta finestra de fitxatges uns 39 milions d’euros en les tres incorporacions efectuades. Raúl de Tomás, amb 20 milions, ha estat la incorporació més cara, tot i que el Benfica encara podria rebre dos milions d’euros en variables. Embarba ha costat deu milions d’euros, mentre que per Leandro Cabrera el club sí que va dipositar la clàusula de nou milions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)