Espanyol

Identificats els aficionats que van insultar Williams

Espanyol. El club anuncia que van ser dotze individus, nou d’ells socis i tres ocasionals compradors d’entrades; el comitè de disciplina social prendrà les mesures pertinents

Els fets extraesportius que van envoltar el partit que, dissabte passat, va disputar l’Espanyol contra l’Athletic Club no han deixat de centrar l’actualitat blanc-i-blava durant les últimes hores. En aquest sentit, el club va emetre ahir al vespre un comunicat en què assegura que, després d’analitzar les imatges de vídeo de la zona de l’RCDE Stadium on dissabte passat es van proferir crits racistes contra Iñaki Williams, “ha determinat la implicació de dotze individus en els sectors 107 i 108”. L’Espanyol subratlla que tots els implicats estan situats fora de l’espai que ocupa la grada d’animació i especifica que nou d’ells són socis, mentre que els altres tres “són compradors ocasionals d’entrades”. El comitè de disciplina social de l’Espanyol serà qui determinarà les mesures que, segons el reglament intern del club, s’aplicaran a les persones identificades i que, segons el comunicat, “poden comportar la suspensió dels carnets d’abonat i de soci i l’expulsió de tota activitat que realitzi l’entitat blanc-i-blava”. D’altra banda, l’Espanyol explica que ha fet arribar el seu informe “als òrgans policials que elaboren les diligències” per tal que s’aclareixin “les possibles responsabilitats penals”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el vicepresident espanyolista, Carlos García Pont, es va mostrar caut a l’hora d’assegurar que els aficionats identificats serien castigats amb l’expulsió perquè “el sistema és garantista i nosaltres tenim un protocol que hem de seguir”. García Pont considera que, a banda del càstig a aquests aficionats, no hi hauria d’haver cap altra conseqüència després dels fets de dissabte. “Tenim una política molt clara. Hem fet la feina que tocava, amb la col·laboració de les imatges de la Lliga, i tot plegat ha d’acabar amb l’expulsió d’aquesta gent”, va sentenciar.

Acusació popular

En la jornada d’ahir, l’Espanyol va anunciar també que es personarà com a acusació popular per l’agressió comesa per aficionats radicals de l’Athletic contra un soci espanyolista durant els aldarulls que van tenir lloc mitja hora abans que comencés el partit de dissabte, en els carrers pròxims a l’RCDE Stadium. Els fets van ser protagonitzats per cinc individus que van ser identificats pels Mossos d’Esquadra, juntament amb 31 més, i van passar a disposició judicial.

Diumenge, la jutgessa del jutjat d’instrucció número 3 de Cornellà va determinar que els cinc agressors no es podran acostar a menys de mil metres del lloc on jugui l’Athletic fins que no hi hagi una sentència ferma. En aquest temps, a més, hauran de presentar-se en dependències judicials els dies 1 i 15 de cada mes. Quant al soci de l’Espanyol agredit, que és d’origen neerlandès, va haver de ser hospitalitzat de resultes de les ferides rebudes.

DECIDITS

Hem fet la feina que tocava i tot plegat ha d’acabar amb l’expulsió d’aquesta gent
Carlos García Pont
VICEPRESIDENT DE L’ESPANYOL

EH Bildu pregunta sobre els insults a Williams

Arran dels insults que va rebre dissabte passat, a l’RCDE Stadium, Iñaki Williams, el grup parlamentari EH Bildu, a través del seu diputat Jon Iñarritu, va registrar una sèrie de preguntes al Congrés dels Diputats, dirigides al govern espanyol, sobre actes racistes en el futbol espanyol. Iñarritu vol saber, entre altres coses, si l’executiu té previst posar en marxa algun pla o actuació per “fer un seguiment de la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l’esport en general i en el futbol en particular”, i quines són les iniciatives que planeja per “impedir la presència de grups racistes i xenòfobs als camps de futbol”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)