Espanyol

Un any del fenomen Wu Lei

Efemèride. L’arribada del crac xinès ha posat l’Espanyol en un nou nivell mediàtic. Estrella al seu país, ha propiciat que la facturació en publicitat de l’entitat hagi pujat un 37%

Wu Lei (Nanjing, Xina, 1991) va tancar el fitxatge amb l’Espanyol fa tot just un any procedent del Xangai SIPG gràcies a la gestió del president Chen Yansheng, que va veure com l’arribada del crac més mediàtic del seu país era el millor reclam per lligar la propietat xinesa de l’Espanyol, encapçalada pel grup Rastar, amb la Xina. El davanter va debutar uns dies més tard, el 3 de febrer, jugant l’últim quart d’hora de partit a l’estadi de La Ceràmica contra el Vila-real. En la primera temporada com a blanc-i-blau, el crac xinès va disputar un total de 1.065 minuts, amb dotze titularitats en la lliga, i va aconseguir tres gols. La seva participació aquesta temporada s’està movent en termes similars. Ara mateix ha disputat 861 minuts (amb deu titularitats) i ha aconseguit dos gols. El més recent, i important, és la diana de l’empat a 2 en el derbi a l’RCDE Stadium. Un gol clau que va donar la volta al món per la seva força icònica. Era el primer xinès que marcava un gol al Barça. Wu Lei té contracte amb l’Espanyol fins al gener del 2021. Es dona la circumstància que quan marca l’Espanyol mai perd. Així ha passat amb els seus cinc gols en la lliga, que han servit per guanyar dos partits i empatar-ne tres més. Als tres gols que ha marcat en la lliga, cal sumar-hi el doblet que va fer contra el Lleida en la copa. Unes xifres golejadores que també han tingut resposta a l’Europa League, on va marcar contra el Lucerna (3-0) i contra el CKSA de Moscou (0-2). El xinès ha seguit la tradició: quan marca l’Espanyol mai perd. És un talismà. Així doncs, aquesta temporada ja acumula un total de set gols.

Però Wu Lei va més enllà del seu rendiment al camp. No és un titular fix en les alineacions però acostuma a tenir una participació força elevada com a home de reforç. Un dels aspectes més importants de la seva arribada és la dimensió que ha agafat el club blanc-i-blau a la Xina. Wu Lei és un ídol de masses al seu país i sigui quin sigui el camp on vagi l’entitat barcelonina sempre hi ha una comitiva esperant el davanter als hotels de concentració o bé a les grades. El primer impacte de Wu Lei és evident. L’Espanyol ha vist que és l’amo de la franja horària dels matins. Pràcticament tots els partits jugats aquesta temporada en la lliga han estat a primera hora. L’única excepció són les jornades intersetmanals o el derbi contra el Barça. La resta de partits, i a l’aixopluc de la Lliga, es juguen habitualment a les dotze o bé a la una del migdia. Un exemple d’aquesta tendència és l’últim partit contra l’Athletic Club, que es va disputar a la una. El pròxim duel a domicili tindrà el mateix horari i d’aquí a dues setmanes l’Espanyol rebrà el Mallorca diumenge al migdia. Un horari per premiar la quota de pantalla i horari de màxima audiència a la Xina. De fet, la Lliga té com un dels seus objectius obrir-se mercat al gegant asiàtic i el reclam de Wu Lei és la punta de llança d’aquesta estratègia. Contra el Mallorca encara ho serà més per la presència de Kubo, japonès, a les files dels balears. De fet, el duel de la primera volta també es va jugar al matí.

La presència de Wu Lei ha situat l’Espanyol en una nova dimensió a la Xina. És l’equip que més audiència té al gegant asiàtic, al davant del Barça i el Madrid. “He vingut a demostrar que el futbol del meu país pot competir al més alt nivell en la lliga més exigent del món”, va dir en la seva presentació el davanter. Des de l’arribada de Wu Lei, la facturació de l’Espanyol per publicitat ha pujat un 37% i també un intangible com el valor de marca. El xinès també és la imatge de Catalunya a la Xina. El partit més vist al seu país va coincidir amb el seu debut a Vila-real i el gol fet al Barça va arribar als mil milions de visualitzacions per internet i, de retruc, va fer pujar en borsa Rastar 140 milions d’euros.

El futbolista continuarà, com a mínim, fins al gener del 2021, però no descarta ampliar el contracte com a blanc-i-blau.

RECLAM A LA XINA

La Lliga mima l’Espanyol i la majoria de partits es juguen en horari matinal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)