Espanyol

L’omnipresent Marc Roca

Encaix. El migcampista es perdrà el primer partit de lliga de la temporada per sanció. Això obligarà Abelardo a buscar una alternativa a la medul·lar que acompanyi David López

Marc Roca (la Granada del Penedès, 1996) viurà un cap de setmana atípic, fugint de la rutina d’agafar el xandall i preparar la motxilla amb els diversos estris tecnològics i digitals. Dissabte no haurà de pujar a l’autocar per marxar amb l’equip ni haurà de pensar si s’ha emportat els auriculars o si té la tauleta carregada. Veurà el partit des del sofà. Una sensació totalment estranya per a un futbolista que s’ha acostumat a ser un fix en l’onze titular. De fet, es podria dir que l’alineació de l’Espanyol (amb permís de Diego López sota pals) comença amb el seu nom i després arriba la resta. Posar Marc Roca en una alineació de l’Espanyol és una aposta segura. No hi havia errada possible. Tant se val si l’entrenador era David Gallego, Pablo Machín o ara Abelardo Fernández. Allà hi havia Marc Roca. Ha jugat tots els partits amb tres tècnics diferents. Malgrat els alts i baixos que han afectat l’equip i, de retruc, el rendiment personal del migcampista, ningú ha dubtat de les seves prestacions. Excels en la temporada anterior amb Joan Francesc Ferrer, Rubi, ara Marc Roca va apropant-se al seu millor nivell i l’equip ho nota. Cap tècnic ha volgut prescindir d’ell perquè té la facilitat de cohesionar la defensa amb l’atac. És el jugador que cus la rereguarda i la part atacant, li dona equilibri. Fins i tot, en els moments més difícil, ningú ha dubtat de la seva qualitat per portar la batuta i iniciar les transicions ofensives.

Ara la situació farà un gir. Roca va veure la cinquena groga contra l’Athletic Club i veurà trencada la seva ratxa de 21 jornades consecutives jugant de manera ininterrompuda en l’onze titular. Aquesta situació es donarà a Granada. L’Espanyol té un nou partit vital però jugarà sense l’omnipresent Marc a l’onze. Abelardo haurà de buscar una alternativa que acompanyi David López a la medul·lar. El perfil més similar és el d’Ander Iturraspe. De fet, se’l va fitxar a l’estiu per dosificar les aparicions de Roca o bé per solucionar aquesta mena de contingències. Però els partits del basc han estat discrets i marcats per les lesions.

Depenent del partit que plantegi el tècnic asturià, podria apostar per la figura de Víctor Sánchez, per buscar més contundència, pressió i intensitat, o bé posar-hi Darder. El balear endarrerirà la seva posició, més d’interior, per tornar a una posició més natural. Un moviment de peces que propiciaria l’entrada de Matías Vargas per la banda esquerra i Embarba per la banda dreta en substitució de Melendo. Dos futbolistes ofensius per les bandes i Darder a la sala de màquines, aprofitant la seva visió de joc.

Un últim plantejament per jugar a Granada seria l’opció Pol Lozano. És la darrera possibilitat i sembla utòpica ja que Abelardo no compta amb ell per a la lliga. Tot i això, el mig del planter té la qualitat i el perfil per adaptar-se a la posició. Però vista la importància del duel, segurament l’asturià buscarà veterans.

SEMPRE TITULAR

Ha jugat les 21 jornades d’inici i és l’únic jugador de camp blanc-i-blau que ho ha fet

INDISCUTIBLE

David Gallego, Pablo Machín i Abelardo han confiat en ell de manera decidida

ALTERNATIVES

Víctor Sánchez, Darder, Iturraspe o Pol Lozano, alternatives a Granada

Lluís López, cedit al Tenerife

Lluís López tancarà en les pròximes hores la seva cessió al Tenerife. El central del planter busca minuts per agafar més rodatge i no veure tallada la seva progressió. Seguirà el camí de Puado o Álex López, que estan evolucionant ara a les files del Saragossa i el Lugo de manera molt satisfactòria. Tot i això, el club continua treballant en altres moments de sortida per alleugerir la massa salarial i afavorir l’arribada d’un lateral dret. La direcció esportiva està treballant per donar sortida a futbolistes amb fitxes elevades com Granero, Piatti o Ferreyra, que acaben el contracte el 30 de juny i no continuaran al club blanc-i-blau. El problema són les altes fitxes d’aquests tres futbolistes. Hi ha temps fins divendres per trobar alguna solució; 72 hores en què pot passar qualsevol cosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)