Espanyol

Canvi de paradigma

El nou director general, Josep Maria Duran, traça les línies de la nova política esportiva del club, que implica ser agressius en el mercat i posar els diners a la gespa

El perfil d’inversions del gener, el model a seguir

El nou director general executiu de l’Espanyol, Josep Maria Duran Farré, va fer ahir un esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació. En aquesta trobada, el nou jerarca blanc-i-blau va detallar quin és el seu pensament i les línies mestres d’actuació que vol imprimir al seu mandat. El canvi més clar és el canvi de rumb en la manera d’actuar. El punt d’inflexió més clar és una política enfocada a centrar tots els esforços a defensar el primer equip. Així doncs, tot se centrarà a millorar el patrimoni esportiu. Això aboca el club blanc-i-blau a un canvi de paradigma. El primer tast i gir copernicà s’ha vist en la darrera finestra hivernal, en què el club ha fet una inversió de 40,5 milions d’euros. “Continuarem sent agressius en el mercat”, ha subratllat el mandatari.

El cor del projecte girarà al voltant del primer equip i s’anirà d’any a any en les estratègies. Hi ha un full de ruta a llarg termini, però la pauta d’actuació serà anual. Això redundarà en una defensa de l’equilibri pressupostari que marca la lliga però fent bones apostes esportives. És a dir, el patrimoni ha de ser al camp per fomentar un cercle virtuós que tingui un retorn a totes les àrees del club. Es vol fer un gran equip i mantenir, en la mesura que sigui possible, els bons jugadors per tenir molta força competitiva en un moment en què tots els equips de la zona mitjana i alta de la taula volen reforçar-se i ser més competitius any rere any. Ara l’Espanyol no vol perdre aquest pas i seguirà aquesta tendència, en un moment clau en què els ingressos televisius continuaran augmentant entre un 9 i un 15%.

El canvi de paradigma trenca la visió que es tenia fins ara. De les vendes, i com a norma de la casa fins fa uns mesos, s’invertia només la meitat en fitxatges. La resta anava a amortitzar deute i millorar les instal·lacions esportives. És a dir, era el famós axioma del 40% per a fitxatges; el 10% en inversió en instal·lacions, i el 50% per cobrir els deutes. Ara es vol ser més agressiu en el mercat i mantenir la política esportiva d’aquesta última finestra hivernal i fer-ho encara més evident si l’equip es manté a primera divisió la temporada que ve.

Aquest canvi de paradigma arriba amb el vistiplau de Chen Yansheng. El president ha vist com l’estratègia de fitxar bé i mantenir, en la mesura que sigui possible, els millors actius que hi ha a la plantilla té un rendiment de manera immediata, ja no només a la gespa, sinó també en la classificació en la lliga i per lluitar per objectius ambiciosos. El director general executiu argumentava la seva aposta en la demostració que han fet en aquest mercat d’hivern, que no serà flor d’un dia, sinó que vol i procurarà que tingui continuïtat en la propera finestra d’estiu.

Els descens a l’agenda

L’Espanyol treballa amb la possibilitat real de baixar a segona i tots els contractes que s’han signat inclouen aquest escenari amb una rebaixa de sou inclosa. Tot està parlat i signat amb múltiples fórmules per fer més digerible el possible descens. Uns salaris que obligaran a ajustar-se el cinturó però amb el compromís de recuperar la quantitat perduda quan es recuperi la categoria. Tots els futbolistes que han arribat en aquest mercat d’hivern ja han vingut amb aquestes condicions. En qualsevol cas, Duran va deixar clar que un descens no seria un sotrac econòmic més enllà de la patacada esportiva. A més, va reblar que a segona l’Espanyol tindria el pressupost més gran de la categoria que s’hagi vist mai. Cal tenir en compte que l’assegurança, en cas de descens en el primer any, té en compte els anys seguits que fa que un club és a primera i en el cas de l’Espanyol ja són 26. Tot i això, el club confia que la bona dinàmica que porta l’equip i els esforços fets durant el gener seran suficients per assolir la permanència. Duran va tornar a reiterar que Chen Yansheng no deixarà l’Espanyol en cas de descens. La seva aposta és ferma i la quantitat de diners que ha invertit en el club fa que tingui un lligam indestructible amb l’entitat.

En conclusió, la idea de Josep Maria Duran és fortificar l’aposta esportiva del primer equip i dotar-lo de tots els instruments per fer un club més potent per assolir èxits ambiciosos. Un canvi de paradigma per situar el club on li pertoca per la seva història.

EL DESCENS

És a l’agenda de previsions i els últims contractes preveuen aquesta possibilitat
Duran va reiterar que, en cas de descens, Chen no té cap intenció de marxar del club
“Continuarem sent agressius en el mercat”, és el missatge del mandatari

La clàusula de Raúl de Tomás és de 60 milions d’euros

Un dels homes de moda de l’Espanyol és Raúl de Tomás. El seu inici ha estat espectacular: cinc gols en cinc partits. Una fiabilitat ofensiva que ha enamorat tota la parròquia blanc-i-blava. Ara el futbolista, que té contracte fins al 2026, és la joia de la corona i ningú el vol veure marxar. Josep Maria Duran va confirmar que la clàusula de rescissió de Raúl de Tomás és de 60 milions d’euros i aquesta no variarà en cas de descens. Cal recordar que l’Espanyol va pagar, aquest gener, 20 milions d’euros pels seus serveis. Un fet que l’ha convertit en el futbolista més car de la història del club.

També s’està treballant en els jugadors que acaben contracte el pròxim 30 de juny. Hi ha deu jugadors que es troben en aquesta situació i només hi ha dos casos dubtosos que encara no tenen clara la seva continuïtat. El club vol avançar en els casos més clars perquè tinguin més compromís amb l’equip i més en la situació actual de lluita per no baixar a segona. A més, la idea de Duran és anar molt forts en el mercat d’estiu si l’equip es manté a primera. Una aposta que serà més gran en el cas que l’equip continuï a primera divisió.

Finalment, el mandatari va destacar que l’Espanyol està entre els quatre equips que més patrimoni i fons propis tenen de la Lliga de Futbol Professional. Un escenari radicalment diferent del qual es va trobar fa quatre anys, en la seva primera època al club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)