Espanyol

La fi del conte europeu

L’Espanyol cau golejat per la contundència del Wolverhampton en una segona part diabòlica

La unitat B va fer figa. L’Europa League ja és passat, i ara tothom sospira per evitar un efecte contagi en la lliga, la prioritat

WOLVES 4 ESPANYOL 0

ESPANYOL:Andrés Prieto; Víctor Gómez (Darder, 74’), Naldo, Calero, Dídac; Melendo (Calleri, 61’), Iturraspe (David López, 61’), Víctor Sánchez, Matías Vargas; Ferreyra, Wu Lei. WOLVES:Rui Patricio; Doherty, Boly, Coady, Saïss, Jonny Otto; Neves, Moutinho; Adama (Dendoncker, 61’), Diogo Jota (Podence, 82’), Raúl Jiménez (Pedro Neto, 74’). GOLS:1-0 (15’) Diogo Jota; 2-0 (52’) Rubén Neves; 3-0 (67’) Diego Jota; 4-0 (81’) Diogo Jota.ÀRBITRE:Tobias Stieler (alemany) va mostrar targeta groga a Iturraspe (42’); Moutinho (42’); Víctor Gómez (66’); Víctor Sánchez (77’).PÚBLIC:16ens de final de l’Europa League. Partit d’anada. Molineux Stadium. Uns 30.000 espectadors van veure el partit en directe.
Ferreyra va fallar un gol cantat que hauria pogut canviar el guió

L’Espanyol va dir adeu a Europa sobre la gespa del Molineux encaixant una dura golejada contra el Wolverhampton. Només un miracle, en forma de remuntada històrica, al RCDE Stadium capgiraria un destí marcat a foc. I ara mateix, els blanc-i-blaus han de reservar totes les pregàries per a la lliga. No hi ha cap més remei. L’Europa League era un somni dolç. Una brisa per oblidar els maldecaps de la competició estatal. El gintònic de mitja tarda, o de matinada, amb els amics. Un plaer intens i subtil per recordar que, uns mesos enrere, l’equip va brillar a un alt nivell. Ara ha de fugir de les catacumbes del descens i no hi ha temps per a distraccions mundanes. Cal posar-se el vestit de metal·lúrgic i lluitar en cada partit com qui defensava un pam de trinxera en la Primera Guerra Mundial.

Abelardo va apostar per la segona unitat i, vist el resultat final, podríem dir que l’Espanyol no va donar la talla. La primera part va ser digna, i per moments els catalans es van mostrar superiors al seu adversari. La jugada clau va arribar després del primer gol de Diogo Jota. Facundo Ferreyra va tenir al seus peus l’empat després d’una pífia monumental de Rui Patrício. L’argentí no va encertar davant de porteria de manera incomprensible i va propiciar l’aturada del porter local. Aquella acció va ser el momentum per ficar dins del partit l’Espanyol i marxar al descans amb un resultat més just. Ferreyra, a partir d’aquell moment, va ser un fantasma sobre el terreny de joc. L’argentí anticipava el desastre. A partit d’aquell instant, el conjunt d’Abelardo es va anar desfent com el sucre.

Les bones sensacions de la primera part es van convertir en un malson de dimensions gegantines. El Wolverhampton era un equip que jugava a batzegades letals. Rubén Neves s’inventava un golàs i feia pujar el segon. El mig portuguès va engaltar una pilota des de 25 metres. Era el gol de la sentència. A partir d’aquell moment, l’Espanyol va entregar la seva ànima i també la van entregar els integrants de la unitat B. Abelardo ja no té dubtes. Sap amb qui pot comptar en la lliga. Molts d’ells, a excepció de Wu Lei, l’únic animador del partit en clau blanc-i-blava, tenen lloc en la competició estatal. La resta són despulles futbolístiques per a l’asturià. Trist paper de molts jugadors. Matías Vargas ha deixat clar per què és suplent. La parella Naldo-Calero és una fira. Especialment el brasiler, que va fer errors impropis en la sortida d’un veterà com ell. Hi ha coses inexplicables, o millor dit, totalment entenedores. El partit d’ahir va ser un resum per conèixer qui no continuarà l’any que ve en l’Espanyol: sigui a primera o a segona.

L’última hora de l’Espanyol va ser tètrica. Els futbolistes van deixar-se anar i el Wolverhampton va ser, mai millor dit, un llop, i l’Espanyol, els tres porquets que veien com les seves cases s’esfondraven amb cada gol. Els blanc-i-blaus ja han perdut dues de les tres primeres cases. La primera va ser la copa; ara el tren europeu s’ha esfumat, i no es pot permetre caure a la lliga. I és que els últims 30 minuts van ser una pel·lícula de terror. Un resum a tot color de la tristesa d’una temporada que, ahir, va viure una altra jornada negra. El Wolverhampton va posar la directa en el tram final tot aprofitant la relaxació catalana. Diogo Jota es va vestir de crac mundial signant un hat-trick i coronant un partit per a la història. Els anglesos ja es veuen a vuitens i tenen la capacitat de volar fins a les fases finals de la competició. Un onze titular que va empetitir la unitat B de l’Espanyol.

El somni toca a la seva fi. La ressaca serà dijous al RCDE Stadium. Un partit en què no hi ha res a pelar. La final es juga a Zorilla. Valladolid serà un nou caixa o faixa. Ara caldrà veure si aquest cop a Europa no té repercussió en la lliga. És el moment d’oblidar-se dels llops i dels porquets i vestir-se amb l’astúcia de la Caputxeta Vermella. Canviar el xip i afrontar els partits de lliga amb una dinàmica superior. La tortura d’ahir ha de ser un senyal per serrar les dents. El viatge ha estat molt maco, després de dotze anys d’espera, i l’aterratge ha estat abrupte. Ara s’espera evitar un efecte contagi en la lliga.

ELS VESTIDORS

Les coses no han sortit, però el resultat ha estat excessiu pel que s’ha vist. Això no ens influirà en la lliga, és una altra competició
El futbol és eficàcia i l’han tingut ells. El 2-0 ens ha matat. Després ens hem desentès del partit
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’eSPANYOL
Tenim un bon avantatge per a la tornada, però no ens podem refiar, cal anar pas a pas
Nuno Espíritu Santo
ENTRENADOR DEL WOLVES
Eintracht - Salzburg 4-1
Bruges - Man. United 1-1
Getafe-Ajax 2-0
Ludogorets -Inter 0-2
S. Lisboa -Istanbul B. 3-1
Cluj -Sevilla 1-1
Copenhaguen-Celtic 1-1
Xakhtar-Benfica 2-1
Bayer - Porto 2-1
Olympiacòs-Arsenal 0-1
Roma-Gent 1-0
AZ - Lask Linz 1-1
Wolfsburg-Malmö 2-1
Rangers - S. Braga 3-2
APOEL-Basilea 0-3
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)