Espanyol

Evitar l’últim lloc, salvar l’honor

Espanyol. En els quatre descensos a segona que ha patit, l’equip blanc-i-blau mai no ha acabat en última posició

Virtualment a segona divisió, l’Espanyol mirarà d’aconseguir el màxim nombre de punts en les sis jornades que resten, per si es produeix el miracle de la permanència i també per no trencar amb una de les fites de la seva més que centenària història. I és que l’equip blanc-i-blau mai no ha acabat la lliga de primera divisió en la darrera posició: en cap dels quatre descensos que ha viscut no ha estat el cuer. Aquesta nefasta temporada, això si, ha estat l’equip que més jornades (17) ha ocupat la posició vintena. Amb tot, el Leganés i el Mallorca tenen només un i dos punts més, respectivament. Evitar l’últim lloc i salvar l’honor és, doncs, més que possible.

El primer dels descensos de l’Espanyol va tenir lloc la temporada 1961-62. Saso, Ricardo Zamora i Arcas van passar per la banqueta blanc-i-blava, però no hi va haver manera de fer rutllar un equip que va acabar tretzè de setze equips i es va veure abocat a jugar la promoció contra el Valladolid. La cosa no podia acabar pitjor: 1-0 a Sarrià i 2-0 al vell camp de Zorrilla. El 6 de maig de 1962 l’Espanyol era, per primera vegada, equip de segona divisió. Set cursos més tard, el 1968-69, el descens va ser directe: després de sumar només 24 punts, aquell equip que van entrenar Kalmar i Argilès va perdre la màxima categoria a la penúltima posició de la taula.

Van passar 20 anys fins que, en una altra fatídica promoció, després d’acabar dissetè a la lliga, l’Espanyol tornava a baixar a segona. Clemente, Mauri, Longhi i Garcia de Andoain van seure a la banqueta i el botxí en l’eliminatòria a vida o mort va ser el Mallorca: 1-0 a Sarrià i 2-0 al Lluís Sitjar. Finalment, l’últim descens data del curs 1992-93, amb Novoa i Juanjo Díaz com a entrenadors. L’Espanyol va ser avant penúltim i va caure en una altra promoció, aquest cop contra el Racing de Santander: 0-1 a Sarrià i 0-0 a El Sardinero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)