Espanyol

Alimentar la utopia

Espanyol. Busca un triomf per sortir de la cua de la classificació i mantenir amb vida les seves remotes esperances de salvació. El Leganés perd, per lesió, el seu millor home: Óscar Rodríguez

L’Espanyol viu els seus últims partits a primera. Avui té una ocasió d’or per fugir de la cua i maquillar una temporada nefasta en tots els sentits. De fet, es veuen les cares els dos pitjors equips de primera. El Leganés i l’Espanyol estan separats per només un punt i hauran de dirimir qui és el pitjor conjunt de la lliga. Un trist consol i especialment dolorós per a un Espanyol que té el desè pressupost de primera i el Leganés, per contra, un dels més baixos. Les possibilitats de salvació són remotes per a un equip que, amb Rufete, ha millorat el to competitiu però ni aquesta energia renovada li ha servit per enllaçar victòries, o com a mínim, sumar algun punt més en el seu caseller.

“Continuem competint i, si els resultats ens somriuen, les últimes jornades hem d’intentar-ho fins al final i portar-ho al límit”, va explicar el tècnic sobre les opcions de salvació. “És important sortir de la cua, no és un premi però sí un al·licient, després guanyar el primer partit i ho hem de fer per apropar-nos a aquesta utopia. El nostre esperit és mirar el pròxim partit. No podem fer plans”, va afegir Rufete. Preguntat per Javi López i Dídac Vilà diu que les renovacions s’explicaran “des de la responsabilitat del que estàvem vivint” i accepta les crítiques dels aficionats, “la nostra gent te la seva opinió, se l’ha d’escoltar i respectar-la”.

El tècnic no tem l’erosió de la seva figura després d’agafar les regnes de l’equip: “Tinc quaranta-tres anys i molts anys d’experiència en el món del futbol. Crec en la meva capacitat, la meva experiència i, si he assumit aquesta situació, és perquè crec en aquest vestidor. Aquest esport m’ha ensenyat a donar la cara.”

Per la seva banda, Javier Aguirre ha vist com el seu jugador més important, Óscar Rodríguez, no jugarà més aquesta temporada per una lesió. El mexicà veu com als problemes eterns amb el gol s’hi afegeix la baixa de Guido Carrillo, el punta que més ha utilitzat en aquest tram de temporada. “És un equip molt semblant amb Rufete i amb Abelardo. És molt difícil canviar res en tan pocs dies de treball, tret que facis una revolució o juguis amb un sistema diferent”, va dir Aguirre.

LA PRÈVIA

És important sortir de la cua i guanyar un partit, ho hem de fer per apropar-nos a aquesta utopia
F.J. Pérez Rufete
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
És un equip molt semblant amb Rufete i amb Abelardo. És difícil canviar res en tan pocs dies
Javier Aguirre
ENTRENADOR DEL LEGANÉS
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)