Espanyol

Encadenats a la vergonya

Espanyol. Continua malmetent la seva imatge en un final de curs tètric. Rufete suma la tercera derrota consecutiva i certifica la decrepitud d’un equip que tancarà la temporada com a cuer

espanyol 0 leganés 1

ESPANYOL:Diego López, Javi López (Campuzano, 89’), Bernardo, Cabrera, Pedrosa (Vargas, 64’); Darder, David López, Marc Roca, Embarba (Melendo, 71’), Wu Lei (Calleri, 64’), Raúl de Tomás.LEGANÉS:Cuéllar; Rosales (Avilés, 64’), Bustinza, Tarín, Siovas, Jonathan Silva; Amadou (Recio, 81’), Rubén Pérez, Aitor Ruibal (Awaziem, 81’), Kevín Rodrigues; Guerrero (Assalé, 58’).GOLS:0-1 (53’) Jonathan Silva.ÀRBITRE:Cuadra Fernández (comitè balear) va mostrar targeta groga a Javier Aguirre (45’); RDT (50’); Assalé (67’); Siovas (84’); Darder (85’); Calleri (88’), Avilés (91’) i va expulsar per segona groga Calleri (89’)..PÚBLIC:34a jornada del campionat de lliga. RCDE Stadium.

Partit pla el que van protagonitzar l’Espanyol i el Leganés, però l’estomacada final se la van emportar els locals, com el colofó d’un curs tètric. Un partit digne dels últims dos equips que tanquen la classificació de primera. L’espectacle mostrat per tots dos equips, per dir-ho d’una manera suau, va ser paupèrrim. Res de res, van demostrar els dos pitjors equips de la categoria. Sense idees i només un intercanvi de cops a la medul·lar. Cap dels dos equips es veia amb esma per buscar el partit o posar alguna mena d’emoció en el guió d’un partit insuls i sense sal. Un duel apte per fer la migdiada una tarda de diumenge de juliol. Aquesta és la sensació que van destil·lar tots dos equips, conscients que el seu destí ja està escrit des de fa setmanes i només queda veure quan arriba l’acte de defunció matemàtica.

El menú mostrat és d’aquells de plat combinat, o millor dit, el primer que veus a la nevera, t’ho empasses per treure’t la gana. Res de sofisticació. Només un àpat de supervivència. Espanyol i Leganés són equips desnonats i van fer un brindis a una temporada desastrosa. Com a mínim el Leganés marxarà cap a segona amb orgull, i sabent que li han tret els seus dos jugadors més importants en el mercat d’hivern i sense temps per reforçar-se. L’Espanyol ho ha fet a contracorrent. Fent la inversió més gran de la seva història i posant 40 milions d’euros en un moviment a la desesperada en el mercat d’hivern per evitar un descens que ja és una realitat.

El partit es va tornar en tragèdia grega a l’inici de la represa. Jonathan Silva va guanyar l’esquena a Javi López i va afusellar Diego López per sentenciar l’Espanyol a la cua de la classificació. Una altra derrota que és l’epíleg perfecte per explicar la temporada més desastrosa dels 119 anys d’història d’un equip que haurà de canviar de dalt a baix per afrontar el seu descens a l’infern de segona. L’Espanyol ja és cuer destacat de primera i veu com el Leganés l’avantatja de quatre punts quan falten quatre jornades per tancar la lliga. No hi ha res a fer. Aquest equip és una calamitat i està tocat psicològicament. Ni les bones paraules de Rufete han pogut redreçar una nau que ja feia molt temps que era a la deriva. Rufete havia de maquillar la imatge d’un equip destarotat. Era un duel per abandonar la cua de la classificació i s’ha convertit en una altra tortura. Una vergonya més al full de serveis d’un equip a qui se li acaben els adjectius i qualificatiu per explicar com de malmesa està la imatge d’un equip centenari. El coma és profund i queda molta feina per fer en el futur pròxim.

I ara, els blanc-i-blaus poden certificar dimecres el seu descens al Camp Nou. Això ja és igual per a un equip que només ha guanyat dos partits a casa en tota una temporada i cinc en tot el curs. Vergonya.

ELS VESTIDORS

Puc imaginar com està l’afició després de tot el que ha patit fins ara, ha d’estar molt malament i avergonyida de la situació
Estem tocats pel que ha passat, teníem esperances, i hem de demanar perdó
F.J. Pérez Rufete
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
No podem jugar així i ser incapaços de guanyar un partit. No podem abaixar els braços
David López
mig de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)