Espanyol

Vicente Moreno és l’escollit

Espanyol. El club blanc-i-blau té el tècnic valencià com el candidat prioritari per a la banqueta, però haurà de tancar la setmana vinent la seva sortida del Mallorca, amb qui té un any més de contracte

Vicente Moreno és l’escollit per a la banqueta de l’Espanyol. El club blanc-i-blau el té com a candidat número 1 per a la banqueta. El primer motiu per a la seva tria és el seu ampli coneixement de la segona divisió i els èxits aconseguits. El curs anterior va segellar l’ascens del Mallorca i, a dues jornades del final de la lliga, encara té possibilitats de mantenir l’equip a l’elit. És la tercera temporada que Moreno entrena el Mallorca i, tot i tenir un any més de contracte, ja ha comunicat als directius de l’entitat mallorquina que el seu cicle s’ha acabat. Un periple que va començar fa tres anys a segona B per pujar l’equip fins a primera. Tot un rècord d’efectivitat i amb una plantilla de baix cost. Al marge del seu magnífic rendiment a Mallorca, va tenir un gran èxit al Nàstic, on va estar a punt d’aconseguir els mateixos èxits que a Mallorca però es va quedar a les portes de l’ascens en perdre el play-off d’ascens contra l’Osasuna.

L’Espanyol fa temps que cuina el seu fitxatge, però ara ha d’acabar de negociar la sortida de Moreno del Mallorca. El tècnic valencià encara té un any més de contracte i la directiva, després de rebre informacions dels contactes amb l’Espanyol, ha fet el pas de confirmar que no continuarà al Mallorca, com va avançar dimarts a la nit IB3. La setmana vinent l’Espanyol haurà de negociar la sortida de Moreno del Mallorca, i té una clàusula que voreja el milió d’euros. La intenció del club blanc-i-blau és tancar el fitxatge ràpidament per posar fil a l’agulla en la remodelació de la plantilla. El tècnic va parlar ahir sobre aquesta qüestió. “Tinc contracte amb el Mallorca i si cal parlar de qualsevol cosa es parlarà quan acabi la temporada; aquesta és la meva manera de fer des del primer any que vaig arribar”, va dir Moreno, que hi va afegir: “Parlar ara d’això és desestabilitzar. És una situació que no sols em passa a mi, passa a altres entrenadors, i sempre dic que parlar de temes individuals no toca ara, i sí del partit contra el Granada, que és l’important. Tota la resta hi sobra.” Per la seva banda, Rufete no ha parlat de cap nom concret però ha deixat clar que la incorporació del preparador haurà de ser ràpida. “Sortiran molts noms i diumenge tancarem la temporada i després ens mourem de pressa, cal construir una plantilla i hem de fer l’ascens a primera”, assegurava el director esportiu.

Més candidats

No obstant això, el club blanc-i-blau té altres candidats en la llista per si falla aquesta possibilitat. Un dels noms que ha temptejat el club és el de Marcelino García Toral. Un vell desig de l’Espanyol des de fa temps, però les seves exigències ho fan impossible. L’asturià volia poder de decisió sobre els fitxatges. Altres noms que hi ha a la llista són Bordalás, del Getafe, i aquí el paper del director general, José María Durán, exdirectiu del club madrileny, tindria un pes específic. De fet, el tècnic ja ha anunciat que no continuarà al Getafe tot i tenir contracte en vigor, tot i que en les últimes hores se l’ha relacionat amb el València. El problema de Bordalás és que no es pot incorporar de manera immediata a l’equip perquè ha de jugar l’Europa League amb el Getafe. Tot i això, els seus resultats amb el conjunt madrileny són el seu millor aval. La llista de noms no s’acaba aquí i també s’ha parlat amb Rubén Baraja, entrenador del Tenerife, i gran conegut de Rufete, que el va tenir com a entrenador a les categories inferiors del València quan era director esportiu. En tot cas, el procés de selecció és l’habitual en tots els clubs.

Planificació

L’Espanyol ha de fer una neteja important per adaptar-se al nou límit salarial, tot i tenir un dels pressupostos més alts de segona. Aquesta necessitat obliga a veure com molts futbolistes importants, com RDT o Cabrera, tenen tots els números de marxar a través d’un traspàs o bé cedits. Però d’altres, com Marc Roca, David López o Darder, que tenen mercat, també tenen un futur incert i una sortida, en forma de traspàs, servirà per finançar la reestructuració de la plantilla. Una planificació que es farà de bracet amb el nou inquilí de la banqueta.

VICENTE MORENO

“Parlar ara d’això és desestabilitzar. És una situació que també tenen altres tècnics”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)