Espanyol

Gir de guió blanc-i-blau

Espanyol. Demana a LaLiga que decideixi l’anul·lació dels descensos a primera i segona per la pandèmia i argumenta la seva posició pels fets esdevinguts en els últims dies a segona divisió

L’Espanyol va fer, ahir a la tarda, un comunicat en què demana que LaLiga ordeni l’anul·lació dels descensos a primera i segona per la pandèmia. El club addueix que els equips no han pogut competir en igualtat de condicions després de la represa de la lliga i que aquesta situació es pot allargar amb vista a la pròxima temporada. En aquest sentit, veu com un greuge baixar a segona amb el perjudici de poder pujar a primera l’any vinent per la situació d’inestabilitat. La bateria d’arguments del club és extensa. Un dels elements clau és l’afectació que va tenir el club amb la Covid-19, ja que va ser el club més perjudicat en aquest assumpte pels vuit casos d’infectats que ha tingut en el seu equip i el fet de competir davant cinc rivals directes a casa sense públic. El gir de guió de l’Espanyol, i el seu comunicat, s’ha gestat per tot el guirigall que pot haver-hi a segona amb una possible ampliació a 24 o 26 equips i com afectaria això al futur esportiu i econòmic del club. El conseller delegat de l’Espanyol, José Maria Durán, explicava a Catalunya Ràdio quin seria el plantejament del club per solucionar aquesta situació i mantenir-se a primera en un any sense descensos de categoria. “La RFEF ho ha fet a totes les categories no professionals, LaLiga i Tebas estan en contra perquè diu que afecta el repartiment dels diners als clubs i no és veritat, es pot arreglar. La clau la tindrà el Govern, estem en una situació excepcional, la transcendència del que està passant es veurà d’aquí a uns anys. És just el que estem demanant i té sentit. Pensem que la solució és una Lliga de 23 a primera i una altra a segona, amb ascensos i sense descensos, caldria fer subgrups o dissenyar un altre format, però això ja em supera. Fent una anàlisi freda i per evitar contingències legals i demandes la pau al sector passa per la intervenció del Govern i una mesura salomònica”. En aquest sentit, el mandatari desgranava un altre dels seus fils argumentals recollits en el comunicat del club. “Nosaltres no hem pogut competir amb públic amb 5 rivals directes, vam tenir 8 jugadors afectats per la Covid i malgrat que vam tornar forts ens vam desinflar. Pensem que si algú vol revisar la justícia esportiva del que ha estat el retorn a la competició s’ha de revisar tot. Estàvem valorant que els equips que baixaven patirien un doble efecte negatiu, el descens però si li sumem la Covid és molt dur, i si afegim que haurem de competir amb 23 o més rivals per pujar és injust. Pensem que només ho pot arreglar el Govern d’Espanya”, va reblar tot incidint. “Hi ha mitjans perquè cap equip professional pateixi cap perjudici econòmic, amb els diners de compensació als tres equips del descens i endarrerint un any l’acordat els pactes de Viana seria possible”.

Ara caldrà veure quin recorregut té aquesta reclamació oficial del conjunt català; una maniobra de despatxos per si la segona divisió no s’acaba amb el format protocol·lari. Això donaria arguments jurídics a l’Espanyol per fer prosperar la seva posició de mantenir-se a primera tot i baixar fent la pitjor temporada de la seva història. Aquest gir de guió de l’Espanyol contrasta amb la tensa calma de la parcel·la esportiva, que negocia el fitxatge de Vicente Moreno. Una contractació que s’hauria de fer oficial aquesta setmana; en cas contrari, caldria buscar un altre objectiu- “Aquest tema està a punt de caure, és imminent. Vicente Moreno? No puc confirmar res fins que estigui tancat. Hi ha més d’una possibilitat, entre avui i demà tancarem una o una altra”, ha conclòs el jerarca obrint, de bat a bat, el pla B de la banqueta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)