Espanyol

El pal de paller de l’ascens

Espanyol. Desbloquejada, per fi, la contractació de Vicente Moreno. El tècnic de Massanassa és l’element nuclear per construir un projecte sòlid per tornar a primera d’aquí a una temporada

L’Espanyol ja té nou entrenador en la figura de Vicente Moreno Peris (Massanassa, 1974). El preparador valencià és l’escollit per dirigir l’equip blanc-i-blau les tres temporades vinents. Un contracte llarg i que demostra la confiança que ha dipositat l’entitat blanc-i-blava en la figura de Vicente Moreno. Les negociacions no han estat fàcils. Tot el contrari. Per moments semblava que el candidat prioritari per agafar les regnes de l’equip barceloní acabaria en un intent. Els propietaris del Mallorca s’han mostrat com uns durs negociadors. El club balear no assimilava com un tècnic que encara tenia dos anys més de contracte volia fer les maletes per marxar a reforçar un rival directe. Des del primer moment, el Mallorca es va mantenir en una posició de força i hermètic a qualsevol mena de negociació que no passés pel pagament del milió d’euros que tenia com a clàusula de rescissió. Així s’ha allargat una negociació que semblava fàcil durant dues setmanes. Quan tot semblava tancat, es feia un pas enrere perquè els gestors del Mallorca enviaven els acords als Estats Units i els rectors del club els rebutjaven. El temps anava passant i totes les parts es posaven nervioses. El primer, Vicente Moreno, molt desgastat durant tot aquest procés que s’ha eternitzat més del compte. Fins i tot, el tècnic va moure peça ahir al matí després d’una reunió per desbloquejar el seu fitxatge cap a l’Espanyol i amb un posat visiblement emocionat. Arribat a aquest extrem, el Mallorca era conscient que havia de cedir i deixar marxar el seu tècnic. De fet, no podia aguantar un preparador incòmode amb el club mallorquí. El tècnic ha posat de la seva part per desbloquejar la situació i fitxar per l’Espanyol. Feia un mes que Moreno ja tenia tancat el seu acord amb l’Espanyol fins al 30 de juny del 2023. Un bon contracte que el situa com el tècnic millor pagat de segona, amb diferència, i que tindrà un salari que rivalitzarà amb el d’entrenadors de primera. L’aposta de l’Espanyol era decidida, i això ha agradat a Moreno, que no ha escoltat altres propostes que tenia de primera, per anar a l’Espanyol.

L’exigència que tindrà Moreno serà alta. L’objectiu inexcusable és pujar a primera. No n’hi ha cap més. Ha de repetir l’èxit que va aconseguir, fa dos anys, amb el Mallorca. De fet, en dues temporades, el valencià va pujar de segona B a primera. En el Nàstic, la seva anterior banqueta abans d’aterrar a Son Moix, per poc repeteix la història, però es va quedar amb la mel als llavis de l’ascens a primera després d’aconseguir un ascens a segona. Amb Vicente Moreno, l’Espanyol sap que té un tècnic que coneix a la perfecció la segona divisió i amb bons resultats a la mà. La diferència que tindrà en l’Espanyol és el pressupost i la qualitat dels futbolistes que tindrà en nòmina, a més del salt que suposa per a la seva carrera.

El tècnic blanc-i-blau serà presentat aquest dimecres a les dues del migdia, a l’auditori Juan Segura Palomares del RCDE Stadium, en una roda de premsa en format telemàtic.

POSADA EN ESCENA

El nou tècnic serà presentat aquest matí i signa un contracte per tres temporades
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)