Espanyol

Moreno ha vingut a fer feina

Espanyol. El nou tècnic blanc-i-blau es presenta amb un discurs clar i diàfan. És conscient de l’exigència i del repte que té entre mans i del recorregut que haurà de fer per tornar a primera

Vicente Moreno ja es nou entrenador de l’Espanyol per les tres temporades vinents. El tècnic de Massanassa es va presentar amb un discurs clar i diàfan. “Tenia molt clar que havia de pujar a aquest carro. Tenim molt clar per què hem vingut. L’Espanyol ha d’estar a primera divisió i ser un equip important.” Aquesta va ser la primera reflexió del preparador durant la seva presentació oficial. El tècnic vindrà acompanyat, en aquesta nova aventura, pel seu segon, Dani Pendín, i el preparador físic, Daniel Pastor. El seu aterratge ha arribat amb certa dilació després de dues setmanes de dura negociació amb el Mallorca. “Al final, tots tenim el que volem. Crec que valdrà la pena per la duresa d’aquestes dues setmanes, però hem de treballar com animals”, va reconèixer l’implicat, que va voler girar full de la seva època al Mallorca, on era un ídol després de pujar l’equip balear de segona B a primera. “La meva intenció era sortir del Mallorca sense fer soroll. Tot inici té un final. Han estat tres anys meravellosos i només puc estar agraït al Mallorca i especialment a la seva gent. Ara he tancat aquesta etapa i el meu sentiment, després de tot el que hem viscut, sempre quedarà. No diré una mala paraula del Mallorca, tot el contrari. Li desitjo el millor.”

Vicente Moreno ja té els cinc sentits ficats en l’Espanyol i té clar per què ha vingut al club blanc-i-blau. Coneix el camí i diversos cops no ha driblat l’objectiu pel qual se l’ha contractat. Sap el terreny que trepitja i va donar moltes coordenades de quin ha de ser el recorregut d’ara fins al final de temporada. “No driblarem l’objectiu que tenim i només perdrem temps a treballar perquè cada dia que passi siguem millors.” El tècnic valencià va rebutjar ofertes de primera per comandar un projecte ambiciós que comença a segona però amb l’objectiu de tornar a l’hàbitat natural de l’Espanyol. “El que vull és estar en llocs exigents i amb metes importants. L’Espanyol em dona la possibilitat de fer-ho i, circumstancialment, és en un lloc que no li pertoca. Hem de pensar en gran i sabem que l’exigència és brutal”, va sentenciar. Moreno va deixar constància que la seducció del projecte blanc-i-blau és total i la confiança dels dirigents en la seva persona com la tria capital per dirigir la banqueta. “He tingut la possibilitat de parlar amb Mao, José María i Rufete. Els vull donar les gràcies i he notat que jo era la primera opció i ells han notat el mateix i que tenia les idees molt clares.” El tècnic va explicar la seva tria per l’Espanyol. “M’ha seduït el club que és i el feedback que he tingut. He vist Rufete molt convençut, m’ha donat molta seguretat i confiança en el projecte. Vull estar en aquest ressorgiment de l’Espanyol, perquè fent les coses bé hi ha un potencial enorme i és un club que estarà on ha d’estar.” Moreno es va mostrar exigent amb la seva figura, però també amb el compromís dels que vulguin ser els seus deixebles. “Tots els jugadors que vulguin estar defensant aquest escut han de tenir clara l’exigència que hi haurà. Només amb l’escut no es puja”, va reblar.

Filosofia de joc

El tècnic va anar desgranant la seva filosofia de joc. “Vull un equip guanyador i per fer-ho hem de tenir un perfil concret. Cal tenir diversos registres i les circumstàncies del joc són molt canviants. L’Espanyol serà l’equip més important de la competició i ens trobarem en situacions difícils. Hem de trobar un equip amb el qual la gent s’identifiqui i que ens ho deixem tot. Si ho fem ens anirà bé.” Alhora va enviar un missatge a l’afició de paciència i treball. “Només els podem demanar que estiguin amb l’equip. Per molt que vulguem córrer, l’objectiu arriba al maig o al juny, no abans. Això és un procés i guanyant els deu primers partits no has pujat”, va advertir.

Més enllà d’això, el tècnic no va voler parlar de futbolistes ni de fitxatges, però sap que el planter serà una peca important. Més enllà d’això, ahir a la tarda va mantenir la primera reunió de treball amb Rufete per anar configurant la llista de reforços i les baixes. “Estem aquí per fer el millor equip possible. Hem de quadrar els jugadors amb els temes econòmics. Rufete té feina per davant i jo també l’exigiré, però l’ascens es treballa donant el millor d’un mateix cada dia i començant per la reunió d’aquesta tarda i no parlant de finals.”

EL PROTAGONISTA

El que vull és estar en llocs exigents i amb metes importants. L’Espanyol em dona la possibilitat de fer-ho
Tots els jugadors que vulguin estar defensant aquest escut han de tenir clara l’exigència que hi haurà, només amb l’escut no es puja
Tenia molt clar que havia de pujar a aquest carro. Tenim molt clar perquè hem vingut. L’Espanyol ha d’estar a primera divisió
Vull estar en el ressorgiment del club perquè fent les coses bé hi ha un potencial enorme i és un club que estarà on ha d’estar

Rufete: “La realitat és la segona”

L’Espanyol va fer un comunicat aquesta setmana en què demanava l’anul·lació dels descensos, tant a primera com a segona, i fer dues lligues amb 23 participants. De moment, el club blanc-i-blau espera com evoluciona el final de temporada a segona. Rufete va deixar clar que, de moment, treballen en el plantejament de retornar a primera divisió. “Hem de partir d’on estem i ara estem a segona divisió. Hem de veure què passa en el futbol espanyol perquè està en una situació complexa. Com a club tenim la nostra opinió i posicionament. Ara, la nostra realitat és competir a segona divisió”, va explicar el director esportiu, que també es va felicitar per la contractació de Vicente Moreno. “En el moment més important i de major dificultat dels últims anys del club no era fàcil de prendre aquesta decisió”, va considerar.

Durán: “Ens tornarà a primera”

El conseller delegat de l’Espanyol, José Maria Durán, va destacar la importància de l’entrenador en el projecte de la temporada vinent. “Ha rebutjat altres opcions de primera divisió i ha entès molt bé el nostre projecte”, va dir el mandatari, que explica la importància nuclear del tècnic de Massanassa. “La figura de l’entrenador és la més important per a nosaltres i, a segona, encara més. Estem segurs que serà el tècnic que ens retornarà a primera i per fer un equip sòlid a mitjà termini”. I és que Vicente Moreno és el pal de paller del projecte esportiu de l’Espanyol. Un tècnic que ja té tres ascensos a la seva esquena i que coneix a la perfecció els mecanismes competitius de segona divisió. Però el club no només li ha ofert el repte de l’ascens, sinó continuar més enllà per ressituar l’Espanyol a l’elit del futbol estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)