Espanyol

Mallorca no és Albacete

Espanyol. Després de la dolça estrena contra els manxecs, es topa amb la realitat de la segona signant un partit gris i fluix. Un duel sense cap ocasió clara de gol, però amb el consol d’un punt

espanyol 0 mallorca 0

ESPANYOL:Diego López, Miguelón, Cabrera, Calero, Dídac; Melendo (Sergi Darder, 58’), David López (Matías Vargas, 73’), Fran Mérida (Marc Roca, 58’), Embarba; Wu Lei (Puado, 58’), Raúl de Tomás (Pol Lozano, 84’).MALLORCA:Reina. Sastre, Raillo, Valjent, Oliván; Febas (Mboula,79’), Baba, Salva Sevilla; Dani Rodríguez (Stoichkov 87’), Lago Junior (Antonio Sánchez, 79’), Abdón (Alegria, 73’).ÀRBITRE:Arcediano Monescillo (castellà-manxec) va mostrar targeta groga a Fran Mérida (25’), Valjent (41’), Baba (62’) i Roca (78’) i va assenyalar expulsió per una segona groga a Marc Roca (82’).PÚBLIC:2a jornada del campionat de segona divisió al RCDE Stadium.

L’Espanyol es plantava en el duel contra el Mallorca amb un regust deliciós a la boca, després d’una magnífica estrena contra l’Albacete. Aquell partit va ser un passeig militar que es va resoldre en només 45 minuts. La situació va canviar contra el Mallorca. Els balears no són els manxecs. Res a veure. Els uns lluitaran per evitar baixar a segona B i els segons, els rivals d’ahir, buscaran l’ascens directe. El tast d’ahir va evidenciar que la segona és una marató. Cal recórrer una llarga distància i picar pedra al llarg de 42 jornades. Tot un món amb els seus revolts, les seves baixes i pujades. Només amb aquesta mentalitat s’acaba pujant. Vicente Moreno ho sap i segurament per això punxava la bombolla de felicitat inicial per tornar a l’exigència del dia a dia. És la lliçó de vida que han d’aprendre els seus deixebles. No es puja amb el pes de l’escut, ni dels 120 anys d’història, ni el pedigrí de ser un dels equips històrics del futbol estatal. L’Espanyol retornarà a primera, el seu lloc natural, si s’ho guanya al camp. El Mallorca va donar un bany de realitat a l’Espanyol del que es trobarà en la categoria.

Vicente Moreno va tornar a apostar pel mateix onze de la primera jornada. El tècnic de Massanassa no és un amant de les revolucions, sinó de mantenir una línia de treball i anar fent algun recanvi quirúrgic en funció del rival. Ahir, va premiar la bona dinàmica de l’equip que, per moments, es van ennuegar davant l’empenta del Mallorca. Fran Mérida tornava a portar la batuta a la medul·lar, però estava molt tapat per mostrar el seu futbol. L’Espanyol perdia pistonada en les transicions ofensives sense el seu metrònom. Això obligava Embarba i Melendo a buscar-se la vida amb alguna jugada de fantasia. Raúl de Tomás i Wu Lei eren una illa sense pilotes netes per portar perill en els metres finals.

Marc Roca, expulsat

Moreno va moure la banqueta fent un triple canvi per corregir les deficiències de la primera part. Darder, Roca i Puado entraven per Wu Lei, Fran Mérida i Melendo. Tot i els canvis, el partit seguia amb equilibri territorial i cap dels dos equips trobava una ocasió per trencar l’empat. Vicente va ficar més mordent a l’atac donant entrada a Vargas per David López. Un últim moviment tàctic per buscar la victòria. Res no canviava i tot va empitjorar amb l’expulsió de Marc Roca per doble groga. El mig de la Granada del Penedès va entrar en el minut 58 i al cap de 25 minuts va enfilar el camí dels vestidors. Primer, per una falta sobre Febas, en què va veure la primera groga, i després, per un cop de colze. Cares de desaprovació a la banqueta de l’Espanyol per l’expulsió d’un jugador que havia entrat de refresc. Això va posar més tensió en els minuts finals amb un Mallorca que, amb superioritat numèrica, veia a prop un gol que li hauria donat els tres punts. Per a sort dels locals, aquest no va arribar en un duel digne per fer la migdiada. Un empat a no res. El millor premi, el punt i gràcies. Queda molta marató i la lliçó del Mallorca és d’aquelles per tenir sempre present.

No tots els partits serien com l’Albacete. No hem estat fins i ens ha faltat fluïdesa. ofensiva
Diego López
PORTER DE L’eSPANYOL
Cada partit és una història. És important sumar quan tampoc estiguem fins, i ho hem fet
Vicente Moreno
Entrenador de l’Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)