Espanyol

Un doblet de RDT li dona el triomf a l’Espanyol

Espanyol. Els blanc-i-blaus sumen el segon triomf de la temporada davant l’Oviedo gràcies a dos gols del davanter madrileny, suplent avui

OVIEDO 0 ESPANYOL 2

OVIEDO:Femenías; Juanjo, Grippo, Arribas, Lucas; Viti (Sangalli, 83’), Edgar, Tejera (Cedrisc, 83’), Borja Sánchez (Jimmy, 61’); Mier (Nahuel, 61’), Obeng.ESPANYOL:Diego López; Miguelón, Cabrera, Calero, Pedrosa (Dídac, 84’); David López, Fran Mérida (Jofre, 60’); Embarba (Melendo, 90’), Darder, Wu Lei (Raúl de Tomàs, 60’); Puado (Pol Lozano, 84’).GOLS:0-1 (65’) RDT de penal; 0-2 (69’) RDT..ÀRBITRE:Sagués Oscoz TG: Tejera (32’); Edgar (62’)..PÚBLIC:3a jornada del campionat de segona divisió, Carlos Tartiere. Sense públic.

Els partits de futbol acostumen a desnivellar-se per detalls. Si parlem de segona divisió, aquesta sensació agafa una dimensió encara més diferencial. L’Espanyol ha signat una primera part grisa on l’Oviedo, com va fer fa una setmana el Mallorca, ha anul·lat la seva circulació de pilota. El partit s’ha posat de cara gràcies a un penal forçat per Pedrosa amb una mala desafortunada acció de Viti. Raúl De Tomás, suplent avui, no ha trigat ni dos minuts a estrenar-se des dels onze metres. Quatre minuts més tard, el davanter madrileny ha tornat a sucar després d’una bona pressió de Javi Puado i una errada monumental d’Arribas. El davanter barceloní ha assistit per RDT que no ha fallat per signar un doblet i posar els tres punts a la butxaca de l’Espanyol. En tot cas, el partit d’avui demostra que la segona divisió és molt volàtil i aconseguir una bona ratxa de resultats costa molt. De moment, l’Espanyol ha fet els deures sumant el seu primer triomf a domicili. Els catalans ja sumen set punts al seu caseller i gràcies a la seva força defensiva són el gegant d’aquesta segona divisió. Però el futbol també s’entèn com un joc d’àrees. No només cal estar fi en atac sinó fer la feina en defensa. Per tercer partit consecutiu, l’Espanyol segueix sense encaixar un gol i aquest és un dels grans avals de l’equip de Vicente Moreno. En un instant clau del partit i amb l’empat original en el marcador, Diego López ha fet una bona aturada. Després han arribat els dos gols de Raúl De Tomás per tancar una bona victòria i alimentar el creixement sostingut d’un equip que té clar que el seu objectiu només exigeix retornar a primera un cop acabin les 42 jornades de lliga. Ja han passat tres jornades, la marató continua però les primeres passes per la categoria són prou bones i si comptes amb futbolistes de la talla de Raúl De Tomás tot és molt fàcil. El davanter madrileny ha començat des de la banqueta però la seva punteria és or pur. Caldrà veure si continua de blanc-i-blau més enllà del 5 d’octubre, quan acabi el mercat.