Espanyol

El Ferrari de Vicente

Espanyol. Tanca el mercat mantenint el gruix de les figures i deixant palès que és la millor plantilla de segona. L’ascens és una obligació inexcusable

L’Espanyol ha tancat el mercat de manera notable, retenint totes les seves figures. Raúl de Tomás, Cabrera i Embarba, per qui el club va pagar 41 milions en total al gener, continuen a l’entitat. Una bona notícia per al club, que fa dos mesos tremolava pels dubtes de fins on arribarien les fuites d’aigua. Una ullada a la plantilla ens delata que Vicente Moreno té millor plantilla que el seu antecessor de fa un any: David Gallego. Els blanc-i-blaus poden presumir de tenir la millor plantilla de segona i, possiblement, de les deu millors de primera. Mantenir homes del perfil de RDT i futbolistes de la talla competitiva d’Embarba i Cabrera és tota una assegurança de vida per assolir l’ascens. La cosa no acaba aquí. L’Espanyol, lluny d’abaixar el llistó i la competència interna de l’equip, l’ha eixamplat de manera quirúrgica amb cinc reforços. El lateral dret ha viscut una revolució amb les arribades de Miguelón i Óscar Gil. La medul·lar s’ha solidificat amb la presència de Keidi Bare i Fran Mérida. I, al davant, ha aconseguit els serveis d’Álvaro Vadillo com a extrem.

La plantilla és competitiva i només li ha faltat la cirereta d’un golejador més. Un nou de referència per tancar una campanya de reforços que hauria estat excel·lent. No obstant això, l’Espanyol no es pot queixar ja que ha mantingut intacta gran part de la seva columna vertebral gràcies a les rebaixes de sou de Diego López, Darder i David López. De fet, i com va avançar la Cope, el santcugatenc va possibilitar la inscripció de Vadillo per la seva rebaixa de sou. Cal recordar que Embarba, RDT i Cabrera tenien una rebaixa pactada del 40% pel descens.

La clau del mercat era la venda de Marc Roca, que va marxar per 10 milions d’euros més cinc en variables al Bayer. El mig ha facilitat la incorporació de Keidi Bare i també l’adaptació al rigor econòmic marcat per LaLiga. El seu traspàs era el pal de paller per fer la remodelació final que s’ha fet i quadrar els números ja que la seva venda està exempta de qualsevol amortització.

En termes generals, l’Espanyol ha aconseguit cinc fitxatges per un valor de 2,5 milions i n’ha ingressat 10, al marge de les rebaixes en salaris, que han passat de 86 milions a poc més de 40. El gruix de les compres han estat Keidi Bare, per qui s’han pagat dos milions, i Óscar Gil, mig milió. La resta d’arribades han estat de jugadors cedits (Vadillo i Miguelón) i amb la carta de llibertat: Mérida. Una autèntica plantilla de primera que ara ho haurà de demostrar al camp. Vicente Moreno té un Ferrari entre mans. L’ascens a primera és una obligació inexcusable.

La plantilla

TEMPORADA 2020/21

PORTERS

1 Diego López

13 Oier

DEFENSES

2 Miguelón Llambrich

3 Pedrosa

6 Lluís López

17 Dídac

27 Óscar Gil

4 Cabrera

5 Calero

MIGCAMPISTES

20 Keidi Bare

8 Fran Mérida

10 Sergi Darder

14 Melendo

15 David López

18 Álex López

23 Embarba

26 Pol Lozano

33 Nico Melamed

DAVANTERS

7 Wu Lei

9 Javi Puado

11 Raúl de Tomás

20 Campuzano

22 Matías Vargas

?-Vadillo

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)