Espanyol

Arrenca el 120è aniversari

Efemèride. L’Espanyol ha presentat els actes centrals d’aquesta efemèride on estrenarà una samarreta commemorativa i el bust del seu fundador, Ángel Rodríguez

L’Espanyol ha presentat els actes commemoratius del 120è aniversari de l’Espanyol. Aquest acte és l’inici d’un seguit d’accions per commemorar el 120 aniversari del club blanc-i-blau. El tret de sortida serà el dimecres 28 d’octubre. Aquest és la data de fundació del club que donarà pas a una sèrie d’esdeveniments que s’allargaran fins al 27 d’octubre del 2021. El president de la Fundació, Antoni Fernández Teixidó i el conseller, Mao Ye Wu, ha estat els encarregats de presentar els diversos actes. Tots dos s’han focalitzat en els actes del dia 28 que s’iniciarà amb una ofrena floral en el cementiri de Sant Gervasi en honor a Ángel Rodríguez, el fundador de l’Espanyol. El club aprofitarà aquests 120 anys per estrenar un bust a la sala presidents del RCDE Stadium amb la figura d’Ángel Rodríguez. i la inauguració de la “Llotja Àngel Rodríguez”. També es farà una ofrena floral a l’estàtua de l’afició. La cloenda inici dels 120 anys es tancarà amb el partit entre l’Espanyol i la Ponferradina (19.30, RCDE Stadium). Els jugadors lluiran, per primera vegada, la samarreta commemorativa del 120è aniversari. Una peça de col·leccionista que es posarà a la venda a les tendes oficials a partir del 28 d’octubre i que recorda, en la seva estructura conceptual, a la samarreta del centenari. “És un trencadís que rememorà Gaudí com a la nostra identitat actual com a barcelonins i catalans. El primer camp era al costat de la Sagrada Família”, ha explicat Fernández Teixidó. “Hem volgut seguir amb un disseny de continuïtat amb la samarreta del centenari”, ha subratllat Mao Ye. La samarreta tindrà un preu de 79 euros i els jugadors la podran lluir en més partits més enllà del dia 28.

El club fa un any que està preparant els actes del centenari. Una efemèride trastocada per la pandèmia i que, de moment, ha impossibilitat actes més multitudinaris. “Som un club popular i volíem fer un dinar popular a l’Estadi al maig. De moment, no es pot fer”, ha explicat Fernández Teixidó que ha afegit: “Seguim estudiant algun acte amb la participació més activa”.

Malgrat la situació de pandèmia i esportiva del primer equip, el president de la Fundació ha tret l’orgull per una xifra històrica com aquesta.”És un honor poder fer un acte d’aquestes característiques. Serà un any per descobrir la nostra memòria i que ha estat l’Espanyol i la seva història. També és un reconeixement per la nostra massa social que és el present de l’espanyolisme viu que celebrarà el 120è aniversari. Som un dels clubs històrics de la lliga i d’aquest país i ho hem de fer amb satisfacció”.

El club també ha buscat opcions per possibilitat l’entrada d’alguns aficionats el dia 28 al RCDE Stadium però s’ha topat amb els problemes de protocols estrictes dictats per sanitat. “A manca d’una setmana pensem que és impossible”, ha subratllat Mao Ye.

Més enllà d’això, el club té preparada altres esdeveniments com els cinquanta anys del femení on l’Espanyol és un dels pioners a l’Estat. També hi haurà l’edició especial d’un llibre commemoratiu de l’120 aniversari. Publicació de postals commemoratives i segells amb imatges històriques de el club. Marxandatge del 120 aniversari i una sèrie de vídeos de píndoles històriques que es distribuiran durant els propers mesos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)